Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Δεν κρύβουν "εκπλήξεις" οι πρώτες επιλογές Σάντος!

Η έκπληξη ήρθε στην 3άδα της επίθεσης, αλλά και εκεί ο Σάντος μας είχε προϊδεάσει από την Αθήνα, λέγοντας ότι ο Νίνης θα παίξει στα άκρα. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Δεν κρύβουν "εκπλήξεις" οι πρώτες επιλογές Σάντος
Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός, ότι στην πρώτη εβδομάδα της προετοιμασίας της Eθνικής στην Αυστρία, μοιάζει ο Πορτογάλος τεχνικός να έχει ξεκάθαρη εικόνα για τους παίκτες, που θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος του Γιούρο. Σε όλα τα προπονητικά «διπλά», έχει ξεχωρίσει ο βασικός κορμός, από 15 παίκτες, που έχουν σαφές προβάδισμα.
Κάτω από τα δοκάρια ο Σηφάκης είχε το γενικό πρόσταγμα και ο Χαλκιάς ήταν αμέσως μετά, με τον Τζόρβα να είναι προς το παρόν η τρίτη λύση. Το ποιος θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια, θα κριθεί πιστεύω και από τα δύο φιλικά, αλλά και από την εικόνα τους στις υπόλοιπες προπονήσεις.
Στην άμυνα η 4άδα δεν αλλάζει: Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ και Χολέβας. Με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, στα πιτς μέχρι τώρα, ουδείς άλλος μπορεί να μπει σφήνα σε αυτούς. Μένει να διαπιστώσουμε, εάν δεν υπάρξει αποχώρηση αμυντικού, πότε θα επιλέγεται ο Τζαβέλας στην 18άδα (λόγω εξαιρετικών στημμένων, που μπορεί να έχουν και εξαιρετική σημασία κατά την διάρκεια μιας αναμέτρησης) και πότε ο Μαλεζάς (αν και αυτός είναι ο 4ος στην σειρά στόπερ).
Στα χαφ τα πράγματα ήταν λίγο-πολύ ξεκάθαρα: Καραγκούνης και Κατσουράνης έχουν την μπαγκέτα. Από εκεί και πέρα ο Μανιάτης, με το τρέξιμο, τα πνευμόνια και την δύναμη του, πήρε κεφάλι, από τον Τζιώλη, που έχει διαφορετικό αγωνιστικό στυλ. Άλλωστε μοιάζει, ότι ο Σάντος θα εμπιστεύεται ως 6άρι τον Κατσούρ, επομένως ο Αλέξανδρος πάει για μπακ-απ του, ενώ ο Φωτάκης, η «εναλλακτική» του Μανιάτη.
Η έκπληξη ήρθε στην 3άδα της επίθεσης, αλλά και εκεί ο Σάντος μας είχε προϊδεάσει από την Αθήνα, λέγοντας ότι ο Νίνης θα παίξει στα άκρα (και όχι στην 3άδα του κέντρου). Με τον Σαμαρά, ακλόνητο στα αριστερά, ο Σαλπιγγίδης χρησιμοποιήθηκε και δεξιά με τους «αναπληρωματικούς», αλλά και στην θέση του φορ με τους «βασικούς», αντί του Γκέκα. Κάτι που δεν έγινε σε καμμία περίπτωση με τον Μήτρογλου, που πάντα ήταν ο σέντερ της β 11άδας, ενώ ο Λύμπε έπαιξε «ειδικούς ρόλους» σε αυτήν, κάτι που φαίνεται ότι θα κληθεί να κάνει και αναλόγως των περιστάσεων, στα παιχνίδια του ομίλου.
Ασφαλώς και όλες αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις του Ομοσπονδιακού τεχνικού και υπάρχει το χρονικό περιθώριο να αλλάξουν, μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά. Καλύτερη εικόνα θα έχουμε σίγουρα μετά τον αγώνα με την Σλοβενία, αλλά και από την Τρίτη το βράδυ, όταν και είναι υποχρεωμένος ο Σάντος να δηλώσει την τελική 23άδα.
ΥΓ Η Ρώσικη Αρκούδα θα δαγκώσει. Ο Αντβοκαατ το είπε και το έκανε, ότι έχει καταλήξει στους 9 από τους 11, ιδιαίτερα μετά τις δύο αποχωρήσεις στην άμυνα, και το φανέρωσε από το πρώτο φιλικό με την Ουρουγουάη (1-1): ο Κερζάκοφ διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα, από τον Πογκρέμπνιακ, έχοντας διαφορετικό αγωνιστικό στυλ, ενώ ο Σαρόνοφ και ο έτερος Μπερεζούτκσι, θα μονομαχήσουν κατά τα φαινόμενα για την θέση του στόπερ-λίμπερο, δίπλα στον Ιγκνιάσεβιτς. Κόντρα στην Ουρουγουάη ήταν οι ουσιαστικές αλλαγές του Ολλανδού τεχνικού, που πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής στο β ημίχρονο, ενώ οι υπόλοιποι έπαιξαν ένα τεταρτάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: