Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Kαμπάνα" ΦΙΦΑ στους "διεφθαρμένους" συμβούλους της

Με στέρηση του δικαιώματος ψήφου στη διαδικασία για την επιλογή της διοργανώτριας του Μουντιάλ του 2018 και του 2022 τιμώρησε η FIFA τον Aμος Αντάμου και τον Ρεϊνάλντ Τεμάρι, οι οποίοι αποδείχτηκε πως είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλο διαφθοράς. Τιμωρήθηκαν ακόμη με αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τρία χρόνια και πρόστιμο 7.400 ευρώ ο πρώτος και με αποκλεισμό για έναν χρόνο και 3.700 ευρώ ο δεύτερος.

Τα δύο μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA έβγαλαν την ψήφο τους στο. σφυρί αλλά για κακή τους τύχη, αυτοί που ενδιαφέρθηκαν ήταν Βρετανοί δημοσιογράφοι. Η FIFA έκρινε ακόμη πως δεν υπήρχαν αποδείξεις στις καταγγελίες κατά των Ισπανίας, Πορτογαλίας και Κατάρ ότι είχαν συμφωνήσει να ανταλλάξουν επτά ψήφους στη διαδικασία επιλογής για το Μουντιάλ του 2018 και του 2022, που διεκδικούν οι Ίβηρες και οι Αραβες αντίστοιχα.

Η ψηφοφορία θα γίνει στη Ζυρίχη στις 2 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή εννέα υποψηφιοτήτων, ενώ 22 θα είναι τα μέλη της FIFA με δικαίωμα ψήφου. Αγγλία, Ισπανία/Πορτογαλία, και Ολλανδία/Βέλγιο διεκδικούν τη διοργάνωση του 2018, ενώ Αυστραλία, Κατάρ, Ιαπωνία, Νότιος Κορέα και ΗΠΑ αυτή του 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια: