Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Νίκησε, αλλά δεν έπεισε η Ισπανία (vids)

Νίκησε, αλλά δεν έπεισε η Ισπανία (vids)
Τη φιλική νίκη επί της Σερβίας πήρε η εθνική Ισπανίας με σκορ 2-0 στην «AFG Arena» της Ελβετίας, ωστόσο η εμφάνιση της πρέπει να προβληματίσει τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, λίγες μέρες πριν την έναρξη του Euro.

Ρεκόρ για τον Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος κράτησε το «μηδέν» στην εστία του, σε 73 διεθνή παιχνίδια με το αντιπροσωπευτικο συγκρότημα, ξεπερνώντας τον Έντβιν Φαν ντερ Σαρ.

Ντεμπούτο του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς στον πάγκο των «Πλάβι», ενώ περίπου μισή ώρα αγωνίστηκε ο Λιούμπομιρ Φέισα, του Ολυμπιακού.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης και Κόσμου αγωνίστηκαν χωρίς τους διεθνείς της Μπαρτσελόνα και της Μπιλμπάο, οι οποίοι συμμετείχαν -μία μέρα πριν- στον τελικό του Copa del Rey. Εξαιρετικό ντεμπούτο για τον Άντριαν, που πέτυχε το πρώτο γκολ και συνεχίζει την καταπληκτική σεζόν, που είχε με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς φάσεις, με τους Ισπανούς να έχουν την κυκλοφορία της μπάλας, με την καλύτερη φάση να ανήκει στον Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Σέρβο τερματοφύλακα από τη μέση του γηπέδου. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έδωσαν βάρος κυρίως στα αμυντικά τους καθήκοντα, έχοντας μία καλή στιγμή με τον Λέκιτς, που αν και σκόραρε, το γκολ δεν μέτρησε -σωστά- ως οφσάιντ.

Οι αλλαγές του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε στο δεύτερο ημίχρονο «ζωντάνεψαν» επιθετικά την εθνική Ισπανίας. Μία από τις αλλαγές, ο Άντριαν, έκανε το 1-0 στο 64', ύστερα από πολύ καλή συνεργασία με τους Μπενάτ (εξίσου ντεμπούτο με την εθνική του) και Χέσους Νάβας. Δέκα λεπτά αργότερα, η Ισπανία διπλασίασε τα τέρματα της με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καθόρλα, αν και ο διαιτητής έκανε λάθος στην υπόδειξη, αφού δεν υπήρξε επαφή στο πέσιμο του Αντριάν.

Την Κυριακή (27/5) ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Ιβήρων θα ανακοινώσει την 23μελή αποστολή που θα βρεθεί στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας. Η Ισπανία είναι στον τρίτο όμιλο του Euro και θα αντιμετωπίσει τις Ιταλία, Κροατία και Ιρλανδία.

Στην άλλη πλευρά, o Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, που κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας σε αγώνα είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τσεκάρει την αγωνιστικότητα των παικτών του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος του Ολυμπιακού, Λιούμπoμιρ Φέισα αγωνίστηκε για περίπου 30’.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ισπανία (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Χουανφράν, Ράμος (46’ Αλβάρο Ντομίνγκεζ), Αλμπιόλ, Ζόρντι Άλμπα (64 Μόνρεαλ), Τσάμπι Αλόνσο (46’ Μπενάτ), Νάβας, Καθόρλα, Μπρούνο (69’ Τσάβι Γκαρσία), Σολδάδο (46’ Αντριάν), Νεγρέδο (46’ Νταβίντ Σίλβα).

Σερβία (Μιχαίλοβιτς): Κάριμαν, Ντ. Τόσιτς, Μπάστα, Ιβάνοβιτς, Ραντοβάνοβιτς (66’ Μάτιτς), Σούμποτιτς, Κολάροφ, Ιγκνόφσκι (66’ Φέισα), Λέκιτς (76΄Ζ. Τόσιτς), Ντούριτσιτς (65’ Γιάνκοβιτς), Λάζιτς (76’ Σκέποβιτς)

Δείτε τα γκολ του αγώνα:





πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: