Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ο Σκαριόλο, ο Σκαριόλο είναι ο νέος της εποχής!!!

Α! τον  φουκαρά τον Σκαριόλο. Ούτε που κατάλαβε τι έγινε. Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.

Ο Σκαριόλο, ο Σκαριόλο είναι ο νέος της εποχής!!
Την έπαθε σαν κι αυτούς που οδηγούν άνετοι και ωραίοι , ρίχνουν και καμιά ματιά να δουν αν τους καμαρώνουν οι γύρω, συγχρόνως μιλάνε στο κινητό με στιλ αφαιρούνται για ένα δευτερόλεπτο και πριν επανέλθουν έχουν στουκάρει στο μπροστινό αυτοκίνητο!Πάρε κάτω τον προφυλακτήρα , τα φανάρια , την μάσκα θρύψαλα και από το ψυγείο να τρέχουν τα νερά ποτάμι.
Όταν κρατάς τιμόνι και οδηγάς θέλει προσοχή. Όταν οδηγάς ομάδα με αντίπαλο τον Ομπράντοβιτς εκτός από προσοχή θέλει και προσευχή!Αν ο Ιταλός τις ποσότητες ζελέ τις έβαζε σε μυαλό και τακτική διόλου απίθανο να είχε καλύτερη τύχη απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης. Αλλά τον έφαγαν τα λούσα ο ναρκισσισμός.
Από την πρώτη περίοδο χάθηκε το ματσάκι. Όταν οι Πράσινοι ξεκίνησαν με άμυνα τανάλια και έκλεισαν ταμείο στο πρώτο δεκάλεπτο με 10-24 δηλαδή 14 ποντάκια κέρδος. Η προιστορία λέει ότι σε ανάλογες περιπτώσεις το κηδειόχαρτο με το όνομα σου ήδη τυπώνεται.Έτσι και έγινε. Στη Βου περίοδο όπως θα έλεγε και ο μεγάλος Γιώργος Ζαμπέτας, τον αποχαιρέτησαν οι στενοί συγγενείς και οι φίλοι.
Η διαφορά είχε εκτοξευτεί στους 20 πόντους (23-43) εύκολα αβίαστα, αβάδιστα.Μόνο αν ανήκεις στην αίρεση Αγιουρβέντα Γκουρού Μαχαρίσι με προστάτη και οδηγό τον Γιώργο Αυτιά μπορείς να πιστεύεις ακόμα στην ανατροπή.
Έργο Ομπράντοβιτς!! Όπως το Million Dollar Baby ή το Gran Torino είναι έργα Κλιντ Ισγουντ και οι ηθοποιοί απλά ερμηνεύουν τους ρόλους που τους οδηγούν στα Όσκαρ το ίδιο ακριβώς ισχύει για κάθε μπασκετική επιτυχία του Παναθηναϊκού.Αναρωτιέμαι πόσο ψηλά θα μπορούσε να φτάσει ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Ζέλικο. Η ομάδα υπάρχει , ζει και αναπνέει χάρη σ’ αυτόν. Κακά τα ψέματα.
Το παιχνίδι με την Αρμάνι επιβεβαίωσε το θεώρημα του Ζέλικο. Η ομάδα χωρίς αυτούς που φεύγουν θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι παίκτες θα πρωταγωνιστούν χωρίς τον Ομπράντοβιτς στον πάγκο.Αυτή η μαγική ικανότητα του Σέρβου να διαβάζει το ταλέντο και να ερμηνεύει τις αρετές κάθε παίκτη χωριστά δίνοντας του τον σωστό ρόλο , τοποθετώντας στο σωστό ράφι , παραμένει μοναδική.
Παρατηρούσα τον Φώτση να παιδεύεται να εκφραστεί αγωνιστικά , να ταλαιπωρείται αφάνταστα για ένα ελεύθερο σουτ . Να κουράζεται να ιδρώνει για να ερμηνεύσει τον ρόλο του. Και θυμόμουν πόσο εύκολα και απλά ήταν όλα αυτά όταν ακόμα φορούσε την πράσινη φανέλα.Το ένστικτο και η σοφία του Ομπράντοβιτς μεταμόρφωσε σε παίκτη πρώτης γραμμής τον Μπατίστ( φέρτε στο μυαλό σας την πρώτη του χρονιά), έχρισε απαραίτητο τον Τσαρτσαρή , καθιέρωσε τον Περπέρογλου αλλά και τον Καιμακόγλου.
Οι οδηγίες του ωρίμασαν σε χρόνο ρεκόρ τον Καλάθη κατασκεύασαν το νέο μοντέλο Βουγιούκας Turbo , έδωσαν κίνηση, αρμονία και ουσία στον Σάτο.Όποιοι δεν αντιλαμβάνονται σε βάθος την συμβολή του Ομπράντοβιτς στην υπόθεση «ομάδα Παναθηναϊκός» εθελοτυφλούν. Οπότε καλύτερα να ασχοληθούν με τις όντως ενδιαφέρουσες στιλιστικές προτιμήσεις του Σκαριόλο!
Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: