Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

«Φάνηκε το δίκιο της Βέροιας»

Για δικαίωση της Βέροιας και μάλιστα σε δύο βαθμούς έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Αργύρης Λίβας, εκ των δικηγόρων της στην υπόθεση του περιβόητου αγώνα με τον Ολυμπιακό.

«Φάνηκε το δίκιο της Βέροιας»
Δικαιωμένος για την απαλλαγή της Βέροιας από τις κατηγορίες για χειραγώγηση του αγώνα με τον Ολυμπιακό (3-0 στις 6/1/2013) δήλωσε ο Αργύρης Λίβας μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.

Ο εκ των δικηγόρων της ομάδας της Ημαθίας στην υπόθεση μίλησε για τη «διαφωνία» της συγκεκριμένης επιτροπής με τον ειδικό ανακριτή, αλλά και τους λόγους πού στηρίχτηκε η αθώωση της ομάδας.

Αναλυτικά, ο Αργύρης Λίβας μίλησε στον Άρη Ασβεστά για:

-την απόφαση για αθώωση της Βέροιας: «Αν σας έλεγα ότι δεν αισθάνομαι δικαιωμένος, δεν θα με πιστεύατε. Το σκεπτικό της απόφασης δεν το γνωρίζω, αλλά τη μεγαλύτερη αξία την έχει το τελικό αποτέλεσμα. Αν ήταν 1-2 αντί 2-1, τι θα ήταν, παρηγοριά στον άρρωστο; Ένα μέλος διαφώνησε, δεν ξέρω τους λόγους… Θα δούμε το σκεπτικό για να κάνουμε κάποιες κρίσεις. Η ουσία δεν αλλάζει όμως. Η Βέροια αθωώθηκε σε δύο βαθμούς, και σε πρώτο βαθμό, αλλά και σε δεύτερο βαθμό. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έκανε έφεση και απορρίφθηκε. Εγώ ούτε με ευνοεί μια απόφαση θριαμβολογώ, ούτε όταν είναι σε βάρος μου ρίχνω ανάθεμα. Ο κ. εισαγγελέας είχε δικαίωμα να ασκήσει τη δίωξή του και το έκανε».

-το πού στηρίχτηκε η απόφαση για αθώωση της Βέροιας: «Από τον πρώτο βαθμό φάνηκε το δίκιο της Βέροιας, αλλά και σε δεύτερο βαθμό η απουσία των δύο μαρτύρων κατηγορίας έπαιξε το ρόλο της. Η εκτίμησή μου είναι πως και η κατάθεση του κύριου Γεωργέα δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε. Μιλάω για την κατάθεσή του, με τον κ. Γεωργέα δεν έχω καμία αντιδικία».

-τη «διαφωνία» της Επιτροπή Εφέσεων με τον ανακριτή διαφθοράς: «Ο κ. Ανδρεάδης μπορεί να έχει τη δική του κρίση, είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Το κάθε όργανο, είτε είναι ανακριτής, είτε εισαγγελέας, είτε μια επιτροπή, παίρνει τις αποφάσεις του. Ο καθένας έχει τη δική του διαδρομή και τη δική του κρίση».

-την πιθανή αντίδραση του Λεβαδειακού: «Ο Λεβαδειακός σαφέστατα μπορεί να κάνει ό,τι εκτιμήσει η διοίκησή του και η νομική του υπηρεσία».

-το ζήτημα της Κέρκυρας (η ΕΕΑ εισηγήθηκε τον υποβιβασμό της για εικονική μεταβίβαση μετοχών), την οποία επίσης εκπροσωπεί: «Υπάρχει το θέμα της Κέρκυρας και περιμένουμε τις εξελίξεις. Δεν έχει ακόμη κληθεί η Κέρκυρα, γιατί δεν έχει ανακοινωθεί το σκεπτικό της. Πρέπει να υπάρχει το σκεπτικό της απόφασης για να κινηθεί η διαδικασία και να πάει η υπόθεση στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League».

-το αν θα γίνει από τους κ.κ. Αρβανιτίδη και Λαναρή αίτημα για άρση των περιοριστικών όρων: «Δεν το γνωρίζω. Αν δεν έχουν ήδη υποβάλει, πιστεύω πως θα το κάνουν. Αυτή είναι η πληροφόρηση που έχω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: