Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

6 Φεβρουαρίου: Ημέρα... "σταθμός"

Το οικονομικό αδιέξοδο της ΚΑΕ και το δίλημμα για την ΠΑΕ: Λέσχη ή Επενδυτής;

6 Φερβουαρίου: Ημέρα... "σταθμός"
Η έκτακτη γενική συνέλευση που προκήρυξε η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ για τις 6 Φεβρουαρίου δεν θα είναι σαν… όλες τις προηγούμενες. Όχι ότι οι προηγούμενες είχαν λιγότερο ενδιαφέρον, αλλά αυτή της 6ης Φεβρουαρίου προμηνύεται η πιο ενδιαφέρουσα όλων. Θα τολμήσουμε να πούμε ότι είναι καθοριστική για την επόμενη μέρα του συλλόγου.
Και εξηγούμαστε: Καταρχήν, θα τεθεί επί τάπητος το πρόβλημα επιβίωσης της ΚΑΕ. Το οικονομικό αδιέξοδο στο τμήμα μπάσκετ είναι ορατό και απαιτούνται λύσεις «εδώ και τώρα». Δεν λέμε κάτι καινούργιο. Ηδη ο χρόνος κυλάει σε βάρος της ομάδας. Χρειάζονται ξεκάθαρες κουβέντες και ανοιχτά χαρτιά απ’ όλους. Να αφήσουν στην άκρη εγωισμούς, συμπάθειες και αντιπάθειες και να βάλουν πάνω απ’ όλα τη βιωσιμότητα του ΑΡΗ, γιατί αυτή η ομάδα μπορεί σε δύο, τρία χρόνια με την κατάλληλη υποστήριξη να κάνει ξανά πρωταθλητισμό.
Πάμε παρακάτω. Σε πρόσφατο ρεπορτάζ μας, το AllAboutARIS.com είχε σημειώσει ότι η Λέσχη θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να συμβάλει στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης, επενδύοντας στην ΚΑΕ. Ωστόσο, αυτό προϋποθέτει μαζικότερη συσπείρωση γύρω από τον Φορέα, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί από τη μία μέρα στην άλλη. Συνεπώς, τη δεδομένη στιγμή δεν φαντάζει πρακτική μία τέτοια εξέλιξη.
Από την άλλη, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Αντώνης Ζαμπέτας, μιλώντας χθες στον ΑΡΗΣ F.M έριξε ένα πολύ σοβαρό ερώτημα στο τραπέζι, για το μέλλον της ΠΑΕ. Που σχετίζεται άμεσα, όμως, με τον ρόλο της Λέσχης. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο κ. Ζαμπέτας είπε ότι η Λέσχη δεν μπορεί να αντέξει άλλο τα βάρη της ΠΑΕ, αφού σφίξανε τα πράγματα. Ο κόσμος είναι πιεσμένος και έχει τα δίκια του. Από την άλλη όμως, ο ΑΡΗΣ για να παραμείνει ανταγωνιστικός χρειάζεται… κεφάλαια. Οικονομικά. Φτάσαμε στο μεταίχμιο. Η Λέσχη, υπό τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην καθημερινή μας ζωή κι ενώ τα μηνύματα για το μέλλον είναι δυσοίωνα, δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της.
Θα κληθούν, λοιπόν, στην γ.σ της 6ης Φεβρουαρίου τα μέλη της Λέσχης, ο κόσμος της ομάδας δηλαδή, να αποφασίσει για την επόμενη μέρα. Και το δίλημμα που θα μπει είναι απλό: Λέσχη ή επενδυτής;
Αν επιλέξουν το πρώτο, θα πρέπει να βρουν τρόπους ώστε η Λέσχη να αυξήσει γρήγορα τα μέλη της, να «μεγαλώσει» προκειμένου να μεγαλώσει η επένδυση που θα κάνει στην ΠΑΕ (ως μεγαλομέτοχος). Αν προτιμήσουν τη δεύτερη επιλογή, θα πρέπει να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του ΑΡΗ απέναντι σε όποιον επενδυτή προκύψει (εφόσον… προκύψει, γιατί δεν κυκλοφορούν πολλοί στο ελληνικό ποδόσφαιρο).
Για τους παραπάνω λόγους θαρρούμε ότι η έκτακτη γενική συνέλευση της Λέσχης στις 6 Φεβρουαρίου είναι οριακή για το μέλλον του ΑΡΗ. Οι φίλοι του ΑΡΗ, μέλη του Φορέα, θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις βάση των νέων δεδομένων που διαμορφώθηκαν στην χώρα μας και επηρεάζουν, αναπόφευκτα, το ποδόσφαιρο. Και το μπάσκετ. Δεν πρέπει, λοιπόν, να λείψει κανείς από αυτήν την συνέλευση…
Πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: