Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Λάθος της Μίλαν η αποχώρηση»

Κόντρα στο… ρεύμα πηγαίνει ο Κλάρενς Ζέεντορφ, διαφωνώντας με την απόφαση της Μίλαν να αποχωρήσει από το γήπεδο μετά τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν.

«Λάθος της Μίλαν η αποχώρηση»
Η ιστορία είναι, πια, γνωστή. Μια «χούφτα» ανεγκέφαλων ρατσιστών επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο στον Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα της Μίλαν με την Προ Πάτρια, αναγκάζοντας τον προπονητή και τους παίκτες των «ροσονέρι» να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Μια ενέργεια που βρήκε πολλούς υποστηρικτές, οι οποίοι τόνισαν την αξία του μηνύματος που έστειλε η Μίλαν.

Ανάμεσα σε αυτούς, όμως, δεν συμπεριλαμβάνεται ο Κλάρενς Ζέεντορφ. Ο πρώην άσος της Μίλαν, σχολιάζοντας την κίνηση των «ροσονέρι», έδειξε να διαφωνεί. «Η Μίλαν έκανε λάθος να αποχωρήσει από το γήπεδο. Με αυτό τον τρόπο έδωσε χώρο σε αυτούς που έχουν ρατσιστικές τάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Μπορείς να γίνεις πιο σαφής; Ακούγεται οξύμωρο αυτό που λες. «Η αποχώρηση από το γήπεδο αύξησε τη δημοσιότητα ενός αγώνα, ο οποίος μέχρι τότε ενδιέφερε ελάχιστους. Αυτό ήθελαν και οι ρατσιστές, να ακουστούν. Αυτό ζητούν, να τους δίνεται χώρος. Αν η Μίλαν αδιαφορούσε για όσα ακούγονταν και συνέχιζε το παιχνίδι, οι ρατσιστές που βρίσκονταν στις κερκίδες θα σταματούσαν. Τώρα νιώθουν ήρωες που κατάφεραν να διακόψουν ένα παιχνίδι. Νομίζω πως η Μίλαν έκανε το… παιχνίδι τους», ήταν η διευκρίνιση του Ζέεντορφ.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: