Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Κουράστηκε να μιλάει ο λαός!!

Οταν δεν υπάρχει χρήμα για να... μιλήσει, καλούνται να μιλήσουν οι λαοί. Είναι η κλασική, η πατροπαράδοτη λύση στην οποία καταφεύγουν σε αυτές τις δύσκολες ημέρες η μία μετά την άλλη οι ΠΑΕ. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.

Κουράστηκε να μιλάει ο λαός
Ο λαός του Αρη ενεργοποιήθηκε πριν από δύο τρία χρόνια και θεσμοθετήθηκε ως διοίκηση της ομάδας. Ο λαός του ΠΑΟΚ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ζαγοράκη (και με το παραπάνω μάλιστα) και στήριξε την ΠΑΕ στη μετά Γούμενου εποχή. Το ίδιο συνέβη και στην ΑΕΚ, όταν μπήκε μπροστά ο Νικολαΐδης, αλλά και πρόσφατα ο προεδρεύων στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός Δ. Γόντικας έκανε έκκληση στους οπαδούς να σταθούν στο πλευρό της ομάδας σ' αυτό το κρίσιμο διάστημα της αναμονής των Σαουδαράβων επενδυτών.
Τώρα, ήρθε η σειρά της ΑΕΚ να ξεμείνει (πάλι) από «σωτήρες» και ο κ. Αδαμίδης κατέφυγε κι αυτός στον λαό της ΑΕΚ. Με τη διαφορά ότι οι πιθανότητες να τον συγκινήσει είναι ανύπαρκτες και αυτό για συγκεκριμένους λόγους. Ο ένας, και νομίζω ο κυριότερος, είναι ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν είχε ποτέ το ειδικό βάρος για να εμπνεύσει τους οπαδούς της και ο δεύτερος είναι ότι στη σχεδόν διετή θητεία του χρεώθηκε με πολλές ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και γενικά με έλλειψη ειλικρίνειας.
Η ΑΕΚ αυτήν τη στιγμή βρίσκεται ένα βήμα πριν από το Πρωτοδικείο και από αγωνιστικής πλευράς μοιάζει με δέντρο που φυλλορροεί. Οι παίκτες της, όσο κι αν δεν το ήθελαν, ψυχολογικά έχουν μπει στη διαδικασία της αναζήτησης ενός καλύτερου αύριο κι αυτό τους απασχολεί πιο πολύ από την καθημερινή δουλειά τους στο γήπεδο.
Η πρόταση-μελέτη που καταθέτει ο τέως πρόεδρός της Μ. Τροχανάς βασίζεται στην (σωστή) αποδοχή ότι ο κόσμος της ΑΕΚ μπορεί να κινητοποιηθεί μαζικά για τη σωτηρία της μόνο αν μπούνε μπροστά προσωπικότητες, ποδοσφαιρικές και διοικητικές, που προέρχονται από τις τάξεις της. Θεωρητικά λογική άποψη αλλά πρακτικά εξαιρετικά δύσκολα πραγματοποιήσιμη. Ας του πιστωθεί ότι αν μη τι άλλο αυτός κατέθεσε χρόνο και σκέψη για την ομάδα που αγαπάει.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: