Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Κερδίζει σε τεχνική χάνει σε ύψος και δύναμη…!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την απόφαση του Γιάννη Αναστασίου να χρησιμοποιήσει τον Γιούρκα Σεϊταρίδη ως κεντρικό αμυντικό.
Ο Γιάννης Αναστασίου προορίζει τον Γιούρκα Σεϊταρίδη κυρίως για το κέντρο της άμυνας τη φετινή περίοδο. Το έχει συζητήσει με τον ίδιο τον παίκτη, του έχει εξηγήσει το σκεπτικό του, με αποτέλεσμα το δίδυμο για την θέση του δεξιού μπακ να είναι ο Σπυρόπουλος και ο Μαρινάκης, που βρίσκεται με την Εθνική Νέων στο Μουντιάλ και τον είδαμε να παίζει με το Μάλι. Ο Ελληνας τεχνικός κρίνει ίσως , ότι ο Σεϊταρίδης από ρόλο κεντρικού αμυντικού θα μπορεί να κάνει παιχνίδι και είναι καλό να δούμε τα συν και τα πλην από αυτή την μετάθεση του Σεϊταρίδη.
 
 
Με τον Γιούρκα σέντερ-μπακ ο Παναθηναϊκός κερδίζει σε τεχνική.  Και αυτό σημαίνει, ότι ο Σεϊταρίδης θα μπορεί να κάνει παιχνίδι από την άμυνα και να είναι ο παραπάνω παίκτης όταν η ομάδα επιτίθεται. Επίσης σχετικά γρήγορος παραμένει, παρά το ότι έχουν περάσει τα χρόνια και αυτό θα τον βοηθήσει να επεμβαίνει αποτελεσματικά χαμηλά, όταν ο επιτιθέμενος προχωράει προς την εστία του Παναθηναϊκού. Εκεί, που χάνει ο Παναθηναϊκός με τον Σειταρίδη στην άμυνα είναι σε δύναμη και στον αέρα. Δεν είναι καλός στο κεφάλι ο Γιούρκας, για αυτό και δεν τον βλέπουμε να σκοράρει με το κεφάλι από στημένες φάσεις, η δεν τον θυμόμαστε να απομακρύνει την μπάλα με το κεφάλι από την περιοχή. Επίσης δυνατός ιδιαίτερα δεν είναι. Ειδικά απέναντι σε δυνατά φορ θα έχει πρόβλημα στο κομμάτι αυτό.
 
Αυτά είναι τα συν και τα πλην. Θυμάμαι, ότι ο Σεϊταρίδης είχε διαπρέψει σαν στόπερ αλλά με άλλους δύο στόπερ δίπλα του με την Εθνική στο ιστορικό Euro το 2004, στο παιχνίδι με την Τσεχία και με αντίπαλο τον Μπάρος. Σε εκείνο το ματς η Εθνική είχε παίξει με 3-5-2, ήταν εννέα χρόνια πίσω  και ο Σεϊταρίδης επί της ουσίας τότε έπαιξε μαν-του-μαν. Από τότε δεν τον θυμάμαι ξανά κεντρικό αμυντικό τον Γιούρκα. Εχει ενδιαφέρον να δούμε το πείραμα του Αναστασίου στο γήπεδο. Εγώ πιστεύω ότι εμπεριέχει σημαντικό ρίσκο. Πιστεύω δε ότι το γεγονός, πως ο Σεϊταρίδης δεν είναι σε θέση πλέον να παίξει φουλ-μπακ και να ανεβοκατεβαίνει την πλευρά δεξιά έχει παίξει ένα ρόλο στο να τον γυρίσει κεντρικό αμυντικό ο Αναστασίου. Συν το ότι ποντάρει και στην εμπειρία του, λέξη άγνωστη για όλους τους άλλους αμυντικούς του νέου Παναθηναϊκού, που θα δούμε…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: