Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Πρόταση σε «αιώνιους» κι άλλους έξι από FIBA!!

Η FIBA προχωρά επιθετικά την προσπάθεια δημιουργίας της δικής της λίγκας, καθώς φέρεται να έκανε πρόταση σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό κι άλλες 6 μεγάλες ομάδες να εγκαταλείψουν τη Euroleague.

Πρόταση σε «αιώνιους» κι άλλους έξι από FIBA

Πρόκειται για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, αλλά και τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Αναντολού Εφές, Φενέρμπαχτσε, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η FIBA υπόσχεται στις ομάδες αύξηση των εσόδων τους κατά 50% σε σχέση με αυτά που προβλέποντας την τελευταία περίοδο από την Ευρωλίγκα. Παράλληλα έχει μελετήσει ένα μοντέλο που θα επιτρέπει στου συλλόγους αυτούς να αγωνίζονται στα εθνικά τους πρωταθλήματα χωρίς παρεμβολές, ενώ προτίθεται να μειώσει τις άδειες απευθείας συμμετοχής από έντεκα σε οκτώ, αφαιρώντας από τη λίστα τη Λαμποράλ Κούτσα, την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο και τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Το σχέδιό της προβλέπει μια διοργάνωση με 16 ομάδες, οκτώ που θα έχουν άδεια απευθείας συμμετοχής, άλλες τόσες που θα επιλέγονται με κριτήρια τα αποτελέσματά τους, απευθείας από τα πρωταθλήματα Γαλλίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Λιθουανία και τέσσερις από προκριματικούς που θα γίνονται Σεπτέμβριο και Οκτώβριο (με τη συμμετοχή 32 ομάδων, 26 πρωταθλητριών της Ευρώπης κι άλλων έξι), ενώ οι wild cards θα πάψουν να ισχύουν.

Θα υπάρχει ένας πρώτος γύρος σαν πρωτάθλημα, όπου θα τίθενται αντιμέτωπες όλες οι ομάδες από δύο φορές, εντός κι εκτός έδρας (30 αγωνιστικές), οι οκτώ πρώτες θα παίζουν play offs με την πρόκριση να κρίνεται στις δύο νίκες, ενώ θα ακολουθεί Final Four.

Οι τέσσερις έξτρα (μη πρωταθλήτριες ομάδες) για τα προκριματικά θα προέρχονται ως εξής: θα είναι μια από τη ζώνη Ισπανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Βελγίου και Ολλανδίας, μία από τη ζώνη των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας και της Βουλγαρίας, μια από τη ζώνη της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Λιθουανίας και μία από τη ζώνη Ελλάδας, Ρωσίας, Τουρκίας και Ισραήλ.

Κάθε χώρα θα μπορεί να έχει το πολύ τρεις συμμετέχουσες ομάδες στη διοργάνωση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: