Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ο Σάντος των ρεκόρ

Μετά τη φιλική νίκη επί της Αυστρίας στη Βιέννη με 2-1, ο Φερνάντο Σάντος διεύρυνε το αήττητο σερί του στον πάγκο της Εθνικής μας από τη μέρα που ανέλαβε στη μετά-Ρεχάγκελ εποχή και έφτασε στους 6 αγώνες χωρίς ήττα, και πάει ολοταχώς για… ρεκόρ!Έξι αγώνες στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής μας ομάδας συμπλήρωσε ο Πορτογάλος τεχνικός Φερνάντο Σάντος, έχοντας ξεκινήσει το… «γαλανόλευκο» ταξίδι του από το Βελιγράδι τον περασμένο Αύγουστο όπου η Εθνική μας επικράτησε σε φιλικό αγώνα με γκολ του Σαλπιγγίδη 1-0 της Σερβίας. Από τότε ακολούθησαν άλλοι 5 αγώνες εκ των οποίων οι 4 επίσημοι και ο Σάντος έχει καταφέρει να κρατήσει το αήττητο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που η Εθνική μας βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση στα προκριματικά του Euro (παρά την γκέλα στο «Καραϊσκάκη» με τη Γεωργία) ενώ η ομάδα έχει αναρριχηθεί στην 11η θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης.

Μάλιστα, για τον Σάντος το αήττητο σερί έχει και άλλη μια σημαντική σημασία, καθώς πλέον «έπιασε» τον Άνχελ Ιορντανέσκου – που διετέλεσε προπονητής της Εθνικής τη σεζόν ’98 – ’99 στα 6 συνεχόμενα παιχνίδια αήττητος από την έναρξη της θητείας. Στην πρώτη θέση της λίστας των αήττητων ξεκινημάτων στον πάγκο της Ελλάδας βρίσκεται ο Κώστας Πολυχρονίου με 7, το οποίο έγινε μετά το Μουντιάλ του ’94. Να θυμίσουμε, πως ο Ότο Ρεχάγκλε είχε ντεμπουτάρει στο "γαλανόλευκο" πάγκο με συντριβή (5-1) από τη Φινλανδία. Βέβαια η συνέχεια τον δικαίωσε...

Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (καθώς ακολουθεί το νέο έτος εντός έδρας φιλικό με τον Καναδά και έπειτα επίσημο παιχνίδι με τη Μάλτα) ο Σάντος θα βρεθεί στην κορυφή των 33 προπονητών που έχουν κοουτσάρει την Εθνική μας, ενώ στον εκτός έδρας αγώνα με το Ισραήλ θα έχει τη δυνατότητα να συμπληρώσει 10 αγώνες αήττητος από το ντεμπούτο του!
Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τα έως τώρα αποτελέσματα του Σάντος:


Διοργάνωση
Ημερομηνία
Γηπεδούχος
Φιλοξενούμενος
Σκορ
Σκόρερ
Φιλικό
11/08/2010
Σερβία
Ελλάδα
0-1
Σαλπιγγίδης
ΠΕΠ
03/09/2010
Ελλάδα
Γεωργία
1-1
Σπυρόπουλος
ΠΕΠ
07/09/2010
Κροατία
Ελλάδα
0-0
-
ΠΕΠ
08/10/2010
Ελλάδα
Λετονία
1-0
Τοροσίδης
ΠΕΠ
12/10/2010
Ελλάδα
Ισραήλ
2-1
Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης
Φιλικό
17/11/2010
Αυστρία
Ελλάδα
1-2
Σαμαράς, Φωτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: