Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Η ΑΕΚ και οι ανάγκες της!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει απ’ την Οπαλένιτσα για το θετικό δείγμα γραφής στο πρώτο φιλικό και αναφέρεται στα πρόσωπα και στα μεταγραφικά…
Είναι αλήθεια πως δεν γίναμε σοφότεροι μετά το ματς της ΑΕΚ με την Χάποελ Τελ Αβίβ σχετικά με το πού χρειάζεται προσθήκες στο ρόστερ της η ομάδα. Και τέλος πάντων θαρρώ πως όσοι περίμεναν να δουν και ένα παιχνίδι για να κρίνουν, τώρα απλά το εμπέδωσαν…
ADVERTISEMENT
Να… μιλήσουμε όμως ξεκάθαρα. Πλην της δεδομένης και χιλιοειπωμένης ανάγκης της Ένωσης για την απόκτηση ενός αριστερού μπακ, είναι εκτιμώ πασιφανές πως οι «κιτρινόμαυροι» πρέπει να ψάξουν και να βρουν λύσεις ουσίας για δεύτερο φορ και σίγουρα έναν μεσοεπιθετικό (εξτρέμ καλύτερα) που θα διεκδικεί τη θέση του βασικού.
Αυτές τις τρεις μεταγραφές τις κρίνω από όσα έχω δει έως τώρα απαραίτητες για να καταφέρει η ΑΕΚ να διεκδικήσει τον τίτλο όπως τουλάχιστον έχουν θέσει ως στόχο στην ομάδα.
Έχω ακόμη ερωτηματικά σχετικά με τη θέση του κεντρικού αμυντικού και εκείνη του τερματοφύλακα. Κι αυτό διότι θέλω να δω περισσότερο τον Άρθο (για τον οποίο θα γράψω παρακάτω) και τον Μπαρόχα αφού δυο, τρεις προπονήσεις και 45 – 30 λεπτά συμμετοχής σε ένα φιλικό τεστ δεν μπορούν να σε οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα για την αγωνιστική τους αξία.
Αν μάλιστα κάποιος μου έλεγε (αν ήμουν κόουτς, ευτυχώς δεν είμαι) να διαλέξω είτε φορ είτε εξτρέμ, να αποκτηθεί κοινώς ένας ποδοσφαιριστής θα επέλεγα με κλειστά μάτια τον δεύτερο φορ και θα προσπαθούσα να βρω παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Ιβάν Μπρέσεβιτς (ο Κρισάντους δεν δείχνει πως μπορεί να βοηθήσει).
Κι αυτό διότι στα εξτρέμ υπάρχουν για να υπολογίζονται οι Βάργκας, Αραβίδης, Μπαρμπόσα (εγώ θα τον έδινα και θα έπαιρνα άλλον) και Πλατέλλας. Ενώ υφίσταται και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό και ο Πέτρος Μάνταλος που γυρίσει και επειδή μπορεί θα διεκδικήσει με το… καλημέρα την επιστροφή του στη βασική ενδεκάδα.
Από το φιλικό που είδαμε εδώ στην Πολωνία και ειδικά από το πρώτο ημίχρονο πρέπει όλοι να αισθάνονται όμορφα και χαρούμενοι για το αποτέλεσμα της δουλειάς που βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο από τους ποδοσφαιριστές του Δέλλα.
Καλά στημένη ομάδα, παιχνίδι κατοχής και πρωτοβουλίας, ασφυκτικό πρέσινγκ στον αντίπαλο στο μισό του δικού του γηπέδου που οδηγούσε σε αβίαστα λάθη και εύκολες κερδισμένες μπάλες στην ΑΕΚ, καλά στημένα (μεγάλο συν για φέτος οι Βάργκας, Γκάλο και ο Μάνταλος που θα έρθει) και άριστη κυκλοφορία της μπάλας.
Ο Βάργκας απέδειξε πως μπορεί και θα κάνει τη διαφορά στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Οι Τζιμπούρ και Αραβίδης πως έχουν άριστη σχέση, επαφή, επικοινωνία και συνεργασία στον αγωνιστικό χώρο όταν η μπάλα δεν βρίσκεται στην κατοχή της ομάδας με σούπερ αλλαγή θέσεων μεταξύ τους και με την προσθήκη ενός ακόμη εξτρέμ (δεξιά), ή έστω την επιστροφή του Μάνταλου ως επιτελικού μέσου η Ένωση γίνεται πολύ δυνατή μεσοεπιθετικά.
Σούπερ στο φιλικό ήταν και ο Ροντρίγκο Γκάλο ένας μπακ με σούπερ επιθετικές αρετές και κυρίως σούπερ ανεβάσματα και σέντρες που μας επιτρέπει να φανταζόμαστε να βρεθεί ένας αντίστοιχος στα αριστερά ώστε η ΑΕΚ να είναι σούπερ στα άκρα της από την άμυνα…
Υπέροχο όμως ήταν και το δίδυμο Κορδέρο – Γιόχανσον με τον πρώτο να είναι εκ των κορυφαίων του αγωνιστικού χώρου και να καθοδηγεί άριστα το παιχνίδι του με κάθετες πάσες και μεγάλες διαγώνιες μπαλιές όταν αυτό χρειαζόταν βγάζοντας στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας πότε Αραβίδη – Πεταυράκη, πότε Γροντή (αρκετά καλός χθες σα δεξί εξτρέμ!) και Γκαλο. Καλά πήγαν όμως και οι Τζανετόπουλος και Κολοβέτσιος με τον αντίπαλο να απειλεί μόνο μία φορά στο πρώτο 45λεπτο και τον Ανέστη να είναι σωστά τοποθετημένος.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της ομάδας άλλαξε. Προς το κακό είναι η αλήθεια. Λογικό όμως. Αν εξαιρέσουμε την επιθετική τριπλέτα, στον άξονα έπαιζαν πρώτη φορά μαζί χωρίς ακόμη να έχουν μάθει ο ένας το παιχνίδι του άλλου, οι Ανδρεόπουλος, Σιμόες και Ανάκογλου (ο τελευταίος ήταν καλύτερος από τους άλλους).
Προβλημάτισε χθες ο Σιμόες. Είναι αλήθεια αυτό. Όχι γιατί δεν ξέρει μπάλα, αντιθέτως καντάρια ξέρει, αλλά δεν του βγήκε το ματς και χάθηκε, κρύφτηκε και έκανε μετρημένα έξι αβίαστα (χωρίς λόγο αλλά κυρίως επειδή δεν είχε καθαρό μυαλό) λάθη… Βέβαια χειρότερος και πάλι ήταν ο Μπαρμπόσα.
Ο Άρθο πάλι είχε σωστές τοποθετήσεις, έκανε καλές μεταβιβάσεις και με το δεξί και με το αριστερό όταν αυτό χρειάστηκε, ενώ όταν χρειάστηκε έπαιξε και δυνατά, καλά και… ξύλο! Καλός στο ψηλό παιχνίδι που το ‘χει ανάγκη η ΑΕΚ. Πρέπει να τον δούμε ξανά και ξανά όμως για να διαπιστώσουμε αν είναι εντάξει η ομάδα στα στόπερ τη στιγμή που τον Μπαρόχα δεν μπορούμε να τον κρίνουμε αφού δεν χρειάστηκε ποτέ στη διάρκεια που αγωνίστηκε…
Σας είχα γράψει στο προηγούμενο blog ότι θα φανούν όλα εδώ και αυτό ισχύει 100%... Το ευχάριστο και καλό μαντάτο είναι πως το γνωρίζουν και στην ΑΕΚ. Φαίνεται πως το έχουν συναποφασίσει πως πρέπει να ενισχυθεί επιπλέον η ομάδα πλην του αριστερού μπακ.
Αυτό αποδεικνύεται από την ατάκα του Δέλλα όταν ρωτήσαμε αν περιμένει μόνο αριστερό μπακ ή και κάτι ακόμη και απάντησε ξεκάθαρα πως περιμένουμε κάποια πραγματάκια ακόμη και εννοούσε ξεκάθαρα πλην της απόκτησης ενός αμυντικού για το αριστερό άκρο. Για να δούμε τι θα δούμε…
Υγ: Ρωτήθηκε επίσης ο «Τράι» πού χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα σύμφωνα με τον ίδιο και απέφυγε να απαντήσει προφανώς για να μη χαλάσει τις ισορροπίες στο εσωτερικό αυτής. Επί της ουσίας μας παρέπεμψε στον Μιλοβάνοβιτς λέγοντας είναι οι αρμόδιοι εδώ μαζί μας μπορείτε να ρωτήσετε ότι θέλετε. Πρέπει να του πω ότι το κάνουμε χωρίς αποτέλεσμα… Ο καθένας στο πόστο του φυσικά έχει τους λόγους του να μη το κάνει, να μην δηλαδή φανερώνει τις σκέψεις του!
Υγ2: Τελευταίο εμπόδιο η περιβαλλοντολογική μελέτη και προχωράει το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Πέρασαν χρόνια η αλήθεια είναι για να γίνει το αυτονόητο αλλά αυτό το περιμέναμε. Τώρα στην ΑΕΚ και όλοι οι ΑΕΚτσήδες μαζί περιμένουν να μην υπάρξουν νέες τρικλοποδιές. Αμήν Παναγία μου θα σημειώσω εγώ…
Υγ3: Το γκολ απ’ το κόρνερ ήταν αποτέλεσμα δουλειάς μίας προπόνησης. Ακριβώς ότι είδαμε να δουλεύεται στο γήπεδο έγινε πράξη στο ματς για την ΑΕΚ. Κι αυτό διότι όπως έχει πει ο Τραϊανός Δέλλας στο παρελθόν ανάλογα με το υλικό που διαθέτεις και πόσο καλοί είναι οι δέκτες των μηνυμάτων που στέλνει ένας πομπός έχεις και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει τώρα, βγαίνει η δουλειά (όχι μόνο στα στημένα, γενικά) διότι οι δέκτες είναι αρκετά ικανοί και λαμβάνουν εύκολα και ακούραστα τα μηνύματα του πομπού…
Υγ4: Ο Βασιλαντωνόπουλος ήταν πολύ καλός στο φιλικό. Απίστευτη ταχύτητα, καλή κίνηση στην πλάτη της άμυνας, φοβερά πνευμόνια και αντοχές. Όταν μάθει και τακτική θα βάλει δύσκολα στον Δέλλα, πολύ δύσκολα όμως…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: