Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ουζουνίδης: «Να δώσουμε το κάτι παραπάνω»

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για την αναμέτρηση του Ηρακλή με τον Παναθηναϊκό, ενώ απάντησε και σε αρκετές ερωτήσεις. Ο τεχνικός του Γηραιού μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Με την επάνοδο και των υπόλοιπων παικτών είμαστε εκτός από ψυχολογικά και αγωνιστικά έτοιμοι. Ξέρουμε τις δυσκολίες του αγώνα και ποιος είναι ο αντίπαλός μας. Θα πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι όσο καλύτερα γίνεται για να φέρουμε και άλλη πίεση στον αντίπαλό μας.
Ετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα γίνεται όχι όμως με τον αέρα του προηγούμενου αγώνα, αλλά κρατώντας την ψυχολογία και αυτοπεποίθηση που μας έδωσε η νίκη στο ντέρμπι με τον Άρη. Για να πάρουμε κάτι θετικό θα πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην βρίσκεται στην καλύτερη κατάστασή του, αλλά είναι ο Παναθηναϊκός και θα πρέπει να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι γίνεται. Ελπίζω να μην έχουμε κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής και να παρουσιαστούμε όσο καλύτερα γίνεται».
Για το πώς περιμένει τον Παναθηναϊκό:
«Δεν θα έλεγα ότι με φοβίζει αλλά περιμένω ακόμη καλύτερο Παναθηναϊκό έχοντας ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα. Εμείς προετοιμαζόμαστε για αυτό. Να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα στην καλύτερη κατάστασή της όπως συνέβαινε και με τον Άρη.
Η επάνοδος των τραυματιών μας δίνει καλύτερες επιλογές και οπωσδήποτε αυτό το παιχνίδι θέλει καλή διαχείριση. Θα πρέπει να πιέσουμε στην αρχή. Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και να εκμεταλλευτούμε τυχόν άγχος του αντιπάλου μας».
Για το πώς περιμένει την εξέλιξη του σαββατιάτικου αγώνα:
«Δεν μπορείς να ξέρεις πως θα πάει το παιχνίδι. Θα πρέπει να κρατήσουμε το στιλ μας και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Είναι λογικό ο Παναθηναϊκός να μας δώσει μεγαλύτερο χώρο από ότι στα άλλα παιχνίδια και θα κοιτάξουμε να το εκμεταλλευτούμε. Αυτό γιατί σε τέτοια παιχνίδια δεν μπορείς να πάρεις αποτέλεσμα παίζοντας μόνο αμυντικά. Ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα γιατί είναι σημαντικό το πώς θα αντιδράσεις σε περίπτωση που βάλεις γκολ ή δεχθείς και να μην μείνουμε στο προηγούμενο παιχνίδι. Θα πρέπει να προσέξουμε για να μην ξεφύγει το μυαλό μας όπως μπορεί να συμβεί μετά από νίκη σε ένα τοπικό ντέρμπι και να ετοιμαστούμε για αυτό που έρχεται.
Ο Παναθηναϊκός δεν είχε φέρει ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο από τα δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια του. Με την εμπειρία μου όμως θεωρώ ότι θα είναι πιο συγκεντρωμένος και αποφασισμένος αλλά και πιεσμένος. Για αυτό και είπα ότι είναι σημαντικό το πώς θα ξεκινήσουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός και εμείς Ηρακλής. Θα πρέπει να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας και να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι».
Για την εικόνα του Ηρακλή στα εντός έδρας παιχνίδια με Ολυμπιακό και Άρη:
«Παρουσιαστήκαμε δυνατοί και αποφασιστικοί και στα δύο αυτά παιχνίδια όπως και στα υπόλοιπα στην έδρα μας. Η ομάδα έχει προσωπικότητα και παίκτες νικητές με αυτά τα παιχνίδια να τους δίνουνε επιπλέον κίνητρο όπως και η παρουσία του κόσμου. Θα πρέπει ο κόσμος να μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο»
Για το κλίμα στην ομάδα:
«Με ενδιαφέρει να έχουμε καλό κλίμα, να δουλεύουμε καλά και να προσπαθούμε. Στο ποδόσφαιρο εξάλλου μπορεί να δουλεύεις πολύ και να μην σου έρχονται τα αποτελέσματα».
Για την βαθμολογική συγκομιδή μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου:
«Δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις. Μακάρι να είχαμε την δυνατότητα να τα κερδίσουμε όλα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι μπορούμε να πάρουμε σε κάθε παιχνίδι, να το πάρουμε».
Για το γεγονός ότι ο Γιάκομπ δεν βρίσκει δίχτυα:
«Δεν με προβληματίζει. Θα ήταν ευχάριστο να είχε πετύχει κάποιο γκολ. Είναι ένας παίκτης που δουλεύει και δεν θέλω να είναι αγχωμένος. Υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και δεν θα πρέπει να αγχώνεται καθόλου».
Για το μέλλον του Αλετσένου:
«Είναι νωρίς να πω ποιοι θα μείνουνε και ποιοι θα φύγουνε. Ο Αλετσένου κάνει πλέον το μεγαλύτερο κομμάτι της προπόνησης αλλά δεν είναι 100% έτοιμος για παιχνίδια και με την παρουσία του στο ρόστερ υπολογίζεται».
Για την παρουσία του νεαρού Τσίτα στις προπονήσεις:
«Ο Θωμάς εδώ και έναν μήνα κάνει μαζί μας προπονήσεις και όταν θα έρθει η ώρα θα πάρει αυτό που του αξίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: