Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Οι 50 καλύτεροι προπονητές του 2015!! (35-31)

Είναι εδώ! Το FFT σας παρουσιάζει τους 50 καλύτερους προπονητές του Πλανήτη για το 2015. Δείτε ποιοι είναι στην τέταρτη πεντάδα.
Μάνουελ Πελεγκρίνι (Μάντσεστερ Σίτι)
Ο Μάνουελ Πελεγκρίνι κέρδισε με το... καλημέρα το πρωτάθλημα με τη Σίτι το 2014. Απέδειξε πως μπορεί να πάρει έναν τίτλο με έναν μεγάλο σύλλογο, κάτι που δεν είχε καταφέρει με τη Ρεάλ Μαδρίτης! Η Σίτι έπαιξε καλό ποδόσφαιρο με τον Πελεγκρίνι και πήρε τον τίτλο. Ωστόσο, η περσινή χρονιά δεν ήταν ανάλογη με την πρώτη του. Αποκλεισμός από τη Μπαρτσελόνα, κυνήγησε από νωρίς την Τσέλσι, ωστόσο έμοιαζε ανήμπορος για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Αμφισβητήθηκε αρκετά, ωστόσο έμεινε στη Σίτι και άρχισε την... ανοικοδόμηση της. Η Μάντσεστερ πρέπει να παρουσιαστεί βελτιωμένη, ώστε να κρατήσει τη δουλειά του και την... άψογη φήμη του.

Αντόνιο Κόντε (Εθνική Ιταλίας)
Ο Κόντε έκανε τρομερή δουλειά στο Τορίνο, βοήθησε τα μέγιστα, ώστε η Γιουβέντους να επιστρέψει στην κορυφή της Ιταλίας, μιας και κέρδισε τρεις διαδοχικούς τίτλου. Το ρεκόρ του αμαυρώθηκε από την κακή πορεία στην Ευρώπη... Σίγουρα, ο Μαξ Αλέγκρι έκλεψε την παράσταση με την πορεία της ομάδας στο Champions League, αλλά δεν ακυρώνει την πορεία του Κόντε. Πλέον, είναι ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας και οδηγεί την Ιταλία στο Euro 2016, όχι όμως από τον εύκολο δρόμο. Δίχως αμφιβολία είναι ένας δύσκολος χαρακτήρας, αλλά έχει μια τεράστια εμπειρία και μπορεί να καθοδηγήσει άψογα την Ιταλία.

Σεργκέι Ρεμπρόφ (Ντιναμό Κιέβου)
Πέντε χρόνια… ξηρασίας για τη Ντιναμό ήταν πολλά, με τη Σαχτάρ να της έχει στερήσει τη χαρά ενός τίτλου…  Τότε ένας θρύλος του συλλόγου, χωρίς εμπειρία, ένας  άνθρωπος που έπαιξε 13 χρόνια στη Ντιναμό ανέλαβε τα ηνία. Μετά από ένα μήνα έφερε το πρώτο κύπελλο και την επόμενη σεζόν ήρθε το νταμπλ. Μεγάλη επιτυχία έστω και αν η Σαχτάρ έπαιζε... εξόριστη, η Μέταλιστ αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ η Ντνιέπρ είχε το Europa League. Οι παίκτες του Ρεμπρόφ ήταν εντυπωσιακοί χωρίς να κάνουν ήττα όλη τη σεζόν! Ο Ρεμπρόφ είναι της σχολής Λομπανόφσκι, αλλά δεν ακολουθεί τη φιλοσοφία του κατά γράμμα. Βάζει τις δικές του ιδέες στο σύστημα που χρησιμοποιεί δίνοντας έμφαση στην αμυντική λειτουργικά. Για ρούκι είναι εξαιρετικός.

Βιθέντε Ντελ Μπόσκε (Eθνική Ισπανίας)
Ο Ντελ Μπόσκε έχει κερδίσει τα πάντα τόσο ως προπονητής συλλόγων όσο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Οταν η Ισπανία αποκλείστηκε στο Μουντιάλ του 2014 με... εξευτελιστικό τρόπο, οι περισσότεροι θα αποφάσιζαν να την... κάνουν, αντιθέτως ο Ντελ Μπόσκε το είδε ως πρόκληση βγαίνοντας μπροστά για να την χτίσει ξανά. Ο 64χρονος τεχνικός θεωρείται συντηρητικός, όμως η απόφασή του να μείνει παρά την αποτυχία έδειξε γενναιότητα. Η Ισπανία δεν έχει επιστρέψει στα καλύτερά της, αλλά κάνει τα πάντα για να συμβεί και αξίζει... gredit

Μαρσέλο Γκαγιάρδο (Ρίβερ Πλέιτ)
Οταν η Ρίβερ Πλέιτι υποβιβάσθηκε το 2011 φαινόταν πως ο… κόσμος όπως τον ήξεραν οι οπαδοί της είχε τελειώσει! Ο Ματίας Αλμέιδα την οδήγησε στην άνοδο, ο Ντίας σε ένα τουρνουά και το μέταλλο του νικητή υπήρχε ακόμα στις εξέδρες του Μονουμεντάλ. Από τη στιγμή που ανέλαβε ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο η Ρίβερ φάνηκε να αποκτά ξανά το διαχρονικό της στυλ. Ο 39χρονος σύμβολο του συλλόγου στις μεγάλες επιτυχίες της δεκαετίας του ’90 και ήδη είχε ολοκληρώσει ένα  εξαιρετικό πέρασμα από τη Νασιονάλ Μοντεβιδέο ως προπονητής! Είναι θαυμαστής του Γκουαρδιόλα και σε αυτά τα χνάρια κινήθηκε στη Ρίβερ. Ηθελε και κατάφερε να κάνει το club να κινείται με το δικό του πρότζεκτ, αλλά έδωσε έμφαση και στο παραδοσιακό στυλ της Ρίβερ που είναι η κατοχή μπάλας και οι πολλές επιθέσεις. Μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να κερδίσει το πρώτο Κόπα Σουνταμερικάνα του συλλόγου, αλλά και να τη στείλει στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες. Ακόμα και τώρα τονίζουν πως μοιάζει στον Γκουαρδιόλα, αλλά ο Γκαγιάρδο – ο νεαρότερος στη λίστα του FourFourTwo- φέρνει περισσότερο στον Μουρίνιο!


*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: