Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

«Μόνο το πρώτο ματς από τα εννιά»

Ικανοποίηση για την εμφάνιση της Εθνικής, αλλά και χαμηλοί τόνοι από Ηλία Παπαθεοδώρου και Γιώργο Παπαγιάννη μετά την άνετη επικράτηση επί της Κροατίας στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού U18.

«Μόνο το πρώτο ματς από τα εννιά»
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Εφήβων εστίασε στην άμυνα. «Παίξαμε εξαιρετική άμυνα για 40 λεπτά και νικήσαμε πολύ πιο εύκολα από ό,τι περιμέναμε ένα ματς το οποίο είχαμε προετοιμαστεί πως θα ήταν ντέρμπι. Όμως δεν χρειάζεται να λέμε μεγάλα λόγια. Αυτή η ομάδα στην καλή της μέρα μπορεί να κερδίσει εύκολα, αλλά στην κακή της και να χάσει εύκολα. Παίξαμε μόνο το πρώτο παιχνίδι, έχουμε εννιά να δώσουμε συνολικά, οπότε υπάρχει πολύς δρόμος. Τώρα ξεκούραση, συγκέντρωση και κοιτάμε το ματς με τη Λιθουανία», είπε.

Σχετικά με την απόδοση του Παπαγιάννη είπε: «Είναι ένα παιδί με τρομερά φυσικά προσόντα που μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα στο μπάσκετ. Όμως πρέπει όλοι να τον αφήσουμε να ηρεμήσει και να μην του λέμε καθημερινά τι μπορεί να κάνει, γιατί είναι ένα παιδί 18 ετών. Είναι φιλότιμος και εργατικός και οι προπονητές του ξέρουν καλύτερα από τον καθέναν τι πρέπει να κάνει για να αξιοποιήσει το ταλέντο του».

Όσο για τον Χαραλαμπόπουλο είπε: «Είναι ειδική περίπτωση, η ποιότητά του είναι δεδομένη. Λόγω τραυματισμού έχασε πολλές προπονήσεις και θέλει χρόνο. Γενικά όλα τα παιδιά που ήταν στο Παγκόσμιο της Κρήτης, ο Χαραλαμπόπουλος, ο Μουράτος, ο Λούντζης, ο Σκουλίδας και ο Παπαγιάννης, δεν είναι εύκολο μέσα σε δυόμισι μήνες να παίζουν δύο μεγάλα τουρνουά».

Ο Γιώργος Παπαγιάννης, που είχε 12 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 τάπες δεν δίστασε να κάνει λόγο για μετάλλιο. «Είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά γι’ αυτό το παιχνίδι. Όλα ξεκίνησαν από την άμυνα, μπήκαν και τα σουτ κι έτσι ξεκινήσαμε πολύ καλά. Πήραμε μια νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα κι αυτό μας δίνει ώθηση για τη συνέχεια. Δεν ξέρω αν είμαστε φαβορί του ομίλου, αλλά θέλουμε να κάνουμε άλλες δύο νίκες για να έχουμε όσο το δυνατό πιο βατό δρόμο στη συνέχεια. Στο Ηράκλειο ήμασταν τέταρτοι στο Παγκόσμιο, εδώ θέλουμε κάτι καλύτερο και πιστεύω πως μπορούμε. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας όμως».

Δεν υπάρχουν σχόλια: