Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα της κρίσης!!

Πορτογάλοι ποδοσφαιριστές μίλησαν σε Μέσο της πατρίδας τους για το πώς βιώνουν τις μέρες της ελληνικής οικονομικής κρίσης και συμφωνούν στο ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από όσο οι έξω νομίζουν.

Ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα της κρίσης
Με την ελληνική κρίση και το πώς την αντιλαμβάνονται Πορτογάλοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη χώρα μας ασχολήθηκε η «maisfutebol».

Στο θέμα φιλοξενούνται δηλώσεις των Μιγκέλ Βίτορ, Ζορντάο Ντιόγκο, Φιλίπε Ντα Κόστα και Κάρλος Μιλιάζες που προσπαθούν να δείξουν στους συμπατριώτες τους πως η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική από την εικόνα που εκείνοι ενδεχομένως έχουν στο μυαλό τους.

Βέβαια, αναφέρονται στις δυσκολίες (όπως για παράδειγμα τα capital controls), τονίζοντας όμως ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων υπάρχει μια ομαλότητα τόσο στις πληρωμές τους όσο και στην κοινωνία γενικότερα.

Ο Μιγκέλ Βίτορ του ΠΑΟΚ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι σε μια ομάδα που δεν καθυστερεί τις πληρωμές. Πιστεύω πως στην Πορτογαλία δημιουργήθηκε μια λανθασμένη εντύπωση για όσα συνέβησαν στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες. Νόμιζαν, δηλαδή, ότι άδειασαν τα σούπερ μάρκετ ή ότι δεν υπήρχαν φάρμακα. Σίγουρα υπάρχει μια μείωση στην αγορά, τα περισσότερα καταστήματα δεν έχουν πελάτες, αλλά μέχρι εκεί. Δυσκόλεψαν λίγο τα πράγματα με τον περιορισμό στις αναλήψεις, αλλά ακόμα και τότε από την ομάδα μας είπαν ότι θα μας βοηθούσαν αν είχαμε κάποια ανάγκη».

Από την πλευρά του ο Ζορντάο Ντιόγκο αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο που πέρασε το 2010 όταν έπαιζε στην Παναχαϊκή: «Μας καθυστέρησαν τις πληρωμές για περισσότερους από έξι μήνες. Υποβιβαστήκαμε και η ομάδα έχασε τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Αναγκάστηκα να κάνω καταγγελία στη FIFA. Ζούσα με κάποια λεφτά που είχα στην άκρη, αλλά ήταν δύσκολα. Από τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα στην Ελλάδα η Κέρκυρα είναι η πιο τυπική (σ.σ Πανσερραϊκός και Πανθρακικός οι άλλες δύο). Ευχαριστώ τον Θεό για την ομάδα και τον πρόεδρό της. Μπορεί να μας καθυστερήσουν ένα μήνα τις πληρωμές, αλλά όχι περισσότερο. Εδώ όλες οι οικογένειες έχουν ένα ή δύο σπίτια και τα νοικιάζουν σε τουρίστες. Εδώ το καλοκαίρι διαρκεί περίπου έξι μήνες. Νομίζω πως ο τουρισμός έχει βοηθήσει πολύ το νησί να ξεπεράσει την κρίση που πλήττει την χώρα τε τελευταία έξι χρόνια».

Με τη σειρά του ο Φιλίπε Ντα Κόστα (Ιωνικός, ΑΕΛ, Πανσερραϊκός, Βέροια, Παναχαϊκή) δίνει μια πιο πολιτική διάσταση: «Η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει κουραστεί με τις συνέπειες της κρίσης και πιστεύει πως η έξοδος από το ευρώ μπορεί να δώσει λύση. Ξέρουν ότι το πρώτο διάστημα θα είναι δύσκολο, αλλά στη συνέχεια θα καταφέρουν να ορθοποδήσουν».

Τέλος, ο Κάρλος Μιλιάζες (ΟΦΗ, Λεβαδειακός) τονίζει πως δεν αντιλήφθηκε να αλλάζει κάτι: «Είναι μια ακόμα ομάδα που θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή. Εγώ υποσχέθηκα ότι κάποια μέρα θα γυρίσω στον ΟΦΗ. Μου άρεσε πολύ η Κρήτη και δεν παρατήρησα ιδιαίτερα τα σημάδια της κρίσης. Ούτε στη Λιβαδειά έζησα κρίση. Όλα τα εστιατόρια είναι γεμάτα σχεδόν κάθε μέρα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: