Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Οι... ΜΜΕυθύνες για το «φιάσκο Τσάκα»!!

Ο αρχισυντάκτης του gazzetta, Mιχάλης Τσαμπάς θυμάται... τον Ροναλντίνιο, τον Σικαμπάλα, τα ταξίδια στο Ντουμπάι κι αναρωτιέται πόση ευθύνη αναλογεί στα ΜΜΕ κι αν θα την αναλάβουν!
Από εκείνο το θερμό μεσημέρι του Σεπτέμβρη του 2011 όταν ένα ταξί σταμάτησε έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Μαρούσι και αποβιβάστηκε ο... Τσάκας ο μεγαλοπρεπής πέρασαν περίπου 15 μήνες.
Όχι μικρό διάστημα... Όλοι αυτοί οι μήνες ήταν γεμάτοι από παραμύθια που ακόμη και μικρά παιδιά θα δυσκολεύονταν να το πιστέψουν. Είχαν μέσα Πρίγκιπες, Πριγκίπισσες, εξωτικά ταξίδια στο Ντουμπάι, νέα γήπεδα, 120 εκατομμύρια, Iphone, γραφεία τύπου, τραπεζώματα, Ροναλντίνιο, Σικαμπάλα, ακόμη και... Τοροσίδη με Τζιμπούρ.
Είπαμε τα μικρά παιδιά δεν θα μπορούσαν να πιστέψουν τον «σύγχρονο Νίκο Πιλάβιο» Βλάση Τσάκα! Δεν ισχύει όμως το ίδιο για μερικά... μεγάλα παιδιά από την «πιάτσα του τύπου»!
Τώρα λοιπόν που το... παραμύθι μας τέλειωσε για τα καλά, τώρα που ο κόσμος του Παναθηναϊκού δικαιολογημένα θα ζητήσει ευθύνες για ό,τι όλοι (μας) τον... τάιζαν τόσους μήνες καλό θα είναι να θυμηθούμε κάποια πράγματα! Γιατί πλέον κινδυνεύει για τα καλά να χαθεί η μπάλα! Γιατί από το πρωί της Παρασκευής, λίγο μετά τις 11 όταν το «φιάσκο Τσάκα» ήταν οριστικό... ξαφνικά οι πάντες δικαιώθηκαν.
Όλοι «τα έλεγαν», όλοι «τα είχαν γράψει», όλοι «τα είχαν επισημάνει»! Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου από αυτούς που είχαν... πρωτοσέλιδα με Ροναλντίνιο, με ρολόγια κι αντίστροφες μετρήσεις, με όσους μιλούσαν με ποσοστά υπέρ του Πρίγκιπα. Ακόμη κι αυτοί που για μήνες για... δέκα φύλλα παραπάνω και για 1000 κλικ επιπλέον έπαιξαν με τον κόσμο του Παναθηναϊκού και τις αγωνίες του!
Το gazzetta μπορεί να περηφανεύεται ότι όλους αυτούς τους 15 μήνες δεν έδωσε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ βήμα στον Βλάση Τσάκα για να πει τα... παραμύθια του και να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα σε έναν από τους ιστορικότερους Ελληνικούς συλλόγους που έτσι κι αλλιώς δεν είναι «στα καλύτερα του». Μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού είναι τα ΜΜΕ (αν υπάρχουν) που έπραξαν κάτι ανάλογο.
Βλέπετε ο Ροναλντίνιο... πουλάει. Όπως και τα πακέτα με τα πετροδολλάρια που έταζε ο «εκάστοτε Πρίγκιπας» της Χαλιμάς!
Είναι βέβαιο ότι ο ελληνικός τύπος (γραπτός και ηλεκτρονικός) έπαιξε μεγάλο ρόλο στο... παραμύθι που κράτησε τόσους μήνες. Δίνοντας καθημερινά βήμα σε έναν άνθρωπο που «ζει για την δημοσιότητα» είναι βέβαιο ότι οι ευθύνες είναι πολλές.
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού προφανώς και έφτασε η ώρα να τις ζητήσεις και κάποιοι που για πολλούς μήνες τον κορόιδεψαν, να τις αναλάβουν. Ευτυχώς σε πολλούς η μνήμη είναι γερή ακόμη...
 
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: