Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Η εκτόξευση του Σάμαρη και οι εξελίξεις που έρχονται!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για την εκτόξευση του Ανδρέα Σάμαρη καθώς και για τις εξελίξεις που αναμένονται στον Ολυμπιακό.
Απολύτως αληθινό είναι το ενδιαφέρον της Μπενφίκα για τον Ανδρέα Σάμαρη. Και παρά το γεγονός ότι στον Ολυμπιακό δεν λένε το παραμικρό για την υπόθεση, όντως δεν αποκλείεται ακόμη και μέσα στην ημέρα να υπάρξουν εξελίξεις. Φτάνει το ενδιαφέρον να μετουσιωθεί σε επίσημη πρόταση. Και να είναι όντως του επιπέδου των 9-10 εκατ ευρώ, όπως ακούγεται από την Πορτογαλία.
ADVERTISEMENT
Τι θα γίνει αν όντως προκύψει ένα τέτοιο deal; Ο Ολυμπιακός θα δείξει και θα αποδείξει για πολλοστή φορά ότι έχει αλλάξει τελείως την «σκέψη» του γύρω από μια διαδικασία που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν κάτι σαν... απαγορευμένη για τις ελληνικές ομάδες. Πουλάει. Και πουλάει καλά. Το έδειξε με Φέισα, Φετφατζίδη, Βάις που δεν ήταν στην πρώτη γραμμή των επιλογών του. Το έδειξε και με τον Μήτρογλου. Και ετοιμάζεται να το κάνει και με τον Κώστα Μανωλά. Πολλά τα λεφτά. Ένα ακόμη έσοδο... Τσάμπιονς Λιγκ από πέρσι το καλοκαίρι μέχρι τώρα. Ήδη σχεδόν τριάντα εκατ ευρώ από Φέτφα, Φέισα, Βάις, Αμπντούν, Τζιμπούρ, Μήτρογλου. Και προσεχώς σχεδόν ακόμη είκοσι αν όντως αναχωρήσουν και ο Μανωλάς με τον Σάμαρη. Και η ομάδα; Η ομάδα όπως αποδεικνύεται από την διαδρομή έχει τον τρόπο της όχι μόνο να αντιμετωπίζει αυτούς τους αποχωρισμούς, αλλά και να αναδεικνύει νέα πρόσωπα σε βαθμό που να μην θυμίζει με τη λογική της λειτουργία ελληνικού κλαμπ.
Ο Φέισα έγινε Σάμαρης πέρσι τέτοια εποχή. Ένα παιδί από τον Πανιώνιο που κανείς δεν περίμενε να έχει τόσο μεγάλη εξέλιξη τόσο γρήγορα. Άλλαξε θέση, έγινε πλέι-μέικερ από τις πίσω ζώνες και μαζί άλλαξε επίπεδο στην καριέρα του. Λέτε η Μπενφίκα να μην ξέρει τι κάνει; Να σκέφτεται να δώσει ένα ποσό της τάξης των 9-10 εκατ ευρώ για τον 25άχρονο μέσο δίχως να έχει... μετρήσει τα δεδομένα μιας τέτοιας κίνησης; Και από την άλλη ο Ολυμπιακός, αν όντως αποχαιρετήσει τον Σάμαρη δεν είναι έτοιμος για τη θέση του αμυντικού χαφ; Έχει τον Ντινγκά όταν χρειάζεται ένα πιο... ανασταλτικό πρόσωπο. Έχει τον Γιάννη Μανιάτη που όπως έδειξε στην Εθνική ομάδα μπορεί με ευκολία να ανταποκριθεί σε ρόλο καθαρού εξαριού. Τον Μανιάτη που είδε τον Κασάμι να παίρνει πια την  δική του θέση στο αρχικό σχήμα, μιας και ο Ελβετός θα είναι το «8άρι» της νέας ομάδας του Μίτσελ.
Και έχει και τον επόμενο Σάμαρη: Τον Ανδρέα Μπουχαλάκη. Ένα παιδί που μπήκε στην ομάδα ήδη με τα φρένα σπασμένα. Που ο Μίτσελ τον πιστεύει πολύ, και που μια ενδεχόμενη πώληση του Σάμαρη θα του ανοίξει ακόμη περισσότερο τον δρόμο για τις ευκαιρίες 11άδας. Από την άλλη στον ίδιο τον Σάμαρη θα δοθεί το δικαίωμα να αγωνιστεί σε μια ομάδα που έχει δύο σερί τελικούς Europa στο ενεργητικό της. Και που εκείνη και αν ξέρει να πουλά καλά. Αν πάει και πιάσει τότε γιατί να μην υπάρχει και επόμενο βήμα στην καριέρα του; Όλοι ικανοποιημένοι μένουν από ένα τέτοιο deal. Και η ομάδα βάζει στο ταμείο της ένα τεράστιο έσοδο. Από ένα παιδί που θα μπορούσε πέρσι τέτοια εποχή αν ο Μίτσελ δεν πίστευε στις ικανότητες του, να ήταν κάπου δανεικός...
ΥΓ:  Αληθινό και το θέμα Ντουρμάζ που μεταδίδουν οι Τούρκοι. Ο Ολυμπιακός όμως είχε «κλείσει» τον Σουηδό και στα τέλη του Ιούλη. Και ο διεθνής εξτρέμ δεν μπήκε ποτέ στο αεροπλάνο. Αν δεν «τελειώσει» στο 100% λοιπόν αυτή η υπόθεση και αν ο παίκτης δεν προσγειωθεί στην Αθήνα για υπογραφές είναι δεδομένο ότι οι Ερυθρόλευκοι δεν θα πουν το παραμικρό για αυτή την ιστορία. Μόνο οι Τούρκοι θα μεταδίδουν...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: