Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Από τον Ολαϊτάν στον Τζόνατας. Κι όχι μόνο!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τα θέματα που έχει ο Ολυμπιακός στην «επίθεσή» του.
Φαντάζομαι ότι ήταν κουρασμένη η ομάδα χθες, από το ταξίδι Αυστρία-Τουρκία κι από το πρώτο φιλικό με την δυνατή Φενέρμπαχτσε, νικήτρια προχθές και της Μαρσέϊγ (3-1).
ADVERTISEMENT
Αλλά ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο θα περίμενα ο προπονητής να την φρεσκάρει με αρκετούς παίκτες. Να βάλει τους Γιαταμπαρέ, Τζανδάρη, Λάτσι στο κέντρο και τους Γιαννιώτα, Καραμάνο, Κολοβό στην επίθεση. Ποιος ο λόγος ακόμη και με την Αντάλιασπορ, να παίξουν οι ίδιοι και οι ίδιοι, που έπαιξαν σε όλα τα προηγούμενα φιλικά; Ειλικρινά αυτό δεν το κατάλαβα.
Πάλι καλά που δόθηκε η ευκαιρία στον Ολαϊτάν για ένα ημίχρονο. Εγώ δεν κρύβω την γνώμη μου. Το παιδί αυτό δικαιούται μία ευκαιρία. Τον Ολαϊτάν τον έχουμε δει με τη φανέλα του Ολυμπιακού, να βάζει 8 γκολ σε 16 παιχνίδια πρωταθλήματος (εκ των οποίων ήταν στα 12 βασικός). Και να παίζει βασικός και σε τρία παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ-το ένα με τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Ναι, πιάνει θέση ξένου, όπως κι οι Χάρα, Μπενίτες και πρέπει ένας να φύγει γιατί ήρθε ο Πάρντο, αλλά εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν αυτός ο ένας πρέπει είναι ο νεαρός Νιγηριανός.
Είχε το πρόβλημα υγείας το Μάρτιο του 2014, αλλά αφού παίζει εδώ και κάποιους μήνες (12 συμμετοχές με τον Εργοτέλη, εκ των οποίων οι 6 βασικός κι οι δύο 90λεπτες), σημαίνει πως το ξεπέρασε. Εδώ ο Σάντσεθ που πήρε για ηγέτη της άμυνάς του ο Παναθηναϊκός είχε μείνει έξω με θέμα στην καρδιά μεγαλύτερο διάστημα! Παιχνίδια θέλει ο Μάϊκλ για να βρει ρυθμό και το γκολ που του λείπει μετά από τέτοια απουσία. Να σας θυμίσω πόσο καιρό έκανε να συνέλθει ο Μήτρογλου από τη δική του περιπέτεια, και δη τραυματισμό, τέλη Νοεμβρίου του 2013; Ξανασκόραρε αρχές φθινόπωρου 2014…
Πιστεύω πως  Ολαϊτάν δεν είναι κυνηγός για να τον ξεγράφεις.
Κι επειδή μιλάμε για επιθετικούς: έχει δώσει ήδη 4 φιλικά ο Ολυμπιακός και δεν έχει σκοράρει κανένας κυνηγός του! Έχει χρησιμοποιήσει ο Μάρκο Σίλβα τους Χάρα, Ολαϊτάν, Πουλίδο για τη θέση του σέντερ φορ και τους Ντοσεβί, Ντουρμάζ, Πάρντο, Φορτούνη, Κολοβό, Γιαννιώτα κι επίσης το Χάρα σε όχι μικρά διαστήματα για τις θέσεις των ακραίων επιθετικών. Από αυτούς έβαλε γκολ μόνο ο Φορτούνης, από πέναλτι...Αυτοί που σκόραραν ουσιαστικά ήταν οι δύο πιο έμπειροι παίκτες, ο Τσόρι κι ο Φουστέρ από θέση μεσοκυνηγού.
Σίγουρα υπάρχει κι η παράμετρος της ατυχίας: βλέπε δοκάρια Χάρα, Ολαϊτάν και Ντοσεβί. Κι ο Χάρα πήρε το πέναλτι με τη Φενέρ, σε φάση που μπορούσε να σκοράρει. Οφείλω να παραδεχθώ ότι ο Αργεντίνος αυτή την στιγμή είναι πιο έτοιμος από τον Ολαϊτάν, όμως εντελώς άλλες προδιαγραφές έχει ο ένας παίκτης, σε σχέση με τον άλλο.
Αλλά π.χ. για το χθεσινό ματς δεν ήταν εικόνα να μην μπορεί ο Ολυμπιακός να φτιάξει μία καθαρή ευκαιρία για γκολ και να έχει ως μοναδικό επικίνδυνο παίκτη τον Φουστέρ...Και στο τέλος να κινδυνεύσει και με ήττα, πάλι στο φινάλε όπως στο πρώτο φιλικό με την Ντούκλα. Πάλι καλά  που ο Καπίνο έδειξε ετοιμότητα.
Ψάχνοντας για κάτι ευχάριστο σε ένα τόσο μέτριο παιχνίδι, βρίσκουμε στον Πάρντο τις δύο πραγματικά ουσιαστικές απειλές στο β΄ ημίχρονο (μία σέντρα στο κεφάλι του Χάρα κι ένα αρκετά καλό σουτ), στον Αυλωνίτη ότι σε τουλάχιστον ένα αριθμό αγώνων μπορεί να βοηθήσει και στο Νικολάου άλλο ένα πολύ «πιθανό» καλό ταλέντο της Ακαδημίας.
Τώρα, στο θέμα της αναζήτησης σέντερ φορ, ας σταθούμε σε κάποια ρεπορτάζ από το εξωτερικό για Οσβάλντο και Τζόνατας.
Πρώτον στην Αργεντινή επιμένουν ότι ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει την μακράν καλύτερη πρόταση για τον Οσβάλντο.
Και δεύτερον στην Βραζιλία επίσης μιλάνε για προσφορά του Ολυμπιακού στον Τζόνατας, με την υποσημείωση ότι είναι δύσκολη η μεταγραφή του σε Ισπανία κι Ιταλία, λόγω μη κοινοτικού διαβατηρίου.
Αυτό τον παίκτη εγώ θα τον ήθελα πολύ! Όπως κι ένα ακόμη, επίσης γκολτζή, με τον οποίο μιλάνε οι ερυθρόλευκοι…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: