Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από ‘δω!!

Βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από ‘δω!
Δεν είναι ότι δεν τις ματώσανε.

Ότι δεν τις τίμησαν.

Άλλωστε, δεν τις φόρεσαν ακόμα.

Είναι που οι περισσότερες απ’ αυτές δεν θα ενοχλούσε κανέναν να μείνουν κλειδωμένες στις ντουλάπες.

Το sport-fm.gr μιμείται την αυστηρότητα (και μόνο) σχεδιαστών μόδας και στιλιστών και κράζει ανελέητα την… κολεξιόν του Euro 2012.

Γράφει ο Γιώργος Μαραθιανός

Διότι είσαι, ας πούμε, Γάλλος. Θες να δείξεις πως επιστρέφεις δυναμικά.

Ε, πώς θα πουλήσεις νταηλίκι, μεσιέ, με το αναποφάσιστο μπλεδάκι που θυμίζει πρόγραμμα τηλεόρασης όταν έχει χαλάσει η κεραία;

Ή είσαι Γερμανός. Και εκτός του ότι κανείς δεν καταλαβαίνει αν φοράς καινούργια ή την ίδια με αυτή του Μπίρχοφ το ’96, μας μοστράρεις εναλλακτική την… τσόχα! Να τη δει και κανένας τζογαδόρος στην εξέδρα να παίξει πάνω σου τα ρέστα του!

Θα πει κανείς, βέβαια, πως καλύτερα τα ρέστα, παρά να παίξουν πάνω σου σκάκι. Διότι ok, πνευματώδες το παιχνίδι, πουλάς ενδεχομένως μούρη σε γκομενάκια αν το κατέχεις, αλλά φανέλες (μετά από τόσα χρόνια) έχεις σταματήσει να πουλάς, ρε Κροατία. Εκτός κι αν θες να γίνεις Αγγλία. Που είναι αποφασισμένη ν’ αποδείξει σε κάθε διοργάνωση πως η φανέλα της μπορεί να γίνει ακόμα πιο… λευκή!

Ή σαν την Ιταλία -που η πρώτη της εμφάνιση μπορεί να σε κάνει να νοσταλγήσεις ακόμα και το περίφημο κολλητό μπλουζάκι που αναδείκνυε ως και στομαχική διαταραχή.

Και μιας και το ‘φερε η κουβέντα -για ανακατατάξεις στομάχου- η φανέλα της Πορτογαλίας δεν κρίνεται. Διότι αυτό που ενδιαφέρει δεν είναι το σχέδιο. Είναι κυρίως η απορροφητικότητα σε δάκρυα σεσημασμένου «κατρουλή» σούπερ σταρ.

Κατά τ’ άλλα, η φανέλα της Πολωνίας δεν σχολιάζεται. Το sport-fm.gr δεν έχει τόσο θράσος να το κάνει όταν την έχει φορέσει ο Ρότζερ Γκερέιρο. Ούτε λόγια να αναφερθεί όπως θα του έπρεπε στο τρισχαριτωμένο σιελάκι της δεύτερης της Ισπανίας.

Έχει να ομολογήσει, όμως, ότι οι πανομοιότυπες Σουηδίας και Ουκρανίας αποτελούν (δυο ακόμα) λόγους προτροπής στις κυρίες τους που θα βρίσκονται στην εξέδρα… να τις βγάλουν. Ότι δεν θα στενοχωρηθεί καθόλου αν εκείνες της Ρωσίας αποφασίσουν να τις μιμηθούν.

Και ότι ξεπερνώντας τις αμφιβολίες που δημιουργεί η φανέλα της Ιρλανδίας πως είναι (κι εκείνο) μεθυσμένο, κατέληξε σε ετυμηγορία: Στο γήπεδο δεν είναι σίγουρο ότι τους κοντράρουμε, αλλά σε… συνολάκι «τη λέμε» στα ίσια -ως Ελλάδα- στους «οράνιε»!

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: