Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Αθλητικός Καζαμίας! (Μέρος 2ο)

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει τον Αθλητικό Καζαμία του 2013
Απρίλιος
Ο μήνας ξεκινά με τον αγώνα του Πλατανιά με τον Ολυμπιακό. Παραμονές του αγώνα παραιτείται ο Άγγελος Αναστασιάδης γιατί διαπίστωσε πως οι οκτώ παίκτες του που συμπλήρωσαν κάρτες είναι τιμωρημένοι και δεν μπορεί να σχηματίσει ενδεκάδα. Στα Χανιά μιλάνε για αθώο λάθος και πατάνε στο γεγονός πως και ο Κανακούδης που είχε συμπληρώσει κάρτες, δεν έχει δηλωθεί για τον συγκεκριμένο αγώνα. Ο 26χρονός μπακ πάντως, νομίζοντας πως έχει δηλωθεί, βρίσκεται σε άδεια για να δει τους δικούς του στη Θεσσαλονίκη και τελικά δεν αγωνίζεται.
Ο Κωνσταντινέας βρίσκεται ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και καταφέρνει να ξανανοίξει τον φούρνο, όμως αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις ασφαλιστικές γιατί καμία δεν προχωρά σε ασφάλιση για λόγους πυρκαγιάς. Ο πρώην ρέφερι, προσφεύγει στα δικαστήρια τα οποία και χάνει.
Στον ΠΑΟΚ μαλώνουν για το πότε είναι τα γενέθλια της ομάδας όπως κάθε χρόνο, με τις ημερομηνίες 11, 12 και 21 Απριλίου να μάχονται για τα κεράκια. Τη λύση τη δίνει ο Ιβάν Σαββίδης που αποφασίζει πως τα γενέθλια του ΠΑΟΚ θα είναι στις 15 Απριλίου. Ο Κατσαρής αντιδρά, για τρία δευτερόλεπτα και μετά γίνεται του Σαββίδη.
Στο Καραϊσκάκη, παίζει Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και η Νόβα το καλύπτει μέσα από τριάντα κάμερες. Η αποστολή του Παναθηναϊκού φτάνει στην ώρα του αγώνα και χωρίς ζέσταμα αγωνίζεται κανονικά. Ο αγώνας είναι πραγματικό ντέρμπι και λήγει ισόπαλος με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν με σουτ του Κουίνσι από τα 45 μέτρα, με τον Κάρολ να μη προλαβαίνει να πέσει.
Ο Αλαφούζος ετοιμάζει ειδικά ένθετα πριν και μετά το παιχνίδι, ενώ καλεσμένος στη Δίκη είναι ο Κούγιας και κάτι άγνωστοι. Ο γνωστός νομικός καταγγέλλει τα πάντα και για άγνωστους λόγους παρεμβαίνει ο Μπέος που πρόλαβε να τα ακουμπήσει σε αυτή που ελέγχει το τηλεφωνικό κέντρο του ΣΚΑΙ.
Στις 21 Απριλίου, ο Ολυμπιακός διοργανώνει φιέστα στην οποία συμμετέχουν τριάντα γνωστοί τραγουδιστές, ποιητές και χορευτές. Ο Μαρινάκης έχει πάρει αήττητος το πρωτάθλημα και βάζει τον επόμενο στόχο που είναι οι 90 βαθμοί στη σεζόν.
Η Κέρκυρα υποβιβάζεται, αφού δεν καταφέρνει να κερδίσει στην Κομοτηνή τελευταία αγωνιστική, ενώ η ΑΕΚ, με επικό διπλό στο Περιστέρι μένει στη κατηγορία. Ο Άρης πέφτει για 3η φορά, αφού η ισοπαλία στη Ξάνθη δεν είναι αρκετή.
Στα πλέι οφ μπαίνουν ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος και Παναθηναϊκός ο οποίος τελευταία αγωνιστική παίρνει εκδίκηση από τη Βέροια για την ήττα του πρώτου γύρου. Το γκολ του Φορναρόλι πανηγυρίζεται έξαλλα, πλην από τον ίδιο τον παίκτη που έχει σαστίσει γιατί δεν ξέρει τι κάνουν σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο Άρης προσβάλλει την απόφαση υποβιβασμού του και προσφεύγει στα δικαστήρια.
Μάιος
Ο ΠΑΟΚ τερματίζει πρώτος στα πλέι οφ, με τον Κλάους να είναι ο μοναδικός που έχει βρει δίχτυα. Πολυτιμότερος της ομάδας ο Κουμαλό, που ενώ δεν έχει πετύχει αντίπαλο, με την αύρα του καταφέρνει να τους οδηγήσει σε άστοχα τετ α τετ. Στον ΠΑΟΚ φοβούνται μην έχει σχέση με μάγους και βουντού, με αποτέλεσμα να ανοίξει κουβέντα για το αν πρέπει να ανανεώσει ή όχι. Η επένδυση που αναμένεται να κάνει ο Ιβάν Σαββίδης είναι τεράστια και δεν έχει την όρεξη να τα βάλει με τα πνεύματα. Ο ΠΑΟΚ ενεργοποιεί την οψιόν αγοράς και συμφωνεί με την Τότεναμ για την απόκτηση του παίκτη στο ένα εκατ. ευρώ. Στο συμβόλαιο του παίκτη μπαίνει ειδική παράγραφος συμμετοχής των πνευμάτων και των μάγων, στη καριέρα του υψηλόσωμου στόπερ. Στο Λονδίνο δεν πιστεύουν πως πήραν ένα εκατ. ευρώ από τον Κουμαλό, με αποτέλεσμα να το ξοδέψουν στη πριβέ συναυλία της Μαντόνα που έγινε στο Μπράιτον. Έξαλλος ο Βίλας Μπόας, αντιδρά γιατί πωλείται παίκτης που δεν έχει δει αγωνιζόμενο τη στιγμή που ψάχνει τον αντικαταστάτη του Γκαλάς.
Στα πρωτοσέλιδα του «Γαύρου» και του «Πρωταθλητή», παίζουν τα ονόματα του Μπόμπο που κάποτε έπαιζε στη Μπεσίκτας και του Κάλστρομ.
Αυτό του Κουαρέσμα παίζει και σε Ολυμπιακό, αλλά και σε ΠΑΟΚ, τη στιγμή που όλοι οι μάνατζερ του πλανήτη ισχυρίζονται πως οι παίκτες τους έχουν πρόταση και από τους δύο. Σε μυστικό ραντεβού Μαρινάκη – Σαββίδη, συμφωνούν οι δύο πλευρές να μη χτυπάνε ο ένας τους παίκτες του άλλου γιατί τα έβαλαν κάτω και τους βγαίνει αυτό το πανηγύρι περίπου 5 εκατ. ευρώ συν στο μπάτζετ.
Στον Παναθηναϊκό εμφανίζεται ο Τσάκας, με έναν πρίγκιπα που έχει δώδεκα ονόματα. Οι μέτοχοι εκνευρισμένοι σκέφτονται να επιστρέψουν στον Παναθηναϊκό γιατί δεν αντέχουν τον Τσάκα, ενώ οι οπαδοί του «τριφυλλιού», αγανακτισμένοι απ' όσα γίνονται βγάζουν ανακοίνωση υπέρ του Τζίγγερ. Ο Γκόντζος παθαίνει σοκ και δεν ξέρει πώς να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να μη κυκλοφορήσει η «Ντέρμπι» της επόμενης ημέρας.
Στην ΑΕΚ πανηγυρίζουν για τη σωτηρία, αλλά δεν το χαίρονται για πολύ αφού χάνουν τον Αρκούδα λόγω ασιτίας. Ο νεαρός δεν είχε εξασφαλίσει τα απαραίτητα τρόφιμα πριν τη χειμερία νάρκη, με αποτέλεσμα να αφήσει τα εγκόσμια.
Ο Βιντιάδης ισχυρίζεται πως ολοκληρώνονται οι έλεγχοι και ο Λίνεν παρουσιάζει λίστα μεταγραφών. Ο Δημητρέλος προχωρά στον δρόμο και του πετάει ένας περαστικός έναν καφέ. «Ευτυχώς καλοκαίριασε και ήταν κρύος», είπε αμέσως μετά.
Ο Άρης χάνει στα δικαστήρια, αλλά προσφεύγει στο Τας Κας, με την διοίκηση Ψηφίδη να είναι αισιόδοξη για το αποτέλεσμα. Ξαφνικά διαπιστώνεται πως δεν υπάρχουν λεφτά για το παράβολο, με το τμήμα μάρκετινγκ της ΠΑΕ να καταφέρνει τελικά να ανοίξει μία νέα σελίδα στα χορηγικά προγράμματα, κλείνοντας χορηγό παραβόλων.
Ιούνιος
Ο ΠΑΟΚ κινείται για την απόκτηση του Λούκας, ο οποίος έξι μήνες μετά μένει ελεύθερος, ενώ ανοίγει και το κεφάλαιο Βιεϊρίνια. Μάλιστα, συνεχίζει να μιλάει με τον Λάζοβιτς.
Ο Σαββίδης σε ομιλία του προς τους παίκτες πριν φύγουν διακοπές, ισχυρίζεται πως όσοι δεν ικανοποίησαν θα θανατωθούν με ακραίο τρόπο, ενώ ανοίγει και η κουβέντα για την παραμονή Δώνη.
Την ίδια στιγμή ο Βασίλης Γκαγκάτσης καταθέτει πρόταση μομφής στη διοίκηση Σαρρή και στον ΠΑΟΚ περιμένουν μήπως γίνει πρόεδρος της ΕΠΟ και αφήσει τον Σάντος να έχει διπλό ρόλο.
Τα τοπικά έντυπα βγαίνουν με πρωτοσέλιδα υπέρ Άγγελου Αναστασιάδη, όμως αιφνιδιάζονται όταν ο ίδιος δηλώνει πως «φτάνει ρε παλικάρια. Αν θέλει η Παναγιά θα επιστρέψω». Ο Άνθιμος παρεμβαίνει στη κουβέντα δηλώνοντας πως «Η Παναγιά έχει σημαντικότερα πράγματα να κάνει» και ξεκινά πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και Μονής Εσφιγμένου. Οι δύο πλευρές συναντιούνται σε ακατοίκητη περιοχή και οι συγκρούσεις έχουν ως αποτέλεσμα τρεις νεκρούς και 48 τραυματίες, οι πέντε από αυτούς βαριά.
Στον Άρη πανηγυρίζουν γιατί ο Γιάννης Ιωαννίδης κάνει δηλώσεις περί αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος και ελπίζουν πως θα γίνει η καραμπόλα και θα μείνουν στη κατηγορία. Οι συζητήσεις για το ΑΦΜ της Επανομής σταματάνε και όλοι κρέμονται από τα χείλη του Ξανθού.
Η Λίγκα αντιδρά μέσα από δηλώσεις του Μόραλη, ο οποίος με τη στάση του θέλει να προστατέψει το προϊόν, τη στιγμή που η Νόβα κάνει λόγω για μείωση των χρημάτων που δίνει κατά 50%.
Η αγωνιστική δράση έχει ολοκληρωθεί, όμως υπάρχουν κάποια στατιστικά που δημοσιεύονται και έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Από τους 421 τιμωρημένους με κάρτες ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος, οι 369 εξέτισαν τη ποινή τους σε αγώνα εναντίον του Ολυμπιακού. Εξαιρούνται βέβαια, οι παίκτες του Ολυμπιακού.
Από τις 1436 λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ, οι 1154 έγιναν σε αγώνα που συμμετείχε ο Ολυμπιακός και οι 1153 από αυτές ήταν υπέρ του Ολυμπιακού. Πάντως, τα στατιστικά δεν επιβεβαιώνονται από τις εκθέσεις των παρατηρητών, αφού ουδείς από αυτούς τους βοηθούς τιμωρήθηκε.
Πάντως ο Ολυμπιακός τιμήθηκε με το φερ πλέι, αφού οι παίκτες του έκαναν για πρώτη φορά στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου τόσα λίγα φάουλ. Είχαν μονοψήφιο αριθμό σε όλα τα παιχνίδια τους.
πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: