Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Άρχισε η «παρέλαση» των…«Πακιστανών»

Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας



Ένας θαρραλέος δικαστικός λειτουργός (ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας) χθες θα πρέπει να ένιωθε ικανοποιημένος, βλέποντας την πρώτη «μπαταριά» των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην διαβόητη εγκληματική οργάνωση την οποία εντόπισε ο ίδιος ύστερα από μια χρονοβόρα και κοπιώδης διερευνητική προσπάθεια, να περνάει το κατώφλι του γραφείου του ειδικού εισαγγελέα – ανακριτή κ. Ανδρεάδη για να απολογηθεί. Διαπιστώνοντας επίσης ότι αρχίζει να κλείνει ο κύκλος της διαδικασίας που θα οδηγήσει στο εδώλιο όσους δεν μπορέσουν να ανατρέψουν τις εις βάρος τους κατηγορίες είναι λογικό να αισθάνεται ότι επιτέλεσε στο ακέραιο το καθήκον του.

Το «καπάκι»…της «χύτρας» της διαφοράς άνοιξε. Από εδώ και πέρα ακολουθούν τα σοβαρότερα και όπως είναι φυσικό θα έχουμε και την εντυπωσιακή παρέλαση των υπολοίπων μελών της μαφίας (τους λεγόμενους Πακιστανούς) να προσέρχονται για να απολογηθούν σε άπταιστα όμως ελληνικά και χωρίς… τους διερμηνείς τους. Το βέβαιο είναι ότι μερικοί από τους ηγέτες τους πολλές φορές αυτά τα ελληνικά τα κακοποίησαν σε «ιστορικές» δηλώσεις που έκαναν. Είναι φανερό, ότι η «εικόνα» της πρώτης «ομάδας» των κατηγορούμενων όπως και η σύνθεση της εξέπεμπαν κάποια μηνύματα και άφηναν ανοιχτό το πεδίο για σχετικούς συνειρμούς. Η διαιτησία και η ΕΠΟ έχουν σε αυτή την υπόθεση τον πρώτο λόγο και αποτελούν το βασικό υπόβαθρο της ανομίας πάνω στην οποία έχτισε τα θεμέλια της η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση και αποτέλεσε και τη βασική πηγή των ευρημάτων της δικαστικής προσπάθειας από πλευράς του κ. Κορέα. Διαιτητές, υπάλληλοι της ΕΠΟ, επιφανή (!!!) μέλη σημαντικών επιτροπών, «κοσμούν» το πρώτο «τιμ» που προσήλθε για να απολογηθεί και το οποίο όπως και λογικά αναμενόταν ζήτησε σχετική προθεσμία. Θωρείται πιθανό ακόμα ότι στο δεύτερο «γκρουπ», ότι θα υπάρξει και πάλι ένας «συνδυασμός» μηνυματικός και αποκαλυπτικός των προθέσεων του εισαγγελέα – ανακριτή με το «κέντρο βάρους» της έρευνας του να μετατοπίζεται στη δραστηριότητα μεγαλόσχημων παραγόντων που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά και σε κάποιους βοηθητικούς και άκρως επικίνδυνους «κομπάρσους».

Θα μου πείτε, ότι στη προκειμένη περίπτωση, δεν έχουν και τόση σημασία αυτού του είδους οι συσχετισμοί και οι υποτιθέμενοι συνδυασμοί. Εκείνο που «μετράει» και…ενδιαφέρει είναι το γεγονός ότι επιτέλους άρχισε η δίκη από το αποτέλεσμα της οποίας όλοι περιμένουν σημαντικές και καθοριστικές εξελίξεις για το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα ονόματα εκείνων που χθες προσήλθαν να απολογηθούν και όπως προαναφέραμε ζήτησαν παράταση και την πήραν, δόθηκαν στη δημοσιότητα από χθες. Κάτι που ασφαλώς θα γίνει και με τους υπόλοιπους, μερικοί από τους οποίους απειλώντας κι εκβιάζοντας κατάφεραν μέχρι τώρα να περιορίσουν τις διαρροές και τις αναδημοσιεύσεις από την ονοματολογία που αποκάλυψε ο γερμανικός Τύπος. Βέβαια η «εικόνα» όπως και η «σύνθεση» της πρώτης ομάδας που επισκέφτηκε χθες τον κ. Ανδρεάδη άφησαν όπως ήταν αναμενόμενο και τα ερωτηματικά τους. Με την κοινή γνώμη να αναρωτιέται (δικαιολογημένα 100%) πως είναι δυνατόν διαιτητές οι οποίοι βαρύνονται με κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις που έστηναν παιχνίδια να συνεχίζουν να εμφανίζονται και να σφυρίζουν στα ελληνικά γήπεδα. Όπως και κάποιοι θεσμικοί να παραμένουν ακόμη στις θέσεις τους και να διαχειρίζονται σημαντικότατες υποθέσεις που αφορούν το άθλημα.

Σ.Σ: Συνεχίζεται και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση ο ενορχηστρωμένος πόλεμος και η μαύρη προπαγάνδα σε βάρος του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη. Τα φθηνά και θλιβερά ξέφτια της στρατευμένης και σιτιζόμενης αθηναϊκής δημοσιογραφίας ξεπέρασαν τα όρια και αυτής της γελοιότητας. Να σκεφτεί κανείς, ότι έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο παράκρουσης ώστε να συσχετίζουν το «δεκάρικο» του ΠΑΟΚ…με τρομακτικές γεωπολιτικές αναταράξεις που θα γίνουν στη Μεσόγειο εξαιτίας της σχέσεως Πούτιν – Σαββίδη!!! Ήμαρτον Θεέ μου! Τόσο κάφροι είναι;
 
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: