Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Το «γκολ» των Καρεμπέ-Ισά στον Μίτσελ!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για τα διαφαινόμενα χαρμόσυνα νέα από τη Γαλλία και γιατί η μεταγραφή του Αμαλφιτανό κάνει για «δύο».Σε έναν άτυπο αγώνα δρόμου μέσω διπλής κατεύθυνσης και με κοινό παρονομαστή την Μεσόγειο, εξελίσσεται αυτό τον καιρό η έρευνα των αρμοδίων στελεχών του Ολυμπιακού για την κάλυψη – με παίκτες πρώτης διαλογής και υψηλού κόστους – δύο βασικών θέσεων, πάνω στις οποίες θα χτιστεί η ομάδα της επόμενης σεζόν.

Αυτής του εγκεφαλικού-επιθετικού μέσου και του «βέλους» που θα παίζει στα άκρα και θα εναλλάσσεται στην επίθεση, από τις πτέρυγες, με τον Τζαμέλ Αμπντούν. Ένα στοιχείο που η τεχνική ηγεσία θέλει να αναβιώσει ως «όπλο κρούσης», αφού είναι αλήθεια ότι το κενό που άφησε ο Μιραλάς δεν ήταν αφενός εύκολο, ωστόσο και επί της ουσίας ποτέ δεν καλύφθηκε. Γι’ αυτό και παρόλο που η Νανσί έχει… παραφρονήσει και ζητάει τον ουρανό με τ’ άστρα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους, τον Γιοάν Μολό. Είναι ένας ταχύτατος εξτρέμ (με μπάλα στα πόδια κάνει… τρελά σπριντ), παίζει «γραμμή» και συγκλίνει διαγώνια προς την καρδιά της αντίπαλης άμυνας, πασάροντας και σκοράροντας με την ίδια ευκολία!

Οι απαιτήσεις βέβαια των Γάλλων εξακολουθούν να είναι εξωπραγματικές και γι’ αυτό, ύστερα από την παραμονή του Βερδού στην Ισπανία, στον Πειραιά σκέφθηκαν τον Αμαλφιτανό, η οποία είναι μια περίπτωση που συνδυάζει το «δύο σε ένα». Υπό την έννοια ότι οι συνήθειες του στο γήπεδο ανταποκρίνονται εν πολλοίς στο παιχνίδι και του Βερδού και του Μολό.

Να γιατί «κόλλησαν» οι πρωταθλητές με τον άσο της Μαρσέιγ και έχουν φουλάρει για να τον κάνουν «δικό τους». Ο Μοργκάν Αμαλφιτανό έχει και τα δύο πόδια, εκτελεί τα στημένα των Μασσαλών (φάουλ, πέναλτι), βάζει γκολ με κεφαλιές-«δυναμίτη» παρότι δεν είναι πρώτο μπόι (κάπου 1.77 μ.), αλλά η επαφή του με τα δίχτυα δεν είναι το «βαρύ» πλεονέκτημα στο βιογραφικό του.

«Κόπια» Βερδού

Ο μέσος της Μαρσέιγ είναι ο χαφ που θα πάρει πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες, επιλέγοντας όμως περισσότερο να μοιράσει για τελείωμα των φάσεων στους κλασικούς κυνηγούς. Τρέχοντας και δουλεύοντας ακατάπαυστα 90 λεπτά στο γήπεδο, ως αντιπροσωπευτικός ποδοσφαιριστής με δεύτερο επιθετικό ρόλο. Ένας προικισμένος επιθετικός χαφ, που παίζει δεξιά και κεντρικά, με καλό έλεγχο της μπάλας και θαυμάσια τελική μεταβίβαση.

Κοντολογίς είναι… κόπια του Βερδού, με ακόμα περισσότερη κίνηση σε ελεύθερους χώρους, ακόμα κι αν απαιτηθεί να έχει και επιστροφές για μαρκαρίσματα! Και επειδή ανοίγεται και στα πλάγια, με εξαιρετικό χειρισμό μπάλας, διείσδυση και τρεξίματα, έχει και «κάτι» από Μολό.
Σε κάθε περίπτωση, για να επιστρέψω και στον πρόλογο, ο Ολυμπιακός αναζητά αυτή την περίοδο την ολοκλήρωση δύο εκ των τεσσάρων μεταγραφών από «το πρώτο ράφι» του φετινού καλοκαιριού, με το γαλλικό δίδυμο των Ισά-Καρεμπέ να… προηγείται ήδη του Μίτσελ σε αποτελεσματικότητα.

Οι επαφές και προσεγγίσεις του Ισπανού προπονητή δεν απέφεραν καρπούς έως τώρα, αφού πλην του Βερδού και του Πέδρο Λεόν, υπήρξε και ο Μπόατενγκ, ένα τρίτο όνομα στο οποίο «ακουμπούσε» ο Μίτσελ σχεδιάζοντας τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν και που επίσης δεν κατάφερε να πείσει να ντυθεί στα ερυθρόλευκα.

Περιπτώσεις εξαιρετικά δύσκολες, δεν λέω, όμως για την ώρα – και παρότι ούτε του Αμαλφιτανό είναι καμιά εύκολη υπόθεση και έχει και δρόμο ακόμα καταπώς φαίνεται, αλλά και… αίμα αφού για να πεισθεί ο Γάλλος όλο και ανεβαίνει η «ταρίφα» - από το γαλλικό και όχι από το ισπανικό μέτωπο αναμένονται τα καλά μαντάτα.

Συνεπώς: Καρεμπέ & Ισά VS Μίτσελ… 1-0.

Υ.Γ.: Ο «ερυθρόλευκος» προπονητής επιφυλάσσεται πάντως για… το 1-1…
Υ.Γ.1: Ο Αμαλφιτανό είναι 28 ετών. Στην καλύτερη ηλικία για μια γερή μεταγραφή, εκτός Γαλλίας, που μέσω Champions League και διακρίσεων, ενδέχεται να του αποφέρει τα προσεχή χρόνια, ακόμα μία μετακίνηση για εκτόξευση του κασέ του…
Υ.Γ.2: Αν λήξει αρνητικά του Χάινς για τον Ολυμπιακό, διευκολύνεται ο Σπανούλης από… καραμπόλα. Γιατί; Γιατί για την πειραϊκή ΚΑΕ δύο μεγάλα αγκάθια υπάρχουν στο τραπέζι αυτό το καλοκαίρι. Ε, δεν είναι διατεθειμένοι να «τρυπηθούν» και από τα δύο! Το ένα θα έχει αίσιο τέλος…Πηγή:sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: