Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Euro 2012: Στα… βαθιά οι Δανοί!

Το πρώτο της φιλικό ενόψει Euro 2012 δίνει η Δανία, η οποία αντιμετωπίζει στην «Ίμτεχ Αρένα» του Αμβούργου τη Βραζιλία.
Την προετοιμασία τους για διαφορετικές διοργανώσεις ξεκινούν τόσο η Δανία όσο και η Βραζιλία. Οι Σκανδιναβοί, έχοντας μπροστά τους το Euro 2012 όπου θα αντιμετωπίσουν μεγαθήρια του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, επέλεξαν να δώσουν δυνατά φιλικά. Έτσι, το πρώτο είναι απέναντι στη Βραζιλία, η οποία από την πλευρά της, ξεκινά την προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Η ομάδα του Μόρτεν Όλσεν, θα βρεθεί για 6η φορά σε τελικά του Euro, με την απουσία της το 2008 να είναι η πρώτη ύστερα από 24 ολόκληρα χρόνια. Τέσσερις ποδοσφαιριστές από τη Δανία αγωνίζονται στην Εβιάν (Στέφαν Άντερσεν, Ντάνιελ Βας, Τόμας Κάλενμπεργκ και Κρίστιαν Πόουλσεν) με τους νεοφώτιστους να τερματίζουν στην 9η θέση του Σαμπιονά.
Ο έμπειρος Δανός τεχνικός, βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από το 2000 και στο διάστημα που βρίσκεται εκεί, η «σελεσάο» έχει αλλάξει έξι προπονητές με τον Μάνο Μενέζες να είναι αυτή τη στιγμή στον πάγκο της.
Η αποστολή της Βραζιλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου δεν συμπεριλαμβάνει παίκτες άνω των 30 ετών με μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή να είναι ο 28χρονος τερματοφύλακας της Μποταφόγκο, Τζέφερσον (σ.σ. είχε ακουστεί παλαιότερα και για την ΑΕΚ).
Αυτό, είναι το πρώτο φιλικό των Δανών από τα δύο που θα δώσουν πριν αποχωρήσουν για τα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, καθώς σε μία εβδομάδα, αντιμετωπίζουν στην Κοπεγχάγη την Αυστραλία. Ο αρχηγός της ομάδας, Ντάνιελ Άγκερ, είχε χάσει το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας με τη Ρωσία, ωστόσο πλέον είναι κανονικά στη διάθεση του 51χρονου τεχνικού.
Από την πλευρά του, ο Μάνο Μενέζες έχει αρκετά θέματα με τραυματισμούς. Ο Γκανσό θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο και δεν υπολογίζεται, με τον Ντάνι Άλβες να είναι εκτός λόγω τραυματισμού. Εκτός μένει και ο Νεϊμάρ που έχει υποχρεώσεις με τη Σάντος, δίνοντας την ευκαιρία στους Χουλκ και Νταμιάο να αποδείξουν πως αξίζουν μία θέση στην ενδεκάδα.
Οι πιθανές ενδεκάδες
ΔΑΝΙΑ: Σόρενσεν, Γιάκομπσον, Κάερ, Άγκερ, Πόουλσεν, Ζίμλινγκ, Κβιστ, Ρόμενταλ, Έρικσεν, Κρον Ντέλι, Μπέντνερ.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Τζέφερσον, Ντανίλο, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Σάντρο, Ρομούλο, Λούκς Μούρα, Όσκαρ, Νταμιάο, Χουλκ.


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: