Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Τα 6 αγκάθια, ο Βέστερμαν κι ο Μπουρίτο!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τους «έξι» υπό παραχώρηση ερυθρόλευκους και για δύο σενα΄ρια από Γερμανία και Αργεντινή!

Τα 6 αγκάθια, ο Βέστερμαν κι ο Μπουρίτο!
· Δεν ξέρω αν έχει γίνει πλήρες αντιληπτό, αλλά αυτή την στιγμή υπάρχουν έξι «αγκάθια» για τη συγκρότηση του ρόστερ του Ολυμπιακού. «Αγκάθια» εκ των έσω.

· Έξι παίκτες βασικοί η, ντεμί βασικοί, τους οποίους ο Ολυμπιακός θα προτιμούσε να δώσει μέσα στο καλοκαίρι. Και να ανοίξει έτσι ο δρόμος για την απόκτηση ισάριθμων παικτών. Μόνο που αποδεικνύεται ότι δεν είναι τόσο εύκολη κι απλή διαδικασία…

· Μιλάμε για Μποτία, Κασάμι, Ντοσεβί, Ντουρμάζ, Χάρα και Μπενίτες. Ειδικά ο τελευταίος είναι μία ξεχωριστή περίπτωση, αφού ο Ολυμπιακός είχε γι΄αυτόν άλλα σχέδια όμως ο νεαρός Παραγουάνος μάλλον ψάχνεται να βρει ομάδα που θα τον έχει μόνιμο στην επίθεσή του.

· Προσέξτε, ο Ολυμπιακός δεν είναι ότι δεν υπολογίζει αυτούς τους παίκτες, που ο καθένας άλλωστε έχει την αξία του. Όμως, ο Μάρκο Σίλβα ζητάει δύο αμυντικούς και δύο κυνηγούς, αφήνοντας ανοικτό και το ενδεχόμενο κι ένα-δύο μέσους κι ένα ακόμη κυνηγό.

· Ο Πορτογάλος προπονητής θέλει μάξιμουμ 25 παίκτες, ξέχωρα από τους γκολκίπερ. Η ομάδα αυτή την στιγμή έχει 30 και πρέπει να πάρει άλλους τέσσερις μίνιμουμ. Άρα, πρέπει να διώξει τουλάχιστον εννιά. Υποψήφιοι είναι οι «έξι» και οι μικροί Βούρος, Λάτσι με τους Αυλωνίτη, Ζντιέλαρ, Γιαταμπαρέ, Τζανδάρη, Γιαννιώτας, Κολοβός, Ολαϊτάν, ο Μαρτίνες κι ο μοναδικός σίγουρος που θα φύγει, ο Καραμάνος, αφού δεν τον έβαλε ούτε λεπτό ο Μάρκο Σίλβα.

· Θεωρητικά ο Αυλωνίτης με τον Ζντιέλαρ (πρέπει να γίνει πολύ πιο προσεκτικός στις φάσεις μέσα στην περιοχή, αφού κάνει συννά λάθη) πρέπει να μείνουν, αφού έχουν παίξει βασικοί σε όλα τα φιλικά! Και νομίζω ότι στον Ολυμπιακό θα επέλεγαν, αν ήταν στο χέρι τους, την παραμονή των Τζανδάρη, Γιαταμπαρέ, Γιαννιώτα, Κολοβού, Μαρτίνες, ίσως κι Ολαϊτάν, παρά των «έξι».

· Δυστυχώς φαίνεται πιο εύκολο να φύγουν οι Ρομπέρτο, Ομάρ, Μιλιβόγεβιτς και Μαζουάκου, παρά οι «έξι»! Υπό την έννοια ότι για τους «τέσσερις» υπάρχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Και μάλιστα για τον Ομάρ πρόταση από την Μπενφίκα, για τον Λούκα από τη Φενέρμπαχτσε και για το Μαζουάκου από Ιταλία.

· Παρεμπιπτόντως, ο Μαζουάκου ακόμη και σε μέτρια ημέρα και σε ένα γενικά κακό ματς όπως το χθεσινό με την Αντάλιασπορ (όπου οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν φρεσκάδα μόνο 15’ και 10’ στις αρχές των ημιχρόνων!), έδειξε ότι είναι υπερπολύτιμος για τον Ολυμπιακό. Ο δε Ομάρ μπορεί να μην εντυπωσιάζει, αλλά μοιάζει φέτος πιο ώριμος αμυντικά.

· Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο από τη μέχρι τώρα προετοιμασία του Ολυμπιακού ότι οι περισσότερες μεταγραφές (πλην Πάρντο και Καπίνο, που ήρθαν τελευταίοι) ουσιαστικά ακόμη δεν έχουν παίξει! Ένα ματς ο Πουλίδο, κανένα ο Γούτας, κανένα ο Μαρτίνες, μισή ώρα ο Τζανδάρης, κάτι λίγο ο Γιαννιώτας- ο δε Λόρια έπαιξε ένα ημίχρονο, αλλά ήδη είναι προς πώληση. Κι από τους δανεικούς μόνο ο Ζντιέλαρ πήρε πραγματικά χρόνο. Μετά λίγο οι Κολοβός, Ολαϊτάν, λιγότερο ο Γιαταμπαρέ και καθόλου ο Καραμάνος.

· Στο όλο σκηνικό έχει παίξει ρόλο κι ότι «πρέπει» να παίζουν οι «έξι» (και) με την προοπτική να βρεθούν αγοραστές-αν κι αμφιβάλλω πόσο βοηθάει την εικόνα τους η χρησιμοποίησή τους. Π.χ. ο Ντουρμάζ χθες δεν μπόρεσε να σταυρώσει μία καλή ενέργεια με αντίπαλο μία νεοφώτιστη ομάδα…

· Δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε μία φάση προς το τέλος του ματς, όταν οι Τούρκοι πήγαν να σκοράρουν, με τους παίκτες του Ολυμπιακού απλά να…κοιτάνε μία προσωπική ενέργεια αντιπάλου. Αντίθετα, οι παίκτες της Αντάλιασπορ τις έστω τέσσερις-πέντε φορές που στο β΄ο Τσόρι κι ο Φορτούνης έκαναν καλές ενέργειες, αμέσως τους έριχναν κάτω δεχόμενοι την (κίτρινη) κάρτα τους. Σίγουρα πολύ πιο έξυπνη η αντίδραση των μεν…

· Τέλος, μία πληροφορία που έρχεται από τη Γερμανία. Το γραφείο μάνατζερ που εκπροσωπεί τον Χέϊκο Βέστερμαν υποστηρίζει ότι έχει προσφορά από τον Ολυμπιακό για τον 31χρονο διεθνή (27 φορές-4 γκολ) Γερμανό υψηλόσωμο (1μ87) στόπερ, που έμεινε ελεύθερος από το Αμβούργο μετά από πέντε χρόνια βασικός στην ομάδα κι έχοντας άλλα τρία χρόνια βασικός στη Σάλκε. Δεν έχω μπορέσει να διασταυρώσω την πληροφορία.

· Αντίθετα, ξέρω ότι προτάθηκε στον Ολυμπιακό ο Χουάν «Μπουρίτο» Μαρτίνες, ο 29χρονος Αργεντίνος διεθνής (4 φορές-ένα γκολ) ακραίος κυνηγός, που έλυσε πριν λίγες ημέρες το συμβόλαιό του με την Μπόκα Τζούνιορς, με την οποία είχε περίπου 80 παιχνίδια σε πρωτάθλημα, Λιμπερταδόρες και Σουνταμερικάνα. Ο αδελφός του Νίκολας Μαρτίνες, που απέκτησε ο Ολυμπιακός από τον Παναιτωλικό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: