Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

«Μπράβο στη Μίλαν για τη στάση της»

Τα συγχαρητήριά του στη Μίλαν για τη στάση της στο παιχνίδι με την Προ Πάτρια, έδωσε ο Τσέζαρε Πραντέλι. Ο Ιταλός τεχνικός ελπίζει πως με ενέργειες σαν αυτή, μπορεί να νικηθεί ο ρατσισμός.

«Μπράβο στη Μίλαν για τη στάση της»
«Η μητέρα του ηλίθιου είναι πάντα έγκυος», είχε πει κάποτε μια από τις μεγαλύτερες μορφές της ιταλικής δημοσιογραφίας και της τηλεόρασης, ο Μαουρίτσιο Κοστάντσο, θέλοντας να στιγματίσει παραβατικές και ακραίες συμπεριφορές φιλάθλων. Δυστυχώς η φράση αυτή βρήκε για ακόμα μία φορά δικαίωση, με όσα τραγικά συνέβησαν κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα της Μίλαν με την Προ Πάτρια. Η αήθης λεκτική επίθεση, με ρατσιστικό «υπόβαθρο», που δέχτηκε ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, ανάγκασε τους ανθρώπους της Μίλαν να αποχωρήσουν, διαμαρτυρόμενοι, από το γήπεδο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, Τσέζαρε Πραντέλι, σχολιάζοντας όσα έγιναν στο γήπεδο της πόλης Μπούστο Αρσίτσιο, έδωσε τα συγχαρητήριά του στο σύλλογο του Μιλάνου. «Μεγάλη ομάδα, σπουδαίος προπονητής, τεράστιος άνθρωπος. Ο Αλέγκρι κατάλαβε ποιο είναι το πρόβλημα. Κουραστήκαμε πια. Ήταν φανταστική η αντίδραση της Μίλαν. Ίσως με κοινές προσπάθειες, καταφέρουμε να καταστρέψουμε τα σχέδια αυτών των ανθρώπων», ήταν τα λόγια του Πραντέλι.

Δεν είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και, δυστυχώς, μπορεί να μην είναι ούτε η τελευταία. «Κάποια στιγμή, όμως, έπρεπε να υπάρξει μια αντίδραση σαν αυτή της Μίλαν. Επιτέλους, θα έλεγα εγώ, υπήρξε μια δυναμική αντίδραση, η οποία στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις», υπογράμμισε ο Τσέζαρε Πραντέλι.

Να σημειωθεί πως ο Ιταλός προπονητής πρωτοστατεί στην προσπάθεια καταπολέμησης του ρατσισμού και εξοστρακισμού του, τόσο από τα γήπεδα, όσο και από την ιταλική κοινωνία.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: