Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Έχει τερματοφύλακες το ελληνικό πρωτάθλημα;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το sport-fm.gr να απαντήσει στο ερώτημα, που αφορά αρκετές μεγάλες ομάδες.

Έχει τερματοφύλακες το ελληνικό πρωτάθλημα;
***Ο ΠΑΟΚ ψάχνει για γκολκίπερ. Η ΑΕΚ ψάχνει για γκολκίπερ. Ο Ολυμπιακός θα ψάξει για γκολκίπερ, αν φύγει ο Μέγερι.

***Όλοι λοιπόν κοιτάνε για τερματοφύλακες. Αναπόφευκτο το ερώτημα: Έχει καλούς τερματοφύλακες το ελληνικό πρωτάθλημα; Μπορεί να βρουν οι μεγάλες ομάδες λύσεις από την εσωτερική αγορά;

***Εγώ νομίζω ότι έχει καλούς γκολκίπερ. Ειδικά στο φετινό πρωτάθλημα βλέπουμε καλούς γκολκίπερ. Κι Έλληνες ακόμη. Ο Σηφάκης βρίσκει πάλι τον καλό εαυτό του-και δεν είναι μεγάλος, στα 31 του. Κι ο 28χρονος Βελλίδης κάνει τέταρτη σερί καλή σεζόν, όπως κι ο Κυριακίδης (επίσης 28) της Ξάνθης.

***Κι οι ξένοι γκολκίπερ είναι καλοί.

***Ο Βραζιλιάνος Μπρακάλι (34 ετών) του Παναιτωλικού, με προϋπηρεσία και στην Πόρτο-μία σεζόν με τον Βίτορ Περέϊρα προπονητή.

***Ο Γκορμπούνοφ (31) του Ατρόμητου, που έγινε και διεθνής με τη Λευκορωσία τις προάλλες.

***Ο Χογκ (30) της Καλλονής, 40 φορές διεθνής με τη Μάλτα.

***Ο Λόρια (29) του ΟΦΗ, 30 φορές διεθνής με τη Γεωργία.

***Ακόμη κι ο 27χρονος Σέρβος (μία φορά διεθνής) Σαράνοφ του Εργοτέλη κι ο 30χρονος Λιθουανός (7 φορές διεθνής) Σετκούς της Κέρκυρας είναι αξιόλογοι γκολκίπερ.

***Προσωπικά θεωρώ πολύ ικανό τον 27χρονο Γάλλο Ολιμπά του Πλατανιά, που έπαιζε χρόνια «δεύτερος» στην Μπορντό. Τον Τσέχο Κοσίτσκι (29) του Αστέρα θέλω να τον δω περισσότερο. Ακόμη δεν έχω καταλάβει γι΄αυτόν!

***Ακόμη και γκολκίπερ που δεν παίζουν τώρα βασικοί, έχουν ποιότητα. Όπως ο Τζέναμο (35) του Ατρόμητου.

***Όπως υπάρχουν κι άλλοι, όχι ίσως ακόμη έτοιμοι για μεγάλες ομάδες, αλλά με μέλλον. Όπως ο Αθανασιάδης (22) του Πανθρακικού κι οι δύο του Πανιώνιου, ο Παπαδόπουλος (25) κι ο Γιαννακόπουλος (22).

***Θα μου πείτε, εύλογα, μα όλοι αυτοί καλοί είναι; Για μία μεγάλη ομάδα; Βεβαίως καλοί είναι όλοι αυτοί. Αλλά εκεί είναι η μαγκιά της κάθε ομάδας, του κάθε προπονητή της, σκάουτερ, γυμναστή γκολκίπερ. Να βρει τον καλύτερο, τον πιο κατάλληλο για την ομάδα του. Αν τώρα θέλεις Ρομπέρτο, πάγαινε και πλήρωσε, που λέει και μία ψυχή!

***Παρεμπιπτόντως, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, οι γκολκίπερ αυτοί είναι ελεύθεροι το καλοκαίρι… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: