Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ο ΠΑΟΚ ξέσπασε, η ΑΕΚ έχει δουλειά μπροστά της!!

Ο Κώστας Μιαούλης σχολιάζει στο sport-fm.gr την πρόκριση του ΠΑΟΚ με εξάρα απέναντι στην Λοκομοτίβα, αλλά και το πρώτο φιλικό της ΑΕΚ για την καινούρια σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ ξέσπασε, η ΑΕΚ έχει δουλειά μπροστά της

Ο Πέλκας όσο περνάνε τα παιχνίδια, μου αρέσει περισσότερο και αποδεικνύει πως όταν ένα παιδί έχει διάθεση να δουλέψει και παίρνει συνεχόμενα παιχνίδια στην ηλικία του, μπορεί να εξελίσσεται. Ο Κίτσιου έκανε μεστό ματς κι έτσι. Ο Λούκας είναι παραπάνω από απαραίτητος γι’ αυτόν τον ΠΑΟΚ και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να πειστεί να μείνει, δίχως να σκέφτεται πως θα παραχωρηθεί. Αν οι Θεσσαλονικείς τον πουλήσουν, αγωνιστικά θα «φτωχύνουν» πολύ. Απέναντι σε πολύ κατώτερης δυναμικότητας αντίπαλο, ήταν φυσιολογικό το 6-0.

Ο ΠΑΟΚ, με αυτή την εξάρα, δεν κέρδισε τίποτε παραπάνω από μια πρόκριση, που ήταν περίπου, υποχρεωτική. Όσο και αν υπήρχε η σκέψη, όταν τελείωναν τα πλέι-οφ, πριν από 1,5 μήνα, πώς ίσως η Ευρώπη… θυσιαζόταν, για να μπορέσει να στρώσει την ομάδα ο νέος προπονητής, απερίσπαστος, δεν ήταν δυνατό ο ΠΑΟΚ να αποκλειόταν από μια τέτοια ομάδα. Με το κλίμα που δημιουργήθηκε από τις κουταμάρες του Λούκας και του Περέιρα, να γίνεται ακόμα πιο βαρύ και μαζί με την ήττα της περασμένης εβδομάδας, το πράγμα θα ξέφευγε, αν σήμερα δεν ερχόταν η πρόκριση.

Οι Θεσσαλονικείς με αυτή τη νίκη, κερδίζουν ηρεμία και χρόνο. Κυρίως ο Τούντορ για να διαπιστώσει τι μπορεί να κάνει. Βέβαια με τόσο περιορισμένες επιλογές δεν μπορεί και πολλά. Γι’ αυτό και ο Ιβάν, μαζί με τον Άρνεσεν, να τον βοηθήσουν άμεσα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω τι σχεδιασμό έχει αυτή η στιγμή o ΠΑΟΚ, ωστόσο, πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν προσθήκες. Κι επειδή είναι δύσκολο να πάρει 6-7 παίκτες αυτή την εποχή ο «Δικέφαλος» του Βορρά, για να κάνει διαφορά, θα πρέπει να βρει 3-4 που πραγματικά, θα μπορέσουν να κάνουν διαφορά στην ομάδα.

Για την ΑΕΚ, από το πρώτο τεστ, για πολλά πράγματα είναι δύσκολο να βγουν συμπεράσματα, πλην όμως είναι φανερό, πρώτα απ’ όλα πως χρειάζονται, τέσσερις προσθήκες για να έχει ο Δέλλας, ένα πλήρες ρόστερ στα χέρια του. Θα έβαζα και παραπάνω για μεταγραφές, αλλά λέω τουλάχιστον τέσσερις. Επιπλέον είναι αναγκαίο και να ένα καλό ξεσκαρτάρισμα. Ζόριτς δυστυχώς δεν υφίσταται, όπως και Κρισάντους. Θα σταθώ στον τελευταίο, γιατί είναι αδιανόητο, να πιστεύει κανείς, πως μπορεί να βγει χρονιά με δύο επιθετικούς, τον Τζεμπούρ και τον Αραβίδη. Επειγόντως λοιπόν έναν επιθετικό και γρήγορα. Και μιλάμε για φορ που θα κάνει την διαφορά.

Εκείνος που συνεχίζει ν’ απογοητεύει είναι ο Μπαρμπόσα. Ένας παίκτης που δεν μπόρεσε πάρα να ελάχιστη διαφορά στην Football League, περιμένει κανείς, ίσως να δείξει παραπάνω πράγματα. Πάλι όμως στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκε και μάλιστα με την ενδεκάδα την δεύτερη, δεν έκανε τίποτα παραπάνω απ’ αυτά που βλέπαμε πέρσι. Ημιτελείς προσπάθειες, περιττές ντρίπλες και από ουσία μηδέν. Όσο για το αριστερό άκρο της άμυνας, είναι προφανές, πως χρειάζεται επειγόντως αριστερό μπακ.

Αν ο Μπαρμπόσα συνεχίσει έτσι, θεωρώ πως σύντομα η ΑΕΚ, θα πρέπει να σκεφτεί κίνηση και στα εξτρέμ, παρότι για μένα, η διοίκηση θα έπρεπε να ψάχνει ήδη για τέτοια λύση. Για τον Σιμόες οι προσδοκίες είναι πολλές, αλλά καταθέτω ένα πράγμα. Είναι διαφορετικό να παίζεις σε μια ομάδα που αμύνεται και διαφορετικό να αγωνίζεσαι σε μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο κατοχής. Θέλω να τον δω περισσότερο για να κρίνω και σαφώς θέλω να βγει αυτή η μεταγραφή, γιατί έχουν δημιουργηθεί προσδοκίες γι’ αυτόν τον παίκτη. Για τον Άρθο, είδα κάποια θετικά, όπως ο χειρισμός της μπάλας, αλλά η ΑΕΚ θεωρώ, πώς θέλει και κάτι ακόμα καλύτερο στο κέντρο της άμυνας της.

Στα θετικά καταγράφω πως ο Δέλλας, θέλει να συνεχίσει και να βελτιώσει αυτό που βλέπαμε πέρσι. Το πρώτο μέρος, πρόσφερε ένα δείγμα, για το τι σκοπεύει να κάνει ο «Κολοσσός». Δεν περίμενα αυτό το ματς, για να ξέρω τι είναι ικανός να κάνει ο Βάργκας και έχω να καταγράψω, πως αυτό που είδαμε ήταν απλά το 50% απ’ αυτά που μπορεί. Ο Γκάλο είναι παίκτης που θα κάνει την διαφορά και δεν αποκλείω όταν επιστρέψει ο Μπακάκης, να τους δούμε μαζί, με τον Βραζιλιάνο να παίζει πιο μπροστά. Ο Τζεμπούρ μου μοιάζει να έχει βαρύνει, αλλά αυτό διορθώνεται, την δουλειά θα την κάνει. Μπορεί για πολλούς ο Βασιλαντωνόπουλος να ήταν ευχάριστη έκπληξη, αλλά επειδή έτυχε να παρακολουθήσω, αρκετές φορές Απόλλωνα, στο δεύτερο μισό της σεζόν, ξέρω πως έχει δυνατότητες να εξελιχθεί πολύ.

Επίσης κρατάω, τα πολλά φάουλ που κερδίζει η ΑΕΚ γύρω από την αντίπαλη περιοχή και ξέρω πως αυτό θα συμβεί φέτος. Για την «Ένωση», με τους εκτελεστές που διαθέτει φέτος, εκτός του Μάνταλου, δηλαδή τον Γκάλο και τον Βάργκας, είναι απαραίτητο να μπορεί να τις αξιοποιεί. Τα «στημένα» φέτος, μπορεί ν’ αποτελέσουν σπουδαίο όπλο για την ομάδα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: