Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Πέρασε και ...ψιλοακούμπησε!!

Μετά από πέντε χρόνια θα τον θυμάται κανένας στον ΠΑΟΚ τον Μπόλονι; Ή, πιο σωστά, την ομάδα του Μπόλονι. Δεν είναι ακριβώς ότι πέρασε και δεν ακούμπησε.
Πέρασε και ...ψιλοακούμπησε!
Το πρόβλημα είναι ότι ψιλοακούμπησε, ουσιαστικά μόνο στο ματς με την Τότεναμ.
Κατ’ αρχήν ο ΠΑΟΚ είχε πολλούς τραυματισμούς, ειδικά στην αρχή. Ο Μπόλονι, μάλιστα, σ’ αυτό το θέμα έδειξε και μια ξεροκεφαλιά. Ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα είχε τις καλές του στιγμές του, είχε και τις κακές του μέσα στην σεζόν, όμως στα πλέι οφ τα έκανε θάλασσα. Ήρθε τελευταίος και καταϊδρωμένος, αν και ήταν πρώτος στην 3η αγωνιστική. Ακόμα κι αν Παναθηναϊκός, ΑΕΚ δεν πάρουν άδεια, στα προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ θα πάει ο Ατρόμητος, όχι ο Δικέφαλος. Ο οποίος Ατρόμητος πέταξε έξω τον ΠΑΟΚ και στο Κύπελλο.
Αυτό που μένει, λοιπόν, είναι η πορεία στην Ευρώπη και ειδικά το ματς με την Τότεναμ. Το μεγάλο διπλό που ήρθε χωρίς τον Βιεϊρίνια. Και το λέμε αυτό επειδή όντως ήταν απώλεια η φυγή Βιεϊρίνια - Κοντρέρας στα μισά της σεζόν, αλλά δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για όλα όσα συνέβησαν στον ΠΑΟΚ του Μπόλονι στο δεύτερο μισό της σεζόν.
Το βασικό, πάντως, για τον ΠΑΟΚ του Μπόλονι ήταν ότι η ομάδα δεν είχε ταυτότητα. Επί Σάντος όλοι ξέρανε ότι ο Δικέφαλος παίζει σφιχτά πίσω και χτυπάει στις αντεπιθέσεις, παίρνοντας τα ματς με 1-0. Με τον Μπόλονι, όμως, δεν είδαμε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία. Σε πολλά ματς η ομάδα ήταν αχταρμάς.
Στα συν του, πάντως, ήταν ότι βοήθησε αρκετά τους πιτσιρικάδες, όπως ο Σταφυλίδης που έκλεψε την παράσταση, ενώ έδωσε ευκαιρίες και σε Αποστολόπουλο, Παναγιωτούδη.
Με λίγα λόγια ο Μπόλονι δεν είναι δα ότι έβαλε την στάμπα του στον ΠΑΟΚ... Έχουν περάσει και καλύτεροι προπονητές από τον Δικέφαλο κατά καιρούς. Αν όχι με καλύτερο όνομα, σίγουρα με μεγαλύτερη προσφορά...

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: