Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Βεργέτης: «Προτιμώ το 0-0, απ’ τη νίκη με 2-1»

Να κρατήσει μακριά απ’ το γκολ τη Μακάμπι στο πρώτο ματς είναι ο στόχος του Στάικου Βεργέτη, τονίζοντας τις διαφορές που έχει το ματς απ’ αυτό με τη Μάιντς, στη συνέντευξη τύπου πριν το ματς.

Βεργέτης: «Προτιμώ το 0-0, απ’ τη νίκη με 2-1»
Την λευκή ισοπαλία χαρακτήρισε προτιμότερο αποτέλεσμα στο ματς των πλέι οφ του Europa League κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Στάικος Βεργέτης συγκριτικά με την πιθανότητα να δεχτεί ο Αστέρας Τρίπολης γκολ στο γήπεδό του.

Ο τεχνικός των Αρκάδων συνέκρινε το συγκεκριμένο ματς με αυτό κόντρα στη Μάιντς, τονίζοντας τις διαφορές των δύο παιχνιδιών, ενώ σχολίασε και την κατάσταση της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα είπε:
Για το ιδανικό αποτέλεσμα: «Δεν θέλω να σχεδιάζω. Όταν ο άνθρωπος σχεδιάζει, ο άνθρωπος γελάει. Όμως το είπα στους παίκτες μου. Προτιμώ το 0-0 από τη νίκη με 2-1, θέλοντας να τους δείξω ότι το μηδέν πίσω είναι ο πρωταρχικός μας στόχος».

Για την Ευρωπαϊκή παρουσία του Αστέρα: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση για τρίτη φορά αυτό το καλοκαίρι να υποδεχόμαστε μια ευρωπαϊκή ομάδα. Αυτός είναι ένας αγώνας φιλοδοξίας, που χρειάζεται τη μέγιστη συγκέντρωση, πάθος και πειθαρχία. Έχουμε προετοιμαστεί όσο το δυνατό καλύτερα. Πρέπει να αμυνθούμε σωστά και να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας για να δώσει φτερά στα πόδια των παικτών».

Για την Μακάμπι: «Το δυνατό τη σημείο είναι η πολύ καλή αμυντική συνοχή κοντά στην μπάλα, την οποία προσφέρουν οι παίκτες της μεσαίας γραμμής. Αυτό δυσκολεύει το έργο του αντιπάλου να βγει στην επίθεση. Το έχουμε δει και θα το αντιμετωπίσουμε. Έχω αναλύσει στους παίκτες την Μακάμπι, θα δούμε video και την ημέρα του αγώνα και πριν το γήπεδο μιλήσουμε για θέματα αγωνιστικά».

Για τις απουσία αλλαγών: «Μια ομάδα που ακόμη μοντάρεται πρέπει να βασιστεί σε έναν κορμό παικτών. Είναι αρχή της περόδου και χρειάζεται η ομάδα να έχει συνοχή»

Για την πρόκριση επί της Μάιντς και τις διαφορές με εκείνο το παιχνίδι: «Με την Μάιντς αναγκαστήκαμε να κάνουμε πιο επιθετική την ομάδα για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Ρισκάραμε και αυτό ήταν υποχρέωσή μας. Δεν είχαμε να χάσουμε κάτι. Αυτή τη φορά έχουμε στο μυαλό μας ότι υπάρχει και δεύτερο παιχνίδι. Και η πρόκριση θα κριθεί και στα δύο ματς».

Για το πώς χαρακτηρίζει αυτόν τον αγώνα: «Είναι ένα παιχνίδι υπέρβασης για εμάς. Θέλουμε να ξεπεράσουμε το φράγμα της απλής συμμετοχής στο Europa League και να μπούμε στους ομίλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: