Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Εμφάνιση από… άλλο πλανήτη!!

Δεν υπήρχαν αυτά που έκανε στο παρκέ ο Μπόμπι Μπράουν στη νίκη της Σιένα επί της «Φενέρ». Δικαίως MVP της 2ης αγωνιστικής του Top 16 της Euroleague ο Αμερικανός.

Εμφάνιση από… άλλο πλανήτη
Ο 28χρονος γκαρντ του ιταλικού συλλόγου έκανε πράματα και θάματα στο 98-92 της ομάδας του κόντρα στην Φενερμπαχτσέ, στην Κωνσταντινούπολη, πετυχαίνοντας 41 πόντους (8/12 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 13/13 βολές), μοιράζοντας 7 ασίστ, κερδίζοντας 12 φάουλ και υποπίπτοντας σε 2 λάθη.

Συγκεκριμένα έφτασε τους 50 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της Euroleague (Ranking) ισοφαρίζοντας την έκτη καλύτερη επίδοση.

Παράλληλα ισοφάρισε με τους 41 πόντους του τις καλύτερες επιδόσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη διοργάνωση. Μόλις τρεις παίκτες το έχουν καταφέρει αυτό από το 2000, κανείς όμως την τελευταία δεκαετία. Το 2001 ο Αλφόνσο Φορντ πέτυχε 41 πόντους για λογαριασμό του Περιστερίου, το ίδιο έκανε και ο Κάρλτον Μάγερς με τη Μπολόνια την ίδια χρονιά. Ένα χρόνο αργότερα (2002) ο Κάσπαρς Καμπάλα σημείωνε τον ίδιο αριθμό πόντων με την Εφές Πίλσεν σε παιχνίδι όμως που κρίθηκε στην παράταση.

Επιπλέον, οι 41 πόντοι του Μπράουν, είναι οι περισσότεροι που έχουν σημειωθεί σε ματς στη φάση των «16». Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους από το 2004, όταν με την Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε πετύχει 37.

Ο Αμερικανός πάντως λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, φρόντισε να επαινέσει τους συμπαίκτες του και να σταθεί στη νίκη της ομάδας του και όχι στην απόδοσή του.

Big win on the road tonight I'm proud of my squad @CHItilidie34 @mjanning23 @sanikidze13 @marcocrespi @AlessandroMagro @MensSanaBasket !!!
 
πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: