Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Αν έβγαινε Ευρώπη, θα προλάβαινε;

«Ντου στα Αποδυτήρια» για το πώς έχει αυτή την στιγμή η κατάσταση στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Αυτοί που ήρθαν, οι 10 που έφυγαν και η μαύρη λίστα! Σίγουρα είναι ζημιά για την ιστορία, το όνομα, αλλά και τα οικονομικά του Παναθηναϊκού να μην παίζει στην Ευρώπη. Είτε για λόγους βαθμολογικούς, είτε επειδή δεν του το επέτρεψε η ΟΥΕΦΑ.
Ειδικά φέτος, όμως, μιλάμε για μια ομάδα που τώρα μπαίνουν όλες οι βάσεις της από την αρχή και οι αλλαγές είναι πάρα πολλές σε όλα τα επίπεδα. Στο προπονητικό επιτελείο, στην στελέχωση άλλων τμημάτων και, βέβαια, στο ρόστερ. Παντού, δηλαδή.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, αν έπρεπε να αγωνιστεί στα προκριματικά του γιουρόπα παίρνοντας πρώτα το ΟΚ από την ΟΥΕΦΑ θα βρισκόταν σε μια δύσκολη κατάσταση. Φυσικά, θα γινόταν αγώνας δρόμου για να προλάβει, όμως οι εκκρεμότητες είναι πάρα πολλές αυτή τη στιγμή.
Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε πολύ πρόσφατα την απόφασή της για τον Παναθηναϊκό, ενώ οι αγώνες του γιουρόπα είναι σχετικά σύντομα. Πολύ περιορισμένος ο χρόνος, δηλαδή.
Σήμερα που μιλάμε, λοιπόν, η κατάσταση στο ρόστερ του Παναθηναϊκού έχει ως εξής:
Στην ομάδα έχουν μείνει συγκριτικά με το περσινό ρόστερ μόνο οι Καρνέζης, Καπίνο, Σεϊταρίδης, Μαυρίας, Ζέκα, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος. Κι ακόμα οι Ταμπάκης, Χουχούμης, Μαρινάκης, Λαγός, Δώνης, Κουσίδης, Αποστολόπουλος, Ντίνας. Συν κάποιους ακόμα πιτσιρικάδες.
Έχουν, επίσης, αποκτηθεί ως τώρα οι Μπαϊράμι και Κουτρουμπής.
Ποιοι έχουν ήδη αποχωρήσει; Δέκα! Ο Μπουμσόνγκ. Ο Κοτσόλης. Ο Μαρίνος. Ο Φουρλάνος. Ο Σισοκό που ήταν δανεικός. Ο Εσπάρθα. Ο Κάιπερ. Ο Μπαρμπαρούσης. Και οι Καζιγιάμα, Φιγκερόα.
Και είναι, βέβαια, κι αυτοί που βρίσκονται στην μαύρη λίστα και είναι για να φύγουν. Δεν υπολογίζονται, δηλαδή, οι Πίντο, Βελάσκες, Σο, Βιτόλο, Κουϊνσι, Φορναρόλι, Τοτσέ.
Όσο, λοιπόν, φιλότιμες προσπάθειες κι αν έκαναν τα τεχνικά τιμ με την δουλειά τους μέσα στον Ιούλιο, όσο κι αν προσπαθούσαν οι παίκτες που έχουν μείνει στο ρόστερ να προετοιμαστούν καλύτερα το συντομότερο δυνατό, όσο γρήγορα κι αν ενσωματώνονταν τα νέα αποκτήματα (δυο ως τώρα), ήταν από πολύ δύσκολο ως απίθανο ο Παναθηναϊκός να προλάβαινε να είναι έτοιμος για το γιουρόπα.
Ακόμα και τώρα, άλλωστε, με τόσες αλλαγές στο ρόστερ, συν τα νέα πρόσωπα που θα προστεθούν από μεταγραφές, το μοντάρισμα θα είναι δύσκολη δουλειά για το προπονητικό τιμ μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.Πηγή:sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: