Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Το "πρόβλημα" του Ολυμπιακού!!

Διαβάζεις καθημερινά τα ρεπορτάζ που αφορούν τις ομάδες της Super League κι αναρωτιέται για ποιο λόγο θα γίνει το νέο πρωτάθλημα. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Το "πρόβλημα" του Ολυμπιακού
Εχουμε από τη μία πλευρά έναν πρωταθλητή, τον Ολυμπιακό, του οποίου το πρόβλημα είναι πώς θα επιλέξει ανάμεσα στις... δεκάδες ποδοσφαιριστών που θα πήγαιναν τρέχοντας στο λιμάνι.
Ηδη έχει κλείσει τους Σιόβα και Βλαχοδήμο και προχωράει στην ένταξη στο δυναμικό του μερικών ακόμη νέων σε ηλικία παικτών από την «αφρόκρεμα» των ταλαντούχων κι εξελίξιμων που κυκλοφορούν στον ελληνικό χώρο. Εκτός από τον Τάτο και τον Μήτρογλου που τελειώνει ο δανεισμός τους στον Ατρόμητο, ενδιαφέρεται και για τον Σκόνδρα και τον νεαρό Μπάλλα, αλλά και για τους Γιαννιώτα του Αρη, Κολοβό του Πανιώνιου, Βασιλείου του Λεβαδειακού και ίσως και τον Βασιλακάκη από τη Skoda Ξάνθη.
Χωρίς να αποκλείεται -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- και η μεγάλη έκπληξη με τον Μανωλά. Βέβαια ελάχιστοι από αυτούς θα γίνουν βασικοί, τουλάχιστον αμέσως, στην ενδεκάδα των πρωταθλητών, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Προφανώς ο στόχος είναι να προχωρήσουν σταδιακά σε ελληνοποίηση του έμψυχου υλικού τους και γι' αυτό προνοούν από τώρα.
Στον αντίποδα οι ομάδες που λόγω ονόματος και μόνο αποτελούν ανταγωνιστές του Ολυμπιακού δεν έχουν ούτε καν εξασφαλίσει αδειοδότηση για το νέο πρωτάθλημα! Αναφέρομαι στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, όπως και στον ΠΑΟΚ που, αν και αδειοδοτήθηκε τυπικά, δεν βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από αυτούς.
Από την πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος που τελείωσε απομένει ο Ατρόμητος που δεν έχει προβλήματα, αλλά είναι δύσκολο να πάει πιο πάνω από εκεί που έφτασε φέτος. Εχουμε λοιπόν μια πραγματικότητα που θα δημιουργήσει πολλαπλές «παρενέργειες», αρχής γενομένης από την ανανέωση του συμβολαίου της Super League με τη Nova για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: