Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Dirty business!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για τον Κάιλ Χάινς που είχε πολλούς λόγους να μείνει και πολλούς λόγους για να φύγει από τον Ολυμπιακό.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εξηγηθεί και να δικαιολογηθεί η αποχώρηση του Κάιλ Χάινς από τον Ολυμπιακό. Ολη την ουσία όμως τη βρίσκουμε στην αγαπημένη ατάκα του Μάικ Μπατίστ, στην αυτοβιογραφία που εξέδωσε ακριβώς πριν από ένα χρόνο. Dirty business.
 
 
Ετσι ακριβώς είναι. Ο Κάιλ Χάινς είχε πολλούς λόγους για να μείνει, είχε όμως και πολλούς λόγους για να φύγει. Η ιστορία θα δείξει αν έπραξε το σωστό ή όχι, αλλά από κάθε άποψη ήταν μια καθαρά επαγγελματική απόφαση, δίχως συναίσθημα. Dirty business θα έλεγε και ο Χάινς, αν αποφάσιζε να εκδόσει το δικό του βιβλίο.
 
Ο Αμερικανός έφυγε ως πρωταθλητής Ευρώπης από τον Ολυμπιακό, έχοντας δώσει τα πάντα για την ομάδα που τον εμπιστεύτηκε και τον βοήθησε να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του. Ο Ολυμπιακός έκανε λάθη ως προς τη διαχείριση της κατάστασης με τον 27χρονο σέντερ, δεν φρόντισε να μαγειρέψει πριν πεινάσει και όπως φάνηκε, όταν τον προσέγγισε και του έκανε την πρόταση ανανέωσης, ήταν πολύ αργά. Ο Χάινς είχε πάρει την απόφασή του πολύ πριν την ανακοινώσει.
 
Αυτό ήταν ίσως το μόνο λάθος του. Δεν είχε λόγο να κοροϊδεύει όλο τον κόσμο και να δίνει ελπίδα στους χιλιάδες θαυμαστές του. Οτι είχε πάρει απόφαση ότι θα παίξει στην ΤΣΣΚΑ, το ήξεραν και το συζητούσαν σε όλη την μπασκετική Ευρώπη. Πολύ καιρό τώρα. Αμέσως μετά τη λήξη των τελικών.
 
Δεν πήρε λάθος απόφαση ο Χάινς. Η ΤΣΣΚΑ του έδωσε περισσότερα λεφτά και ο ίδιος εξαργύρωσε δύο σπουδαίες σεζόν. Και η Μπάμπεργκ τον βοήθησε να μπει στην ευρωπαϊκή αγορά, αλλά όταν ήρθε ο Ολυμπιακός έκανε το επόμενο βήμα. Οχι στο αγωνιστικό, αλλά στο οικονομικό κομμάτι οι Ρώσοι δεν συγκρίνονται με τους ερυθρόλευκους, η οικονομία της χώρας δεν έχει σχέση με την Ελλάδα. Αν ο Χάινς νοιαζόταν μόνο για το αγωνιστικό, δεν θα άφηνε τονπρωταθλητή Ευρώπης για την ΤΣΣΚΑ. Στα 27 του, όμως, μετράει και το τελευταίο δολάριο, μετράει η οικογένεια, το μέλλον. Αν ήταν σε άλλη ηλικία, αν είχε ήδη πολλά λεφτά στον τραπεζικό του λογαριασμό, ίσως να αποφάσιζε διαφορετικά. Τώρα είναι απλά Dirty business.
 
Εννοείται πως υπάρχουν κι άλλοι παράμετροι. Η φωτοβολίδα που του ήρθε στο κεφάλι, η διακοπή του τρίτου τελικού, ενδεχομένως κάποια παράπονα για καθυστερήσεις στις πληρωμές. Σωστά, η Ελλάδα έχει τις αδυναμίες της. Αλλά στην Ελλάδα ο Χάινς λατρευόταν και ως Θεός του μπάσκετ. Εβγαινε από το σπίτι του και ο κόσμος τον αναγνώριζε. Πήρε το ευρωπαϊκό και το γιόρτασε με την ψυχή του. Στις δύσκολες στιγμές της οικογένειάς του, ο Ολυμπιακός ήταν δίπλα του. Αυτά δεν θα τα βρει ποτέ στη Μόσχα, όσους τίτλους κι αν πάρει, όσο κι αν φουσκώσει ο τραπεζικός του λογαριασμός. Και φυσικά κανείς δεν πρόκειται να τραγουδήσει στην εξέδρα "Κάιλ Χάινς οέ, οέ, οέ". Αλλά έτσι είναι. Dirty business.
 
ΥΓ: Σε αγωνιστικό επίπεδο είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί το κενό του Χάινς. Αλλά δεν είναι αδύνατο. Ο Ολυμπιακός πρόσφερε 1 εκ δολάρια, δεν έπρεπε να δώσει περισσότερα. Τώρα το 1 εκ δολάρια πρέπει να αξιοποιηθεί και να γεμίσει η ρακέτα. Με Πρίντεζη, Πέτγουει ο Ολυμπιακός είναι εντάξει στη θέση "4", αν αποκτηθεί και ο Μαυροκεφαλίδης γεμίζει ακόμα περισσότερο η φροντ λάιν και χρειάζονται δύο καλοί ξένοι για να είναι πλήρης. Συν βέβαια την προοπτική να ενταχθεί στο δυναμικό ο Βασίλης Καβαδδάς.
 
ΥΓ1: Ενα μεγάλο μπράβο στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Πλέον το μέλλον του είναι μόνο στο ΝΒΑ, επιτέλους θα δούμε έναν Ελληνα που μεγάλωσε στην Ελλάδα να πρωταγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Ας ελπίσουμε όμως να μην ξεχάσει και την Ελλάδα τώρα που θα γίνει το όνειρό του πραγματικότητα.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: