Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Υπάρχουν λόγοι!!

Το ευρωπαϊκό του πρεστίζ και τα οικονομικά οφέλη επιβάλλουν στον Παναθηναϊκό να θέσει από απόψε (21:00) κόντρα στη Μίντιλαντ τις βάσεις πρόκρισης στους ομίλους του Europa League.

Υπάρχουν λόγοι
Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε. Η δεύτερη, ωστόσο, δεν πρέπει να πάει χαμένη για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» μετά τον αποκλεισμό τους από τη Σταντάρ Λιέγης στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, αντιμετωπίζουν τη Μίντιλαντ με στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Οι λόγοι που η πρόκριση αποτελεί ανάγκη και υποχρέωση είναι πολλοί. Αφενός μεν πρεστίζ, αφού ο Παναθηναϊκός των τόσων ευρωπαϊκών διακρίσεων δε νοείται να έχει σε ένα καλοκαίρι δύο αποκλεισμούς και να αποκλειστεί από μία άσημη ομάδα της Δανίας. Κάτι τέτοιο θα έχει μελλοντικές επιπτώσεις και στις κληρώσεις, αφού οι «πράσινοι» έχουν πτωτική πορεία στην κατάταξη της UEFA.

Αφετέρου δε οικονομικοί, αφού τα έσοδα από την πρόκριση στους ομίλους θα δώσουν «ανάσες» στην ΠΑΕ και θα βοηθήσουν στην προσπάθεια εξυγίανσής της. Υπενθυμίζεται πως η πρόκριση στους ομίλους αποφέρει (τουλάχιστον με τα περσινά δεδομένα που ανακοινώθηκαν από την UEFA) 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ περίπου 2,4 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν όσες ελληνικές ομάδες μπουν στους ομίλους του Europa League από το market pool. Παράλληλα κάθε νίκη στους ομίλους επιβραβεύεται με 200.000 και κάθε ισοπαλία με 100.000 ευρώ, ενώ η πρόκριση ως πρώτος του ομίλου στους «32» αποφέρει 400.000 και ως δεύτερος 200.000 ευρώ.

«Καθαρό» σκορ

Ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι απόψε στη Λεωφόρο (21:00, OTE Sport 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) μια νίκη με «καθαρό» σκορ, που θα απλοποιήσει τα πράγματα εν όψει της ρεβάνς στη Δανία.

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν υπολογίζει στους τραυματίες Κουτρουμπή και Κλωναρίδη, ενώ συμπεριέλαβε στην αποστολή Μπούι και Μπούρμπο, που όμως θα μείνουν στον πάγκο, όπως και ο Πέτριτς. Τα πράγματα για το βασικό σχήμα είναι… μετρημένα κουκιά. Ο Κοτσόλης θα είναι στον πάγκο, ο Τριανταφυλλόπουλος δεξί μπακ και ο Νάνο αριστερό, οι Σίλντενφελντ και Μέντες θα είναι στόπερ, Λαγός, Ζέκα και Πράνιτς θα βρίσκονται στο κέντρο και μπροστά τους ο Ατζαγκούν, ενώ Καρέλης και Μπεργκ θα συνθέτουν το δίδυμο στην επίθεση. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Στιλ, Κότσαρης, Χουχούμης, Μπούρμπος, Ρισβάνης, Δώνης, Μπούι, Ντίνας και Πέτριτς.

Ο Γιάννης Αναστασίου έχει ζητήσει από τους παίκτες του προσοχή στις στημένες φάσεις και τις αντεπιθέσεις των φορμαρισμένων Δανών, που θα παραταχθούν πιθανότατα ως εξής: Χάουγκααρντ, Ρέμερ, Λάουριντσεν, Ντίκο, Μπάνσκγκααρντ, Ουζοτσούκβου, Σίστο, Ονουάτσου, Πόουλσεν, Ίνγκμπουν, Ράσμουσεν.

Η κίνηση των εισιτηρίων δεν ήταν ιδιαίτερα «ζεστή», αλλά εκτιμάται πως περισσότεροι από 10.000 φίλοι του Παναθηναϊκού θα είναι στις κερκίδες.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: