Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Αθλητικός Καζαμίας! (Μέρος 3ο)

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει τον Αθλητικό Καζαμία του 2013
Ιούλιος
Ο Γκαγκάτσης δεν καταφέρνει να υποστηρίξει την πρόταση μομφής αφού τον πουλάνε οι ενώσεις της Βορείου Ελλάδος και αποσύρεται για πάντα από το παραγοντιλίκι.
Γίνονται οι κληρώσεις για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ο ΠΑΟΚ πέφτει με αντίπαλο την Άρσεναλ. Στη Τούμπα πανηγυρίζουν γιατί έχουν αήττητο με αγγλικές ομάδες και ο Βενγκέρ δηλώνει πως αισθάνεται άτυχος.
Ο Ιβάν Σαββίδης έχει κλείσει τους Βύντρα, Τοροσίδη, ενώ δίνει εντολή να κλείσει ο Σαμαράς. Ο Τσιστιακόφ μιλάει με Λάζοβιτς, ενώ ο Δώνης θέλει να φέρει στη Τούμπα τον Σκόνδρα. Ο Άλοφς δηλώνει πως ο Βιεϊρίνια είναι στα πλάνα του Χέκινγκ αλλά με ένα σοβαρό ποσό τον πουλάει, ενώ ο Μάρκος Αντόνιο δηλώνει χολωμένος από τη στάση της Νυρεμβέργης και ισχυρίζεται πως θέλει να επιστρέψει στη Τούμπα.
Ο Ξανθός αποφασίζει πως οι ομάδες στη Σούπερ Λίγκα θα πρέπει να γίνουν είκοσι και ο Μόραλης το δέχεται γιατί πρέπει να πείσει τη Νόβα να μη μειώσει την επένδυσή της. Ο Σάντος έξαλλος τηλεφωνεί στον Ιωαννίδη και του λέει πως δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες για το Μουντιάλ. «Μην ανησυχείς, θα βρούμε άκρη» λέει ο Ξανθός, αλλά δεν πείθει.
Τελικά στη Λίγκα μένει ο Άρης και η Κέρκυρα, ενώ ανεβαίνουν οι Φωκικός, ο Εθνικός Γαζώρου και ο Ηρακλής Ψαχνών, πλην του Απόλλωνα Σμύρνης και του Εργοτέλη. Η Νόβα εμμένει στις μειώσεις, αφού βάζει κάτω τα μεταφορικά των δημοσιογράφων που θα πρέπει να καλύψουν τα παιχνίδια, με το νούμερο να είναι τρομακτικό.
Στο τέλος του μήνα, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Άρσεναλ και την κερδίζει 1-0 στην άδεια Τούμπα με γκολ του Κουμαλό που δηλώνει: «Ευχαριστώ όσους με στηρίζουν, είτε είναι εν ζωή, είτε όχι». Τον αγώνα ολοκλήρωσε τραυματίας ο Χακόμπο, ο οποίος αρνήθηκε να βγει αλλαγή όταν έπαθε κάταγμα στο δεξί του καρπό από το 34ο λεπτό της αναμέτρησης.
Ο Ατρόμητος βάζει ένα λιθαράκι πρόκρισης παίρνοντας μεγάλο διπλό στην Πορτογαλία επί της Ακαντέμικα, με σκόρερ τον Κούτσι, ο οποίος κλαίει κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών από συγκίνηση. Ο Αναστόπουλος ξεφωνίζει τον Μπάγεβιτς που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον Φινλανδό Τιτάνα, αλλά κάνει καιρό να πάει στο Κολονάκι για καφέ, προτιμώντας το Μπουρνάζι.
Ο Αστέρας Τρίπολης έχει βγάλει στο Σφυρί τον Ράγιος, με τη «Γάτα» να γράφει κάθε μέρα όλο τον Ιούλη για διαφορετική ομάδα που τον θέλει. Η τιμή πώλησης του Ισπανού είναι ένα εκατ. ευρώ, αλλά ο Τσιώλης αντιδρά, αφού τον χρειάζεται για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.
Ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να διώξει τους Βύντρα, Σπυρόπουλο, Χριστοδουλόπουλο, αλλά διατηρεί Λέτο, Μπουμσόνγκ και Φορναρόλι. Πουλάει δώδεκα διαρκείας και ο Τσάκας ξεφωνίζει την διοίκηση Αλαφούζου για αντιλαϊκή πολιτική. Βραβεύεται μάλιστα από την Αλέκα Παπαρήγα η οποία κατά τη διάρκεια της τελετής δηλώνει πως «τα λέω τόσα χρόνια και επιτέλους υπάρχουν άνθρωποι με προσωπικότητα που ακολουθούν τα βήματά μου».
Έξαλλη η Λιάνα Κανέλη αντιδρά που η Αλέκα ξεφωνίζει Παναθηναϊκό και δημιουργούνται εντάσεις στον Περισσό, με την τελευταία να επιχειρεί πρόταση μομφής, αλλά να βρίσκει τοίχο από τα εκτελεστικά όργανα του κόμματος που βγάζουν ανακοίνωση λέγοντας πως «η γραμματέας αλλάζει μόνο αν πεθάνει».
Ο μήνας τελειώνει με τον Τσιστιακόφ να μιλάει με Λάζοβιτς και τον Ολυμπιακό να ανακοινώνει τον Σάμαρη, τον οποίο ξέχασε να ανακοινώσει νωρίτερα.
Αύγουστος
Ο μεταγραφικός πυρετός έχει ανέβει κατακόρυφα με τον Άρη να επαναφέρει στο ρόστερ του τον Σέρχιο Κόκε με ειδική ρήτρα απουσίας του από τα καζίνο της χώρας. Για κακή τους τύχη στον Άρη ξεχνάνε πως υπάρχουν και αυτά στα Σκόπια, με αποτέλεσμα το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο του Ισπανού να καταγράφει καθημερινά 160 χιλιόμετρα.
Ο Αλκαράθ δηλώνει πως είναι πολύ χαρούμενος που για πρώτη φορά στη καριέρα του κράτησε ομάδα στη πρώτη εθνική, κάτι που εκνευρίζει τον Ξανθό που δίνει εντολή στον Ψηφίδη να τον απολύσει. Όπως και έγινε. Στον πάγκο του Άρη θα καθίσει τελικά ο Σπυρίδων, που γνωρίζει την ομάδα και το σύγχρονο ποδόσφαιρο.
Στην Αγγλία υπάρχει κρίση στη Τότεναμ με τον Βίλα Μπόας να ξεφωνίζει ανοιχτά τη διοίκηση της Τότεναμ που πούλησε τον Κουμαλό, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στην Αγγλία για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο αεροδρόμιο, ο Κουμαλό δηλώνει πως «αισθάνομαι ότι επέστρεψα σπίτι μου» και ανοίγει η κουβέντα για την επιστροφή του στη Τότεναμ.
Η διοίκηση του ΠΑΟΚ διαπραγματεύεται την πώλησή του έχοντας πάρει τη συγκατάθεση του παίκτη και τελικά τον πουλάει έναντι 5 εκατ. ευρώ, αλλά θα τον κρατήσει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Ο Κουμαλό δηλώνει πως «είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτή την εξέλιξη, όπως και οι φίλοι μου που είναι εν ζωή ή όχι». Ο Ιβάν Σαββίδης ανακουφίζεται αφού θα έχει τα πνεύματα μαζί του και πριμοδοτεί τον Δώνη που ανακάλυψε αυτόν τον ποδοσφαιριστή.
Ο ΠΑΟΚ όπως όλοι περίμεναν, αποκλείει την Άρσεναλ με γκολ του Σαλπιγγίδη, ο οποίος σκοράροντας στο πέταλο που ήταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σαστίζει γιατί θα πρέπει να πάει προς αυτούς. Δύο Νεαπολίτες τον βρίζουν, με αποτέλεσμα να είναι ράκος κατά τη διάρκεια της επιστροφής. Στο αεροδρόμιο δεν περιμένει κανένας την αποστολή, αφού άπαντες έχουν συνηθίσει στις επιτυχίες επί αγγλικού εδάφους.
Ο Ολυμπιακός οργιάζει στα φιλικά, πετυχαίνοντας παντού τριάρες και ντόρτια. Η αναζήτηση τερματοφύλακα συνεχίζεται και προτείνεται ο Κονστάντσο. Ο «Πρωταθλητής» γράφει πως το σκέφτονται στον Ολυμπιακό για τον πρώην τερματοφύλακα της ομάδας και επικρατεί εκνευρισμός. Λίγες ώρες μετά, καίγεται ο φούρνος του Κωνσταντινέα.
Τελικά ο Ολυμπιακός καταλήγει στον Σηφάκη, ο οποίος είναι διψασμένος και διακρίσεις μετά από μία ξεκούραστη χρονιά στη Σαρλερουά. Που είχε ακολουθήσει άλλη μία ξεκούραστη στον Άρη.
Ξεκινά η τηλεοπτική σεζόν και στη Δίκη του ΣΚΑΙ καλεσμένος είναι ο Αχιλλέας Μπέος. Ο έμπειρος παράγοντας ξεφωνίζει με ακραίους χαρακτηρισμούς τον Κούγια με αποτέλεσμα ο έμπειρος και έγκριτος νομικός να επιχειρήσει να κάνει παρέμβαση. Η υπεύθυνη του τηλεφωνικού κέντρου τα έχει πάρει από τον Μπέο όμως και δεν τον αφήνει.
Στον ΣΚΑΙ αρχίζουν και αναρωτιούνται πού βρίσκει τα λεφτά η γραμματέας για να πάρει Καγιέν και εξοχικό στο Λαγονήσι, όμως αυτή ισχυρίζεται πως κληρονόμησε μια θεία της. Γίνεται πιστευτή και το θέμα κλείνει εκεί.
Στην ΑΕΚ έχουν κάνει δώδεκα μεταγραφές, ενώ δεν έχουν φορολογική ενημερότητα. Ο Λίνεν αντιδρά και ζητά να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις, ενώ ξεφωνίζει και την ΕΠΟ για το καλεντάρι αφού για να βγούνε οι αγωνιστικές πρέπει να παίζουν οι ομάδες Τετάρτη – Κυριακή. Ο Σαρρής γίνεται έξαλλος και επιτίθεται στην Ένωση την οποία απειλεί με απόσυρση της άδειας συμμετοχής της στο πρωτάθλημα. Σύμβουλοι του Σαρρή, ισχυρίζονται πως δεν έπρεπε να το κάνει αυτό, γιατί φέτος ξέχασαν στην ΕΠΟ να περάσουν τις ομάδες από την επιτροπή αδειοδοτήσεων.
Οι πίνακες της ΚΕΔ δημοσιεύονται και ο Δούρος παραιτείται γιατί τις έμαθε από τον Τύπο. Οι παρατηρητές διαιτησίας, πάντως, έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Πρόκειται για τους Ποντίκη, Παπουτσέλη, Παπαπέτρου, Κασναφέρη, Καλαθενό, Κολοκυθά, μπαμπά Σπάθα, μπαμπά Κουκουλάκη κ.α.
Ο ΠΑΟΚ περνάει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείοντας με δύο νίκες τη Σέλτικ και η ομοσπονδία της Βρετανίας κάνει αίτημα να μην ξανακληρωθεί με ομάδες από το νησί γιατί κάτι συμβαίνει. Ο Σαμαράς παρακαλάει να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, όμως ο Σαββίδης μουλαρώνει.
Στις 31 Αυγούστου, ο ΠΑΟΚ κλείνει τον Βιεϊρίνια, ενώ μιλώντας με τον Λάζοβιτς άκουσε την αρνητική του απάντηση. Ο Λούκας παραμένει στην Καρπάτι, η οποία ανακοινώνει και τον Σωτήρη Μπαλάφα που διέπρεψε στο ουκρανικό πρωτάθλημα.
Στον Παναθηναϊκό λύνεται τελικά το συμβόλαιο του Μπουμσόνγκ, ο οποίος φεύγει από την Ελλάδα δηλώνοντας αιώνια πίστη στη πρώην ομάδα του. Αμέσως μετά, ανακοινώνει την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.
Σεπτέμβριος
Ο Αλαφούζος ανακοινώνει την διάλυση της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», αφού τα μέλη της είναι λιγότερα από τα ενεργά του ΠΑΣΟΚ.
Στη χώρα δεν έχει κανένας να φάει, ενώ πλησιάζει ο χειμώνας και για να βρεθεί πετρέλαιο ο καθένας σκάβει στην αυλή του μπας και γίνει καμία κέντα και βρεθεί μαύρος Χρυσός.
Ο βασικός μισθός έχει πέσει στα 230 ευρώ, ενώ οι εργοδότες δεν πληρώνουν στην ώρα τους γιατί ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει ρευστό. Η δόση των 25 δις ευρώ από την ευρωπαϊκή ένωση πηγαίνει στις τράπεζες, όμως κανένας δεν γνωρίζει πού πήγαν.
Το πρωτάθλημα βρίσκεται στη 4η αγωνιστική και η Βέροια παίζει με τον Ολυμπιακό. Ο Καλαϊτζίδης δηλώνει τέσσερις τιμωρημένους και η Λίγκα του στέλνει χαρτί στο οποίο αναρωτιέται γιατί τιμωρεί η ίδια τους παίκτες της πριν αυτοί συμπληρώσουν κάρτες. Η επίσημη απάντηση της Βασίλισσας είναι πως «προτιμάμε να μας χρωστάνε, από το να χρωστάμε εμείς».
Ο ΠΑΟΚ ξεκινά με νίκες, όμως αρχίζουν οι θλάσεις. Ο Δώνης ζητάει την βοήθεια του Κουμαλό και αυτός, σε μία ειδική τελετή φωνάζει το πνεύμα των γιατρών της φυλής του. Σε μία ανατριχιαστική κατάσταση, αυτοί δεσμεύονται πως θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αλλάξουν τα δεδομένα. Στη Μεσήμβρια, σταματάνε οι αέρηδες, βελτιώνεται ο καιρός και εξαφανίζονται τα κουνούπια των δέκα εκατοστών που μόνο εκεί ζούνε.
Οι επιχειρήσεις των Ανεμογεννητριών που έχουν βάση εκεί, κάνουν ένσταση, προσφεύγουν στα δικαστήρια και ζητάνε να αποσύρει ο Κουμαλό τα πνεύματα. Στο δικαστήριο επικρατεί πανικός, αφού δεν υπάρχει δεδικασμένο στα παγκόσμια χρονικά.
Η ομάδα που έχει ξεκινήσει καλύτερα απ’ όλες είναι ο Λεβαδειακός, όμως υπάρχουν δημοσιεύματα για τον Παράσχο ο οποίος είναι υπ’ ατμόν σύμφωνα με αυτά. Ο Κομπότης ισχυρίζεται στο περιβάλλον του πως «το κάνω για γούρι», ωστόσο ο έμπειρος τεχνικός ως ένδειξη διαμαρτυρίας ξυρίζει το μουστάκι του. Την επομένη, δεν μπορεί να μπει στο γήπεδο για να προπονήσει την ομάδα γιατί δεν τον αναγνωρίζει ο φύλακας, με αποτέλεσμα να θεωρήσει πως αυτή η κίνηση είναι δάκτυλος Κομπότη. Ο Παράσχος παραιτείται και ο Κομπότης σαστίζει γιατί τού χαλάει τα γούρια. Αρχίζει κουβέντα και εκεί, για το αν πρέπει να φωνάξουν τον Κουμαλό.
Στο τέλος του μήνα, ο Κωνσταντινέας κάνει εγκαίνια στο νέο του φούρνο, ενώ η κυβέρνηση αναγκάζει τις ασφαλιστικές να του ασφαλίσουν την επιχείρηση. Η ΠΑΕ Άρης προχωρά σε ένσταση κατά της απόφασης.
πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: