Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

“Για το μέλλον του Άρη”!

xristoforidis
Στον Arena Fm 89,4 φιλοξενήθηκε ο νομικός Σπύρος Χριστοφορίδης.
Μίλησε για την ερμηνεία του κ. Γιώργου Σφυρή, που με άρθρο του στην εφημερίδα ARENA PRESS εξηγεί το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο Άρης για να παίξει στη Γ΄ Εθνική, χωρίς προβλήματα, αλλά και για την σημερινή συνέλευση.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4:
“Καταρχάς να ευχαριστώ και δημόσια τον Γιώργο τον Σφυρή που μας βοηθά πάντα τους Αρειανούς όταν οι στιγμές είναι δύσκολες. Θα θυμάστε ότι είχε έρθει στην τελευταία συνέλευση της Λέσχης που πάλι ανέλυσε τα θέματα Β’, Γ’ Εθνικής, το 106, το 99 και νομίζω πως ήταν η σημαντικότερη καταγραφή σε εκείνη τη συνέλευση. Σήμερα είναι πιο ειδικό το θέμα που παρουσιάζει στην εφημερίδα σας, το διάβασα και στοχεύει στο κρίσιμο αυτή τη στιγμή. Το κατά πόσο ο Άρης μπορεί να ανέβει του χρόνου το καλοκαίρι στην επαγγελματική κατηγορία χωρίς να κουβαλάει τις αμαρτίες του παρελθόντος εφόσον η εκκαθάριση θα ανοίξει κάποια στιγμή ή δεν θα έχει ολοκληρωθεί. Είναι ένα εξαιρετικά όπλο σε όσους κληθούν να διαχειριστούμε την επόμενη μέρα του Άρη και να απαλλαγούμε από τον μόνιμο φόβο ότι η λύση της Γ’ Εθνικής σημαίνει δικαστήρια από την πρώτη μέρα και ότι δεν θα μπορέσει να ανέβει η ομάδα την επόμενη χρονιά στην Β’ Εθνική”.
Στη συνέχεια ο κ. Χριστοφορίδης προσέθεσε:
“Οι νόμοι και η ερμηνεία. Δυστυχώς το λέει σε μια αποστροφή του λόγου ότι ελπίζουμε ο νέος επαγγελματικός νόμος που ευαγγελίζεται το Υπουργείο πολιτισμού να λύσει οριστικά τα θέματα γιατί περί ερμηνείας είναι. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη νομοθετική διατύπωση η οποία είναι εξαιρετικά ασφαλής και μπορεί να κληθεί σε οποιοδήποτε όργανο ο Άρης αυτή τη στιγμή και χωρίς το πέρας της εκκαθάρισης μπορεί ο σύλλογος να σχεδιάζει απαλλαγμένος από τα βάρη του παρελθόντος πορεία στην Β’ Εθνική”.
Για το αν πιστεύει ότι σήμερα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες υπογράμμισε:
“Εκκαθαριστή από τον κ. Στεφανίδη δεν του ζητήθηκε από κανέναν να είναι. Αυτό που είναι σαφές, αν όχι αυτός ή οποιαδήποτε διοίκηση της ΠΑΕ που επιλεγεί είναι να δηλώσει την ανάκληση της συμμετοχής στη Β’ Εθνική και πριν από αυτό μέχρι τη Δευτέρα 25 Αυγούστου με αφορμή την αντιπαράθεση του Ολυμπιακού Βόλου και της Λάρισας τους βάζουμε όλους στην κληρωτίδα και όποιος δεν θέλει να συμμετάσχει στο Κύπελλο θα πρέπει να το δηλώσει τρεις μέρες πριν. Με την χαλαρή πλην όμως επικίνδυνη ερμηνεία επειδή παίζουμε στις 29 η δήλωση πρέπει να γίνει στις 26. Για να είμαστε ασφαλείς να δηλώσουμε εμείς συμμετοχή στο Κύπελλο. Εκφράζω την άποψή μου ότι δεν μπορούμε να μετάσχουμε στο Κύπελλο της ΕΠΟ που οδηγεί στον Κυπελλούχο της Ελλάδος την ώρα που στην Γ’ υπάρχει άλλη διοργάνωση και την επόμενη μέρα να πούμε ότι δεν συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής”.
Για την περίπτωση ότι η ΠΑΕ Άρης είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τις εντολές της ΚΜΑ και του Ερασιτέχνη υποστήριξε: 
“Δεν διαφωνώ με αυτό που λέτε, αλλά από την άλλη από τη στιγμή και στα όργανα ότι δεν επιθυμεί να προβεί στην αντίστοιχη ανάκληση έχει το δικαίωμα να πει δεν θέλω. Στον Άρη πρέπει να μιλάμε για νόμιμους τρόπους. Από την στιγμή που είναι διοίκηση ειρηνοδικείου. Είναι το ως εδώ και μην παρέκει. Η δική μου εκδοχή είναι που θα πάω λίγο πίσω στο 2006 στον Ζαγοράκη που ήταν στον ΠΑΟΚ, κατά τη δική μου εκδοχή έχουν ευθύνη μόνο για τα χρέη που δημιουργούν. Αν λοιπόν με τα χρήματα του Διούδη π.χ. ρυθμιστούν οι υποχρεώσεις που δημιούργησε η τρέχουσα διοίκηση από τις 14 Απριλίου και μετά, θεωρώ πως δεν θα έχει πρόβλημα”.
Για το αν είναι ξεκάθαρο το τοπίο είπε:
“Ξεκάθαρο δεν είναι και για να μην είμαι καταστροφολόγος θέλω να επισημάνω το εξής σενάριο. Να μην προλάβουμε τις προθεσμίες και να μην προλάβουμε να ανακαλέσουμε το να μην παίξουμε στο Κύπελλο για να παίξουμε στην Γ’, όπως πέρσι ήταν η ΑΕΚ. Θεωρώ λοιπόν ότι δεν γίνονται οι κρίσιμες πράξεις τότε κινδυνεύουμε να παίξουμε στο τοπικό. Επαναλαμβάνω και το εξής ότι η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στην Γ’ Εθνική έχει παρέλθει στις 11/8. Μας επιτρέπουν να κάνουμε δήλωση επιθυμίας η οποία θα εξεταστεί από επιτροπή. Εκτιμώ ότι η ανοχή της ΕΠΟ και με την κλήρωση του πρωταθλήματος να πλησιάζει στις αρχές του Σεπτέμβρη θα είναι ατέρμονες”.
Για τη σημερινή συνέλευση συμπλήρωσε:
“Επειδή θα προταθώ από τη Λέσχη για να συμμετέχω στην προεδρία θα ζητήσω απ’ όσους συμμετάσχουν ηρεμία, σύνεση και να αντιληφθούν την κατάσταση και να αποφύγουμε κραυγές. Τα μάτια είναι στρωμένα πάνω μας. Η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και μακάρι τα 600 να γίνουν 900 σήμερα το βράδυ. Αν αποφασίσουν την Β’ Εθνική τότε θα συνεχίσει στην Β’ ο Άρης. Το θέμα θα είναι αν θα συνεχίσει με την τρέχουσα διοίκηση ή κάποια άλλη”.
Όσον αφορά την διάλυση της ΚΜΑ κατέληξε:
“Πρώτα να αποφασιστεί το που θα παίξει ο Άρης και μετά και από την άποψή μου η διάλυση θα είναι καλό να μην συζητηθεί σήμερα ή να μην ληφθεί απόφαση γιατί η ΚΜΑ θα πρέπει να ορίσει τους καθαριστές. Ο Ερασιτέχνης έχει το 31% και δεν μπορεί”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: