Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Το εξωτικό Κισινάου!!

O Σταύρος Κόλκας γράφει από το Κισινάου για τη Μολδαβία και το ποδόσφαιρό της και τονίζει ότι μόνος στόχος του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι η νίκη.
O ΠΑΟΚ αγωνίζεται αύριο στο Κισινάου. Εδώ είμαστε να δούμε την εξωτική Μολδαβία και το Κισινάου, μία πόλη που έχει να χτιστεί κάτι καμιά εικοσαριά χρόνια.
ADVERTISEMENT
Η Μολδαβία και το ποδόσφαιρό της κινούνται παράλληλα σε οικονομικό επίπεδο αν και το γήπεδο της Ζίμπρου με το αθλητικό κέντρο που έχει γύρω του δεν είναι σίγουρα από τα χειρότερα που έχω δει. Φτωχή χώρα, φτωχή ομάδα σε χρήμα, ρόστερ και προσωπικότητα.
Βλέπεις τα βλέμματα των πρωταγωνιστών τους και προσπαθείς να καταλάβεις αν το πιστεύουν ή αν είναι ικανοποιημένοι που έφτασαν μέχρι εδώ. Αυτό βέβαια που υπερτερεί είναι το πρώτο, γιατί για αυτούς τους ανθρώπους η παρουσία σε έναν όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ μπορεί να αποδειχτεί ευκαιρία ζωής. Να αλλάξει το στάτους τους.
Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει μία ομάδα που έχει ρυθμό. Εννέα αγώνες μέχρι σήμερα, ο δέκατος αύριο. Ο ΠΑΟΚ σήμερα μηδέν, αύριο ο πρώτος. Όσοι αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο κατανοούν τι μπορεί να σημαίνει αυτό.
Καλά τα φιλικά, όμως ένας επίσημος αγώνας μπορεί να μην έχει καμία σχέση. Το πώς θα παίξει ο ΠΑΟΚ δεν το ξέρουμε αφού ο Αναστασιάδης ουδέποτε δοκίμασε ουσιαστικά κορμό. Ουδέποτε χρησιμοποίησε για την ακρίβεια φιλικό για να δοκιμάσει πάνω στην αυριανή αναμέτρηση.
Είναι το στυλ του, θέλει να τους μπερδεύει όλους. Τους παίκτες, τον κόσμο, εμάς… Κορμός δεν υπάρχει ξεκάθαρος αλλά και να υπήρχε μετά τον αποκλεισμό Βίτορ – Τζαβέλλα μάλλον θα άλλαζε.
Με τα πολλά ο ΠΑΟΚ μπαίνει στη πρώτη επίσημη μάχη του και θα πρέπει να έχει στο μυαλό του το πώς θα κερδίσει. Δεν υπάρχει πιο ύπουλο αποτέλεσμα από το 0-0. Είναι αυτό που σε χαλαρώνει για τη ρεβάνς νομίζοντας πως κάτι έκανες, αλλά όσο τρέχει αυτή και δε βάζεις γκολ τα πόδια σου τρέμουν και το λάθος έρχεται από μόνο του. Νίκη, στη χειρότερη ισοπαλία με γκολ είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ για αύριο και αυτό θα πρέπει να κυνηγήσουν οι παίκτες του Αναστασιάδη.
Πάντως για να κάνουμε και λίγο καφενείο, εγώ θα χρησιμοποιούσα ένα σχήμα 4-4-2 με τον Γλύκο τέρμα, τους Κίτσιου, Σκόνδρα, Κατσικά και Ρατς στην άμυνα, τους Μακ, Τζιόλη, Μαντούρο και Μάρτενς στη μεσαία γραμμή και τους Φακούντο Περέιρα και Κλάους στην επίθεση. Και θα προτιμούσα τον Αργεντίνο επειδή είναι γρήγορος και τα στόπερ της Ζίμπρου πάρα πολύ αργά.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: