Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Να περάσει ο...επόμενος!

Μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Κάχα Λαμποράλ στη Βιτόρια, ο Ολυμπιακός όφειλε να νικήσει την Μπεσίκτας στο ΣΕΦ και έκανε επακριβώς ότι χρειαζόταν για να τα καταφέρει.

Να περάσει ο...επόμενος
Χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα, προσέχοντας αποκλειστικά και μόνο την πολύ καλή άμυνά του, πήρε την πρώτη του νίκη στο Top 16 και μπαίνει με καλύτερη ψυχολογία στην δύσκολη τριάδα αγώνων που ακολουθεί ως το τέλος του μήνα με Μπαρτσελόνα (εκτός), Σιένα (εντός) και Μακάμπι (εκτός). Η τουρκική ομάδα, επιβεβαίωσε την στατιστική που την θέλει να πετυχαίνει 70 πόντους μέσο όρο στην διοργάνωση και από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός την περιόρισε κάτω από αυτό το νούμερο, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να μην βάλει έστω και έναν παραπάνω πόντο για να πάρει το ροζ φύλλο.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Μπροστά στην ευχάριστη έκπληξη της παρουσίας εννέα χιλιάδων φίλων του στις εξέδρες –η καθιέρωση της Παρασκευής από την Ευρωλίγκα φαίνεται πως βοηθάει- ο πρωταθλητής Ευρώπης σου έδινε την εντύπωση πως ακόμα και 80 λεπτά να έπαιζε κόντρα στην Μπεσίκτας, δεν θα κινδύνευε. Είναι σχεδόν βέβαιο πως θα είχε «καθαρίσει» νωρίτερα τη «μπουγάδα», αν οι παίκτες του δεν ήταν ανυπόμονοι και βιαστικοί στο τελείωμα των φάσεων στο πρώτο μέρος. Ο περιορισμός της καλής τριάδας αμερικανών που έχει ο κόουτς Κουντέρ στην διάθεσή του (Τζέρελς, Γιούινγκ, Κρίστοφερ) στους 32 μόλις πόντους συνολικά, ήταν εξαρχής το ζητούμενο και έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο του Μπαρτζώκα και της ομάδας του γενικότερα.

Στην νευρικότητα που είχε ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος, βρέθηκε αντίδοτο με τον ξεχασμένο πριν μία εβδομάδα στον πάγκο Σλούκα, ο οποίος μαζί με τον Άντιτς βοήθησαν τα μέγιστα την ώρα που ο στους δέκα κορυφαίους πασέρ της διοργάνωσης πλέον, Σπανούλης, έπαιρνε της απαραίτητές ανάσες και ο Χάινς έχανε το ένα λέι απ μετά το άλλο. Στα θετικά η μετά από καιρό εξαιρετική επιθετικά εμφάνιση του Πρίντεζη, που χρειαζόταν αυτό το ματς για να «ξεμπουκώσει», ενόψει της κρίσιμης συνέχειας. Παρά την εύκολη νίκη πάντως, ο Μπαρτζώκας νομίζω ότι πήρε και από αυτό το ματς αφορμή για να γκρινιάξει στους παίκτες του, με απώτερο σκοπό να δουλέψουν σε συγκεκριμένους τομείς –π.χ. αμυντικό ριμπάουντ και καλύτερη αντιμετώπιση της άμυνας ζώνης- και το σύνολο να παρουσιάσει βελτίωση.

Οι «ερυθρόλευκοι», παρά την πίεση της ήττας στην Ισπανία, ήξεραν ότι πρέπει να προσπαθήσουν αρκετά για να χάσουν από την Μπεσίκτας στον Πειραιά. Τώρα όμως τα πράγματα σοβαρεύουν ακόμα περισσότερο, γιατί οι αντίπαλοι είναι πιο ισχυροί και θα χρειαστούν εμφανίσεις ανάλογες με των δύο προηγούμενων μηνών. Ο 6ος όμιλος έχει ήδη αρκετά…περίεργα αποτελέσματα και για να μην μπλέξει ο Ολυμπιακός σε περιπέτειες στη συνέχεια, θα πρέπει να παρουσιάζεται πιο σταθερός, αψεγάδιαστος, ακόμα πιο έτοιμος, απόλυτα συγκεντρωμένος και να μειώσει στο έπακρο τα «νεκρά» διαστήματα και τις αδυναμίες. Γιατί οι υπόλοιπες ομάδες δυστυχώς δεν είναι Μπεσίκτας…

Υ.Γ. Το άρθρο γράφτηκε με βαριά καρδιά. Ο θάνατος του Νίκου Σαμαρά συγκλονίζει. Συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένειά του.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: