Σάββατο 26 Μαΐου 2012

H oμάδα που έρχεται και αυτή που αρνείται να φύγει!

Το χθεσινό ματς τα είχε όλα. Νευρικότητα, όπως τα περισσότερα από τα μεταξύ τους κρίσιμα ματς και ως εκ τούτου όχι θεαματικό ή εντυπωσιακό μπάσκετ. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
H oμάδα που έρχεται και αυτή που αρνείται να φύγει
Προφανώς και οι δύο μπορούν να παίξουν πολύ καλύτερα από αυτό, αλλά όχι σε τέτοιου είδους ματς, όχι σε τέτοιου είδους τελικούς, όπου δεν κρίνεται ένα πρωτάθλημα, αλλά το φινάλε ή όχι μίας ολόκληρης εποχής.
Απo τη μία ο Ολυμπιακός που είναι φανερό ότι είναι η ομάδα που έρχεται και λόγω ηλικίας και από την άλλη μία ομάδα που αρνείται να φύγει. Το νιάτο, ο ενθουσιασμός και το ταλέντο, κόντρα στα μεγάλα κουρασμένα παιδιά, από τα οποία όμως ξεχειλίζει η κλάση και η εμπειρία.
Κάπως έτσι λοιπόν κρίθηκε ο χθεσινός δεύτερος τελικός. Με τον Παναθηναϊκό να τον κερδίζει χάρη σε εκείνο το εντυπωσιακό δίλεπτο, τρίλεπτο στην 3η περίοδο, όπου έκανε ένα σερί 12-0 και πήρε τη θέση του οδηγού. Παρά ταύτα και ενώ εκεί έμοιαζε ότι ο Ολυμπιακός, απλώς στόχευε στο να κοντρολάρει το πράγμα και να μη γνωρίσει βαριά ήττα που θα του έκανε ζημιά στην ψυχολογία, όχι μόνο γύρισε στο ματς, αλλά το διεκδίκησε στο τελευταίο σουτ.
Ναι, ξέρω και φαντάζομαι ότι και οι δύο έχουν παράπονα από τη διαιτησία. Πάντα έτσι συμβαίνει, πάντα. Αυτός που χάνει φωνάζει για τη διαιτησία και αυτός που κερδίζει, επίσης φωνάζει για τη διαιτησία για να μην ευνοηθεί στο επόμενο ματς αυτός που φωνάζει. Στα τελευταία 30 δεύτερα Ιβκοβιτς και Ομπράντοβιτς την ώρα εξέλιξης του ματς το τι έχουν σούρει στους διαιτητές, δεν λέγεται. Ο δε Ιβκοβιτς ήταν εντός των τεσσάρων γραμμών όταν διαμαρτυρόταν!
Παρά ταύτα σε αυτά τα δύο πρώτα παιχνίδια (φτου να μην τους ματιάσω, που λένε) και οι φίλοι του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και αυτοί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ συμπεριφέρθηκαν σχετικά καλά και τέλος πάντων δεν είχαμε προβλήματα.
Η σειρά συνεχίζεται την Κυριακή και με βάση τα όσα έχουμε δει ως τώρα θα είναι μία ακόμη μάχη γεμάτη πάθος ανάμεσα σε μία ομάδα γεμάτη ενέργεια και νιάτα, κόντρα σε μία γεμάτη κλάση και εμπειρία. Και το διακύβευμα αυτών των τελικών είπαμε ότι δεν είναι απλά ένα πρωτάθλημα, αλλά αν ο Ολυμπιακός θα μπορέσει μετά το ευρωπαϊκό να κατακτήσει και το ελληνικό, ώστε να επιβεβαιώσει ότι είναι τέλος εποχής για τους «πράσινους», οι οποίοι από την πλευρά τους θέλουν είτε να κλείσουν αυτόν τον τεράστιο κύκλο με ένα ακόμη πρωτάθλημα, ή να δείξουν (εξαρτάται από τους αδερφούς Γιαννακόπουλους και την απόφασή τους) ότι κανένα τέλος εποχής δεν έφτασε και πως είναι εδώ και συνεχίζουν.
ΠΗΓΗ: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: