Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

«Μόνος του παραγκωνίστηκε ο Ζάρατε»

Ένα χαμένο, προσωπικό στοίχημα, είναι για τον Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς η υπόθεση του Μάουρο Ζάρατε, όπως τόνισε σε συνέντευξή του σε ιταλικό περιοδικό ο τεχνικός της Λάτσιο.

«Μόνος του παραγκωνίστηκε ο Ζάρατε»
Έφτασε στη Ρώμη προερχόμενος από την Ελβετία, χωρίς να έχει το… μεγάλο όνομα και χωρίς να προκαλεί ενθουσιασμό. Ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, ωστόσο, με τη σοβαρότητά του, τις ιδέες του και τη δουλειά του έχει καταφέρει να κερδίσει τους πάντες στην Ιταλία. Η Λάτσιο βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας και ο ίδιος, αν η ομάδα του νικήσει στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου την Κάλιαρι, θα καταφέρει να συγκεντρώσει 39 βαθμούς, όσους είχε μαζέψει και ο Σβεν Γκόραν Έρικσον τη χρονιά που κατέκτησε το «σκουντέτο».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Panorama» ο Πέτκοβιτς μίλησε για το ιταλικό ποδόσφαιρο. «Με την οικονομική κρίση, πρέπει να αλλάξουν πολλά στη νοοτροπία των διοικούντων. Πρέπει να στοχεύουμε όλοι μας στην ανακάλυψη και στην ανάδειξη ταλέντων, με τα οποία θα επανδρώσουμε τις ομάδες μας χωρίς να ξοδέψουμε τεράστια ποσά. Μετά, εμείς οι προπονητές πρέπει να ποντάρουμε περισσότερο στο σύνολο και λιγότερο στις ατομικές αρετές των παικτών. Χρειάζεται αλλαγή του τρόπου σκέψης, αλλά και πολύ καλός προγραμματισμός», τόνισε ο Πέτκοβιτς.

Εσείς στη Λάτσιο τα έχετε καταφέρει σε αυτό το θέμα; «Νομίζω πως είμαστε σε καλό δρόμο. Υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες, οι οποίοι κόστισαν ελάχιστα στον πρόεδρο και αποτελούν το μέλλον μας. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, το ρόστερ μας έχει περισσότερους παίκτες από όσους χρειάζομαι. Θα πρέπει να το… ελαφρύνουμε κάπως», σημείωσε ο προπονητής της Λάτσιο.

Ανάμεσα σε αυτούς που πιθανώς αποχωρήσουν, είναι και ο Μάουρο Ζάρατε; «Θεωρώ πως για τον παραγκωνισμό του ευθύνεται αποκλειστικά εκείνος. Εγώ έκανα τα πάντα για να τον κάνω να ενδιαφερθεί για την ομάδα. Κάθε προσπάθεια, όμως, αποδείχτηκε άκαρπη. Νιώθω πως έχασα ένα προσωπικό στοίχημα με τον Ζάρατε, αφού δεν κατάφερα να τον αναγεννήσω. Αλλά αυτό που θα γίνει με τον παίκτη και την ομάδα, είναι θέμα του προέδρου, όχι δικό μου. Μακάρι να βρεθεί η καλύτερη λύση και για εκείνον και για εμάς», απάντησε ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: