Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Ο Βιντιάδης δεν είναι Τσάκας!!

Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει για τις επικείμενες εξελίξεις στο θέμα Βιντιάδη και εξηγεί το γιατί ο υποψήφιος επενδυτής της ΑΕΚ ΔΕΝ είναι... Τσάκας! Eίναι τόσο αντισυμβατικός ο Βιντιάδης, ξεφεύγει τόσο πολύ από τα συνηθισμένα, που πάνω που θυμώνω, αισιοδοξώ κιόλας. Ποιος θα περίμενε πως δεν θα έβγαινε ούτε Πέμπτη, ούτε καν Παρασκευή βράδυ η ανακοίνωση;
Ποιος περίμενε πως η ΑΕΚ θα καθάριζε όλες τις εκκρεμότητες και θα έπαιρνε και ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα ώστε να έχει στην Τρίπολη και τον Πετρόπουλο και τον Μητρόπουλο χωρίς καν να κυκλοφορήσει από... κύκλους ή τρίγωνα πως ο Βιντιάδης έδωσε τα λεφτά που χρειάζονταν, σχεδόν στις 300.000 τα ανέβαζε ανεπίσημα ο Δημητρέλος;
Πόσο συνηθισμένο είναι μια ομάδα που δεν έχει χρηματοδοτηθεί εδώ και δύο χρόνια να κάνει δύο μεταγραφές εντεκάδας και να πηγαίνει για άλλες τρεις όχι τσάμπα, όχι ελεύθερων, όχι υπό δοκιμή και να μην έχει διαρρεύσει ούτε με μορφή απορίας πως μπορεί να έχει βάλει το χεράκι του ο Βιντιάδης;
Δεν υπαινίσσομαι φυσικά ότι έχει γίνει αυτό. Αλλά από την άλλη δεν ψήνομαι με τίποτα από τις θεωρίες συνωμοσίας που λέει πως όλα γίνονται βάσει ενός σκοτεινού σχεδίου. Επισημαίνω κάποια πράγματα γιατί έχω καταλήξει πως ανεξάρτητα από το τα τελικά θα καταφέρει να ολοκληρώσει την δουλειά και διασώσει την ΑΕΚ θα είναι άδικο να κατηγορηθεί για κάτι.
Κανένας επενδυτής δεν εμποδίστηκε να μπει, η ΑΕΚ δεν έχασε απολύτως τίποτα, δεν έταξε παικταράδες και... πρίγκιπες, δεν έκανε ούτε μισή δήλωση με το... στόμα του, φυσικά δεν προσέβαλε κανέναν, δεν ψέλλισε καμία δικαιολογία που να θίγει την ΑΕΚ σε οτιδήποτε. Ο Βιντιάδης δεν είναι Τσάκας.
Υπάρχει βέβαια ένα ακόμη ΔΕΝ. Δεν είχε τα λεφτά από την αρχή. Και αυτούς τους τέσσερις μήνες που πέρασαν έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες να τα συγκεντρώσει. Εχει εμφανίσει στρατηγικούς συμμάχους όχι της πλάκας αλλά εταιρίες που μπορείς με ένα απλό κλικ να τις βρεις και να μάθεις τα πάντα για αυτές. Κι όλα αυτά χωρίς να τα διαφημίσει. Δεν διαβάσαμε καμία τοποθέτηση του Κιθ Χάρις για τον φοβερό Βιντιάδη και την ΑΕΚάρα που μαζί θα την πάνε ψηλά. Δεν ήρθε καμία γραπτή δήλωση από την Κίνα που να λέει πως ένα γήπεδο 80.000 θέσεων είναι... μικρό για την ΑΕΚ που θα φτιάξει ο Βιντιάδης. Ολα αυτά είναι εκτιμητέα.
Βέβαια έχει μαζί του τον Αδαμίδη. Αλλά ακόμη κι αυτό αν το αναλύσεις στα υπέρ του είναι. Γιατί είναι γνωστή η... δημοφιλία του Αδαμίδη. Οταν λοιπόν θες να κάνεις κάτι όχι και τόσο καθαρό ή αληθινό δεν παίρνεις μαζί σου έναν Αδαμίδη με τόσα που είχαν γίνει τους προηγούμενους μήνες. Ο Μάκης Ψωμιάδης για παράδειγμα το 1988 όταν πήγε να πάρει την ποδοσφαιρική ΑΕΚ, πριν την μπασκετική, και τελικά έχασε από τον Γιδόπουλο είχε στο πλευρό του τον Λουκά Μπάρλο.
Είναι βέβαιο πως έχει αργήσει. Αλλά πιο πολύ έχει αργήσει στο δικό μας το μυαλό. Επειδή η επένδυση είναι στην ΑΕΚ που δεν είναι μια απλή εταιρία αλλά η καψούρα εκατομμυρίων ανθρώπων που την βλέπουν και κλαίνε. Και κάθε μέρα που περνάει πληγώνει τις ψυχές μας.
Για έναν επιχειρηματία όμως που ξεκίνησε με κεφάλαιο 3-4.000.000 ευρώ για να τα κάνει 10 και μετά 15.000.000, επειδή τόσα χρειάζεται για να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα της ΑΕΚ και όχι απλά να την πάρει, πράγμα που θα γινόταν με πολύ λιγότερα, εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης μετά τον πόλεμο και σε ένα προϊόν τόσο υποβαθμισμένο μάλλον είναι μικρό το χρονικό διάστημα.
Δυστυχώς όμως ο χρόνος δεν κοιτάει το δίκιο και το άδικο. Περνάει αμείλικτα. Η ΑΕΚ δεν έχει χρόνο. Για αυτό ελπίζω να μάθουμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα το πρωί του Σαββάτου και κυρίως να μάθουμε το χρονοδιάγραμμα που θα εξασφαλίζει ταυτόχρονα πως αν τηρηθεί η ΑΕΚ δεν θα έχει... πεθάνει μέχρι τότε.

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: