Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

«Πρέπει να αποκτήσουν παιδεία οι Ιταλοί»

Συγγνώμη από τους αγνούς φιλάθλους ζήτησε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι για την ενέργεια της Μίλαν να αποχωρήσει από το γήπεδο μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Μπόατενγκ.

«Πρέπει να αποκτήσουν παιδεία οι Ιταλοί»
Ήταν ένα ηλιόλουστο απόγευμα, ιδανικό για ποδόσφαιρο. Οι φίλοι της Προ Πάτρια είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά μερικούς από τους καλύτερους παίκτες που αγωνίζονται στη Serie A, στο φιλικό της ομάδας τους με τη Μίλαν. Αυτό που έζησαν, όμως, ήταν μια ακόμα «μαύρη» σελίδα στην ιστορία του Ιταλικού ποδοσφαίρου. Μερικοί ανεγκέφαλοι χάλασαν τη γιορτή με τα ρατσιστικά συνθήματα που απηύθυναν προς τον Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ και που είχαν ως αποτέλεσμα την αποχώρηση της ομάδας του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι από το γήπεδο.

Ο προπονητής των «ροσονέρι» στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ζήτησε συγγνώμη από τους αγνούς φιλάθλους, ομολογώντας, ωστόσο, πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος αντίδρασης. «Είμαι πολύ πικραμένος και στενοχωρημένος, αλλά πιστεύω πως ήταν σωστή η απόφασή μας να μην επιστρέψουμε στον αγωνιστικό χώρο. Το κάναμε σεβόμενοι τους μαύρους ποδοσφαιριστές, όπου και αν αγωνίζονται. Στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα. Πρέπει να σταματήσουν αυτά τα περιστατικά, σε όποιο πρωτάθλημα και αν συμβαίνουν», είπε ο Αλέγκρι.

Σήμερα ήταν αρκετός κόσμος στο γήπεδο για να σας παρακολουθήσει, αλλά δεν τα κατάφερε. «Σε αυτούς τους αγνούς φιλάθλους, οι οποίοι ήρθαν με τις οικογένειές τους για να απολαύσουν ένα ηλιόλουστο απόγευμα με καλό ποδόσφαιρο, ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Τους υπόσχομαι πως με την πρώτη ευκαιρία θα επιστρέψουμε για να τους δώσουμε χαρά. Αρκεί οι λίγοι ηλίθιοι να έχουν απομονωθεί και να μην εμφανιστούν ξανά», τόνισε ο προπονητής της Μίλαν.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνει μια ρατσιστική επίθεση με θύμα ποδοσφαιριστή στην Ιταλία. «Η Ιταλία πρέπει να γίνει πιο πολιτισμένη χώρα και οι Ιταλοί να αποκτήσουν, επιτέλους, παιδεία. Ο ρατσισμός πρέπει να εξαλειφθεί. Μακάρι και άλλες ομάδες να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και να αντιδράσουν όπως εμείς. Μόνο έτσι θα υπάρξουν αποτελέσματα», σημείωσε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: