Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Εγκρίθηκαν οι απολογισμοί, «μπλόκο» στις ποινές!!

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε ο διοικητικός απολογισμός της ΕΠΟ, ενώ ο οικονομικός «πέρασε» ομόφωνα. Αντιδράσεις για τις ποινές περί δυσφήμισης, θα επανεξεταστεί το θέμα σε επόμενο Δ.Σ.

Εγκρίθηκαν οι απολογισμοί, «μπλόκο» στις ποινές
Με 48 «ναι» και 6 «όχι», εγκρίθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, ο διοικητικός απολογισμός της σεζόν που έφυγε. Οι έξι Ενώσεις που καταψήφισαν τα πεπραγμένα της διοίκησης, ήταν οι Ηρακλείου, Κιλκίς, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λάρισας και Μακεδονίας. Δεν είχαν δικαίωμα ψήφου τα Δωδεκάνησα και η Ηλεία.

Ο οικονομικός απολογισμός και ο προϋπολογισμός της νέας σεζόν, εγκρίθηκαν ομόφωνα (54 «ναι»).

Κατά τη δευτερολογία του και απαντώντας στις Ενώσεις που του άσκησαν κριτική, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, είπε μεταξύ άλλων:

«Δεν έχει περάσει εβδομάδα ή μήνας που δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία εναντίον μας ή κάποια… φαντασίωση που να μην έχει γίνει πρωτοσέλιδο. Και οι εισαγγελείς μας καλούν συνέχεια. Αυτό δεν μας αφήνει να παράγουμε έργο. Εκλεχτήκαμε και θα έπρεπε να έχουμε ένα περιθώριο να δείξουμε πράγματα. Μας πάνε στα δικαστήρια για γελοίους λόγους. Αν συνεχιστεί αυτό δεν θα οδηγήσει πουθενά. Μεταξύ μας βγάζουμε τα μάτια μας. Δεν έχουμε, όμως, να φοβηθούμε τίποτα. Αλλά αν όλο το ποδόσφαιρο δεν είναι μονιασμένο, μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα έχουμε.

Οι Ενώσεις βαρυγκωμούν. Δεν βγαίνουν οικονομικά. Είμαι απαισιόδοξος για τις επιχορηγήσεις από το κράτος.

Για τη διαιτησία του τελικού είπα ότι κανείς δεν υπερηφανεύεται για εκείνο το παιχνίδι. Δεν μπορούμε όμως, να ανακοινώσουμε τιμωρία. Ο διαιτητής θα πάει εκεί που θα αποφασίσει η ΚΕΔ. Αλλά, είναι ο μοναδικός αγώνας φέτος που δεν πήγε καλά η διαιτησία;
».

Στον «πάγο» η αφαίρεση βαθμών για δυσμενείς κρίσεις

Όπως αναμενόταν, η Σούπερ Λίγκα έθεσε στη Γενική Συνέλευση θέμα προκειμένου να μην περάσει η τροποποίηση του πειθαρχικού κώδικα, στο κομμάτι που αφορά τις δημόσιες δυσμενείς κρίσεις και τη δυσφήμιση μέσω δηλώσεων (θα προβλέπεται αφαίρεση τριών βαθμών για μη ανάκληση της δήλωσης και έξι στην υποτροπή).

Ο Γιάννης Μώραλης είπε:

«Όσον αφορά το πνεύμα δηλαδή την αυστηροποίηση των ποινών, είμαστε υπέρ. Αλλά για την αφαίρεση βαθμών και το πλήθος των προσώπων που καλύπτει (σ.σ. παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές, μασέρ, γυμναστές, χορηγούς!), έχουμε διαφορετική προσέγγιση. Λέω να το ξαναδούμε. Μπορεί να προκύψουν χειρότερα προβλήματα από αυτά που θέλουμε να λύσουμε».

Η αντίδραση της λίγκας βρήκε αρκετούς υποστηρικτές μεταξύ των Ενώσεων και έτσι αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί το Δ.Σ. της ΕΠΟ και να επανεξετάσει το ζήτημα σε επόμενο Δ.Σ. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: