Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Αναβαθμισμένη Εθνική!

Χαμόγελα στις τάξεις της Εθνικής για τη διαρκή βελτίωση. Η… αναβάθμιση του παιχνιδιού με Καλάθη, ο «ξεψαρωμένος» Αντετοκούνμπο και ο ανεβασμένος Βουγιούκας.

Αναβαθμισμένη Εθνική
Σύμφωνοι, αυτή η Τουρκία δεν είναι κανένα φόβητρο, αλλά αν μη τι άλλο η Εθνική παρουσιάζει διαρκή πρόοδο στο παιχνίδι της. Μικρή σημασία έχει η χθεσινή νίκη με 70-56 στο ΟΑΚΑ, αλλά μεγάλη το γεγονός ότι σε κάθε αγώνα δείχνει και πιο έτοιμη για να εξαντλήσει τις δυνατότητές της στο Μουντομπάσκετ που αρχίζει το επόμενο Σάββατο.

Η… αναβάθμιση της ελληνικής ομάδας έχει αιτίες. Δεν είναι μόνο ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ της, όπως ισχύει σε κάθε ανανεωμένο σύνολο, αλλά και η προσθήκη παικτών ή η αγωνιστική άνοδος άλλων. Μετά την εμφανή βελτίωση που παρουσιάστηκε με την επάνοδο του Γιώργο Πρίντεζη, χθες έγιναν σαφείς οι ευεργετικές επιδράσεις του Νικ Καλάθη στο παιχνίδι της ομάδας. Αν και από αγωνιστική απραξία τεσσάρων μηνών (τελευταίος του αγώνας ήταν στις 16/4), ο 25χρονος γκαρντ έδειξε αμέσως πόσο μπορεί να βοηθήσει την Εθνική. Πρόσφερε ταχύτητα στην ανάπτυξη, δημιουργία στην επίθεση και γρήγορα πόδια στην άμυνα, ενώ έδειξε αισθητά βελτιωμένος και στο πιο αδύναμο κομμάτι του παιχνιδιού του, το σουτ. Σε 21:09 είχε 12 πόντους (3/6 δίποντα, 2/2 τρίποντα), 4 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Δεν ήταν όμως μόνο ο Καλάθης που βοήθησε στο βελτιωμένο look της Εθνικής. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «λύνεται» μέρα με τη μέρα και περισσότερο, αντιλαμβάνεται καλύτερα το ρόλο του, αξιοποιείται από τους συμπαίκτες του και εκμεταλλεύεται καλύτερα τα τεράστια προσόντα του. Χθες πρόσφερε 12 πόντους (5/8 δίποντα), 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, τεράστια ενέργεια στο παρκέ και πλούσιο θέαμα, με μοναδικό «ψεγάδι» ότι ακόμη δεν έχει βρει το χέρι του από μακριά, αν και για το ύψος του είναι καλός σουτέρ.

Τρίτο καλό νέο για την Εθνική, η διαρκής άνοδος του Ίαν Βουγιούκα. Σίγουρα, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ γοργοπόδαρος σέντερ, αλλά δείχνει σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την έναρξη της προετοιμασίας. Έχοντας αφήσει πίσω του έναν τραυματισμό που τον επηρέασε το καλοκαίρι και παίρνοντας τα πάνω του από την εμπιστοσύνη που του δείχνει το τεχνικό τιμ, ο δεύτερος σέντερ της Εθνικής προσφέρει αυτά που μπορεί: παιχνίδι στο χαμηλό ποστ, με καλές κινήσεις στην επίθεση, ενώ δείχνει σταδιακά λιγότερο ευάλωτος στην άμυνα και τα ριμπάουντ.

Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν πολλά, για την ομάδα και ατομικά. Αλλά αν μη τι άλλο τα σημάδια είναι ενθαρρυντικά, καθώς μετά τις τρεις σερί ήττες από Γαλλία, Κροατία και Λιθουανία, η Εθνική ανεβάζει αγώνα με τον αγώνα το επίπεδο απόδοσής της. Το τεστ της Παρασκευής, απέναντι στην Τουρκία και πάλι αλλά αυτή τη φορά στην Κωνσταντινούπολη (21:00), θα προσφέρει το τελευταίο δείγμα γραφής πριν την πρεμιέρα.

Μετά τη σημερινή προπόνηση το μεσημέρι, η αποστολή θα αναχωρήσει για την Τουρκία και μετά το τελευταίο φιλικό θα αποφασιστεί ποιος εκ των Γιάνκοβιτς ή Γλυνιαδάκη θα «κοπεί» τελευταίος, με φαβορί τον πρώτο. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: