Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Και στο τέλος κερδίζουν οι Ισπανοί!!

Η κανονική διάρκεια (και η παράταση) δεν είχε γκολ. Όμως, μετά από 14 πέναλτι και «μοιραίο» τον άστοχο Μπονούτσι, η Ισπανία επικράτησε της Ιταλίας (7-6) και πέρασε στον τελικό του Confederations Cup.

Και στο τέλος κερδίζουν οι Ισπανοί!
Αν τέτοια ματς είναι το... ορεκτικό για το Μουντιάλ της άλλης σεζόν, τότε μας περιμένει μεγάλο καλοκαίρι του χρόνου!

Ισπανία και Ιταλία ήρθαν ισόπαλες με 0-0, τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στην παράταση του ημιτελικού στο Confederations Cup (αν και είχαν μεγάλες ευκαιρίες και δοκάρια για γκολ) και κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στην διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, μετά από συνολικά 14 εκτελέσεις, οι πρωταθλητές Ευρώπης και Κόσμου πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό κόντρα στην Βραζιλία, αφού ο Μπονούτσι αστόχησε στο τέλος και ο Νάβας έδωσε το σύνθημα για τους πανηγυρισμούς (7-6).

Με μαύρα περιβραχιόνια αγωνίστηκαν οι Ιταλοί, λόγω του θανάτου του Στέφανο Μποργκονόβο.

Το ματς
Τι να την κάνεις την κατοχή Ισπανία όταν δεν κάνεις φάσεις; Οι Ίβηρες απείλησαν πρώτοι με τον Πέδρο, χωρίς να βρει στόχο στο 2’, όμως στη συνέχεια, οι Ιταλοί ήταν αυτοί που έχασαν τις ευκαιρίες για να προηγηθούν, με τους Ντε Ρόσι και Τζιλαρντίνο να μην βρίσκουν στόχο από κοντά. Βέβαια, υπήρχε κι άλλος λόγος που οι γείτονές μας δεν έβαζαν γκολ. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον… Σαν Ίκερ που «κατέβασε ρολά» δύο φορές στον Μάτζιο σε κλασικές ευκαιρίες. Οι πρωταθλητές κόσμου κι ευρώπης ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό, παρά την κατοχή που συνέχισε να είναι υπέρ τους. Και ο Τόρες έχασε… το άχαστο προς το φινάλε του πρώτου μέρους, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 0-0.

Και μπορεί το πρώτο μέρος να έκρυβε… συγκινήσεις, έστω κι αν δεν μπήκε η μπάλα στα δίχτυα, αλλά το δεύτερο… σχεδόν δεν βλεπόταν. Μπουφόν και Κασίγιας παρακολουθούσαν ήρεμα το παιχνίδι κάτω από τις εστίες τους, αφού δεν υπήρχαν φάσεις, με τους Ιταλούς να ‘χουν πάρει το χώρο του κέντρου και να έχουν κοιμήσει τους αντίπαλούς τους. Πιο καλή στιγμή στο 85’, όταν ο Πικέ από κοντά, σούταρε, αλλά σημάδεψε… τα περιστέρια. Έτσι… αναγκαστικά έμεινε το 0-0 και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Η παράταση
Η πιο μεγάλη στιγμή του αγώνα χάθηκε στο 94’ για την «σκουάντρα ατζούρα»! Η άμυνα των Ισπανών αδράνησε και ο Τζιακερίνι βρήκε την ευκαιρία να σουτάρει, όμως η μπάλα τράνταξε το κάθετο δοκάρι του Κασίγιας! Οι «φούριας ρόχας» απάντησαν με δύο σερί κεφαλιές από τους Ράμος και Πικέ, χωρίς όμως να βρουν στόχο.

Οι «φούριας ρόχας» απάντησαν στο δοκάρι νωρίτερα του Τζιακερίνι. Με την ίδια κατάληξη, αφού το τρομερό σουτ του Τσάβι στο 115’ βρήκε στην δοκό του Μπουφόν και το σκορ δεν άλλαξε. Έτσι, πέρασαν τα 30 λεπτά της παρατάσης και τα πάντα θα κρίνονταν από την άσπρη βούλα.

Πέναλτι
Κι όμως δύο κορυφαίοι γκολκίπερ, Κασίγιας και Μπουφόν (Μπουφόν και Κασίγιας) δεν έπιασαν ούτε ένα. Βέβαια, ήταν όλες οι εκτελέσεις εξαιρετικές (πλην μίας). Η σειρά με την οποία εκτελέστηκαν τα πέναλτι: Καντρέβα 1-0, Τσάβι 1-1, Ακουϊλάνι 2-1, Ινιέστα 2-2, Ντε Ρόσι 3-2, Πικέ 3-3, Τζιοβίνκο 4-3, Ράμος 4-4, Πίρλο 5-4, Μάτα 5-5, Μοντολίβο 6-5, Αρμπελόα 6-6, Μπονούτσι ΑΣΤΟΧΟΣ, Νάβας 6-7

Ισπανία (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Πικέ, Ινιέστα, Τσάβι, Τόρες (90+4’ Μαρτίνεθ), Πέδρο (79’ Μάτα), Ράμος, Μπουσκέτς, Αρμπελόα, Ζόρντι Άλμπα, Σίλβα (52’ Νάβας)

Ιταλία (Πραντέλι): Μπουφόν, Μάτζιο, Κιελίνι, Καντρέβα, Μαρκίζιο (79’ Ακουϊλάνι), Τζιλαρντίνο (90’ Τζιοβίνκο), Μπαρτζάλι, Ντε Ρόσι, Μπονούτσι, Πίρλο, Τζιακερίνι



Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: