Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

«Έφυγε» ο θρυλικός Αλέν Μιμούν!!

Ένας αθλητής-θρύλος, ο Γάλλος δρομέας μεγάλων αποστάσεων Αλέν Μιμούν, οι κόντρες του οποίου με τον Εμίλ Ζάτοπεκ έμειναν στην ιστορία, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

«Έφυγε» ο θρυλικός Αλέν Μιμούν
Ο Μιμούν είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Μαραθώνιο το 1956 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης πανηγυρίζοντας έτσι επιτέλους μια πρωτιά, αφού η ατμομηχανή από την Τσεχοσλοβακία, ο Εμίλ Ζάτοπεκ, τον είχε αφήσει πίσω σε αρκετές -σχεδόν μυθικές- κόντρες.

Το 1948 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ο Μιμούν ήταν δεύτερος στα 10 χιλιόμετρα πίσω από τον Ζάτοπεκ, σκηνικό που επαναλήφθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα στη διοργάνωση του Ελσίνκι, τόσο στα 5 όσο και στα 10 χιλιόμετρα, ενώ την ίδια χρονιά ο Τσεχοσλοβάκος είχε νικήσει και στο Μαραθώνιο.

Μια άγνωστη σε πολλούς λεπτομέρεια που συνοδεύει τον αλγερινής καταγωγή αθλητή είναι πως ενώ είχε αποφασίσει να ασχοληθεί με τα σπορ, κινδύνεψε να σταματήσει την καριέρα όταν κόντεψε να χάσει το πόδι του, αφού πάτησε νάρκη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όταν πολεμούσε κατά των Γερμανών στην Ιταλία…



Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: