Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Βάζει ταφόπλακα στην ΑΕΚ η ΦΑΕ Αθηνών!!

Η διοίκηση βρήκε τρόπο να πληρώσει τη δόση για το άρθρο 44, αλλά της έβαλε «φρένο» η Εφορία, προχωρώντας σε κατάσχεση των εσόδων της ΠΑΕ (και) από τον ΟΠΑΠ.
Βάζει ταφόπλακα στην ΑΕΚ η ΦΑΕ Αθηνών!
Σε αδιέξοδο οδηγούνται όλες οι προσπάθειες που κάνει η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ για την εξασφάλιση της αδειοδότησης και πλέον οι άνθρωποι της ομάδας τονίζουν ανοιχτά ότι σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η στάση που κρατάει η Εφορία. Η «κιτρινόμαυρη» εταιρεία έφτασε σήμερα το απόγευμα μια ανάσα από το να βρει λύση σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της ομάδας, αυτό της αποπληρωμής της ληξιπρόθεσμης δόσης για το άρθρο 44, ωστόσο την τελευταία στιγμή η προσπάθειά της ναυάγησε, λόγω της κίνησης της ΦΑΕ Αθηνών να δεσμεύσει, εκτός από τα έσοδα της ΠΑΕ από τη Σούπερ Λίγκα (τηλεοπτικά και άλλα) και τα έσοδα από την χορηγία του ΟΠΑΠ!
Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ ήταν προγραμματισμένο να εισπράξει αυτές τις μέρες 350.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ, βάσει της χορηγικής τους συνεργασίας. Έπειτα από πιέσεις του Ανδρέα Δημητρέλου και από παρέμβαση τρίτου προσώπου που δέχθηκε να παίξει τον ρόλο του εγγυητή, η διοίκηση του ΟΠΑΠ συμφώνησε να καταβάλει συνολικά 1,25 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ, προεξοφλώντας της και μέρος των χρημάτων που είναι προγραμματισμένο να εισπράξει την επόμενη σεζόν, προκειμένου να καταφέρει να πληρώσει η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ τη δόση για το άρθρο 44.
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από την ΠΑΕ, πριν από δύο ώρες ο πρόεδρος της ΑΕΚ ενημερώθηκε από τον ΟΠΑΠ πως αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να προχωρήσει, καθώς η ΦΑΕ Αθηνών δέσμευσε τα έσοδα της Ένωσης από το συμβόλαιο με τον οργανισμό.
Το ποσό που δεσμεύτηκε είναι τα 350.000 ευρώ που ήταν προγραμματισμένο να εισπράξει η ΠΑΕ τώρα, ωστόσο αυτή η κίνηση έβαλε «φρένο» συνολικά στη συμφωνία της ΑΕΚ με τον ΟΠΑΠ για την προείσπραξη μελλοντικών εσόδων, αφού η Εφορία θα προχωρούσε σε δέσμευση και οποιαδήποτε άλλης καταβολής. Μάλιστα, το κρισιμότερο όλων είναι ότι η Εφορία δεν αφαίρεσε το ποσό της κατάσχεσης (αυτές τις 350.000 ευρώ) από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΠΑΕ (κάτι που θα μπορούσε να κάνει για να διευκολύνει την κατάσταση), αλλά από τις τελευταίες -χρονικά- δόσεις που προβλέπονται στους διακανονισμούς που έχουν γίνει ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Έτσι, ναυάγησε η προσπάθεια της διοίκησης να αφαιρέσει έναν από τους σημαντικότερους «βραχνάδες» που έχει η ΠΑΕ στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα. Στην ΠΑΕ είναι έξω φρενών με την στάση της ΦΑΕ Αθηνών και οι άνθρωποι της ομάδας εκφράζουν την απορία τους για το γεγονός ότι, ενώ οι περισσότερες από τις ΠΑΕ έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, η μόνη που πιέζεται τόσο ασφυκτικά είναι η ΑΕΚ. Παρά το γεγονός, μάλιστα, ότι μόνο τους τελευταίους δύο μήνες έχει καταβάλει συνολικά στην Εφορία περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ... 
πηγή: aek365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: