Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Euro 2012: Με... βαλκανικό τρόπο η Ιρλανδία!

Η Ιρλανδία αντιμετωπίζει στο «Αβίβα» τη Βοσνία, μπαίνοντας στο κλίμα για την αναμέτρησή της με τους Βαλκάνιους Κροάτες για την πρεμιέρα του Euro 2012.
Μία από τις δυσκολότερες κληρώσεις που θα μπορούσε να φανταστεί έχει η Ιρλανδία για τα τελικά του Euro 2012, καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις Κροατία, Ισπανία και Ιταλία στην προσπάθειά της για να βρεθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης και για να το καταφέρει αυτό, χρειάζεται να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση.
 Το πρώτο της παιχνίδι είναι με τους Κροάτες και για αυτό το λόγο, αποφάσισε να αντιμετωπίσει τη Βοσνία, για να πει στο κλίμα των Βαλκάνιων και να έχει μία πρώτη γεύση για το τι θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του Euro 2012.
Η τελευταία μεγάλη διοργάνωση των «πράσινων» ήταν το Μουντιάλ του 2002, όπου αποκλείστηκαν στη φάση των «16» από την Ισπανία στη διαδικασία των πε΄ναλτι. Ο Ρόμπι Κιν, είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας με 53 τέρματα, ενώ ο Σέι Γκίβεν έχει τις περισσότερες συμμετοχές με 121.
Οι Βόσνιοι τερμάτισαν στη 2η θέση των προκριματικών του Euro 2012, ωστόσο έμειναν εκτός διοργάνωσης στα μπαράζ από την Πορτογαλία, όπως δύο χρόνια νωρίτερα για το Μουντιάλ του 2010.
Αποφεύγοντας το ρίσκο
Ο τεχνικός της Ιρλανδίας, Τζιοβάνι Τραπατόνι δεν θέλει να ρισκάρει με τους ποδοσφαιριστές που δεν έιναι 100% έτοιμοι και αναμένεται να τους αφήσει εκτός φιλικού. Στην άμυνα υπάρχουν κάποια προβλήματα με τον Σέι Γκίβεν να μην είναι απόλυτα έτοιμος, με αποτέλεσμα τη θέση του στο βασικό σχήμα να πάρει ο Κέιρεν Γουέστγουντ. Από τραυματισμό προέρχεται και ο Τζον Ο’ Σέι ο οποίος θα μείνει εκτός, όπως και ο Κέβιν Φόλεϊ.
Στο κέντρο αναμένεται να ξεκινήσει ο Ντάρον Γκίμπσον την ώρα που οι Γκλεν Γουίλαν και Κιθ Άντριους έιναι αμφίβολοι. Εκτός αναμέτρησης θα μείνει και ο Κέβιν Φάχεϊ που είχε πρόβλημα τραυματισμού τις προηγούμενες ημέρες.
Τα αμέτρητα προβλήματα για τον Ιταλό τεχνικό, τελειώνουν με τους Σέιν Λονγκ και Τζον Γουόλτερς που προέρχονται από τραυματισμούς επίσης.
Για τους Βόσνιους, σημαντικότερη απουσία είναι αυτή του αρχηγού τους, Εμίρ Σπάχιτς, όπως και αυτή του Σάσα Πάπατς. Ντεμπούτο αναμένεται να κάνουν εφόσον αγωνιστούν οι Νταμίρ Βράνιτς, Μουαμέρ Σβράκα και Μίροσλαβ Στεφάνοβιτς.
Οι πιθανές ενδεκάδες
ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Γουέστγουντ, ΜακΣέιν, Νταν, Σεντ Λέτζερ, Γουόρντ, Νταφ, Γουίλαν, Γκίμπσον, ΜακΚλιν, Κιν, Ντόιλ
ΒΟΣΝΙΑ: Μπέγκοβιτς, Μούντζα, Πάντζα, Γιάχιτς, Σαλίχοβιτς, Πιάνιτς, Ράχιμιτς, Μεντουνγιανίν, Λούλιτς, Μισίμοβιτς, Τζέκο.


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: