Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Όταν ο Άρης έγραψε ιστορία κόντρα στην Τόφας!! (vid)

Σαν σήμερα (3/4) πριν από 18 χρόνια ο Άρης επικράτησε της Τόφας με 70-88 και έγραψε ιστορία! Το Gazzetta.gr -με τη βοήθεια του Παναγιώτη Λιαδέλη- "θυμάται" τη μεγάλη ανατροπή του Αυτοκράτορα!
Έχουν περάσει 18 χρόνια από το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του Άρη. Ήταν 3 Απριλίου του 1997 όταν οι "κίτρινοι" πήραν μεγάλη νίκη στην Προύσα επί της Τόφας κι έκαναν μία σπουδαία ανατροπή, φτάνοντας στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς!
Ο Άρης είχε ηττηθεί με 66-77 στη Θεσσαλονίκη και -όπως ήταν λογικό- κανένας δεν... πόνταρε υπέρ των "κίτρινων" ενόψει του επαναληπτικού στην Τουρκία. Κι όμως, ο Άρης τα κατάφερε!
Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Τίποτα δεν ήταν υπέρ του Άρη. Καυτή έδρα, με 5000 Τούρκους να βρίσκονται στο πλευρό της Τόφας, η οποία είχε προβάδισμα 11 πόντων από τον πρώτο μεταξύ τους τελικό στη Θεσσαλονίκη.
Μέσα στο παρκέ, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο Άρης πήρε το προβάδισμα (σ.σ. το ημίχρονο ήταν 34-37) και στην τελευταία περίοδο κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά στα επίπεδα που ήθελε... Με καλάθι του Μπόνι στο 34' το σκορ έγινε 50-63 κι εν συνεχεία η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους 12 πόντους!
Τα πάντα τελείωσαν στο κλέψιμο του Λιαδέλη στα -30'' (σ.σ. κατέληξε σε γκολ-φάουλ) με τον Άρη να κάνει μία ιστορική ανατροπή και να πανηγυρίζει το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του!
Ακολούθησε απονομή σε άδειο γήπεδο κι έπειτα πανηγυρισμοί στο αεροδρόμιο Μακεδονία και φυσικά στον Λευκό Πύργο!
ΛΙΑΔΕΛΗΣ: “ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΧΤΕΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ…”
Το gazzetta.gr ζήτησε από τον Παναγιώτη Λιαδέλη να μιλήσει για τον θρίαμβο της Προύσας… “Είχαμε χάσει στη Θεσσαλονίκη, αλλά ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι. Πιστεύαμε σ’ εμάς και δουλέψαμε πάρα πολύ πάνω σ’ αυτό… Η αλήθεια είναι πως η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά δύσκολη, αλλά όταν θες κάτι πραγματικά και είσαι προετοιμασμένος να το διεκδικήσεις, τότε είσαι ικανός να ξεπεράσεις όλα τα εμπόδια.
Όσο προχωρούσε το ματς το πιστεύαμε ακόμα περισσότερο. Αυτό είναι κάτι λογικό. Όταν βλέπεις ότι σου πηγαίνει καλά το παιχνίδι, ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση σου και τότε όλα είναι καλύτερα. Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν ανεπανάληπτες. Ειδικά για εμένα ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Αυτό ήταν το πρώτο μου ευρωπαϊκό τρόπαιο κι έχει χαραχτεί μέσα μου…”




*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: